• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Bollas skrev 2011-10-30 17:34:00 följande:
    När det gäller graviditet är det att ha regulerad ämnesomsättnig (TSH och t4) viktigt för bla ägglossning, att minska risken för missfall och för att barnets nervsystem ska utvecklas som det ska. Framförallt viktigt i första och andra trimester, i tredje så har barnet en egen produktion av hormonet. 
    Tack för svar! Det gäller alltså att ta tag i detta även om det blir ÄD för att vara på den säkra sidan!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Nikki GBG skrev 2011-10-31 14:28:59 följande:
    någon som vet om penecillin (Immacillin 1g) kan påverka fertiliteten negativt??
    ska börja min 1 veckas kur idag men har ägglossning på söndag.. det står inget om det påverkar fertilitet i bipack-sedeln däremot står det att det är ofarligt om man redan är gravid..
    jag har känt mig sjuk med halsont var eller varannan dag i över en månad så jag tror verkligen jag behöver penecillin-kuren men vill ju samtidigt väldigt gärna bli gravid så fort som möjligt..
    någon som vet??
    Hej nikki,
    Jag känner inte till hur pencillin påverkar fertiliteten men vill ändå säga att det är negativt för fertiliteten att vara sjuk och dålig så det är bra om du blir "Fit for fight " så att säga. Kanske värt att ta kuren och avvakta en cykel eller två.

    Om du inte får rätsida på halsontet kanske min lilla story kan hjälpa dig och er andra.
    Jag har dragits med halsont från och till under höst, vår o vinter under minst de två senaste åren. Tyckt att det var konstigt att jag liksom inte blir av med det, kommer och går och är lite bättre på sommaren. Bakterierprover säger inget. 
    Jag har börjat fundera i andra banor än förkylning och funderar på om det kan vara någon reaktion på nått jag äter. Kan nästan se en tendens att det hänger i hop med IBS. När magen är i uppror så är halsen inte heller bra. Kanske orsakas av gluten, vete, citrus eller nått. Kan ibland för mig funka i små mängder men i större mängder eller i kombination med fett/laktos så drar det i gång. Nästan som skov. 
    Fick tex en riktigt, riktig reaktion av en jättestor köpesemla i februari då jag fick först rusa på toa och sitta där. Sedan blossade "halsontet" fram och tillbaka minst en vecka efter.  
    Nu har jag varit noga med gluten sedan i mars i år och har sedan dess fått mindre halsproblem och jag mår bättre än någonsin sedan jag började med mina immunbehandlingar med Prednisolon och Intralipider.
    Alltså om du inte får bukt på halsen, börja tänk på matintolerans/allergi. gluten, spannmål, vete, citrus eller nått. Har du "IBSmage"? Börja för dagbok och se om du ser ett samband.

    Goolga också på "tungsveda" så hittar du info om detta. För mig gör det även ont långt, långt bak på tungan. Kanske kan vara läge att göra en blodtest?
    Jag tror alltså att detta är immunrealterat!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    jessica1979 skrev 2011-11-02 20:52:50 följande:
    Kan ha varit så att det hjälpte, el så har jag inte alls immunologiska problem. Det verkar iaf som jag är gravid, äntligen!
    Åhh, det är ju underbart!!! Grattiskramar från mig!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    jessica1979 skrev 2011-11-03 06:35:47 följande:
    Tvärtom. Socker försvagar immunförsvaret alltså så till den grad att man kunde hindra avstötning av transpanterat organ (embryo tänker jag) i djurförsök. Jag öste på med socker från ET och några dagar framåt.
    Äntligen kan man äta godis med gott samvete!!! Hihihi!!
    Skall köpa mig en stor påse!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej trådvänner!
    Hoppas allt är väl med er och att ni mår bra!
    Ja, jag har nu kommit till sista dagen innan TD! och vet ni, jag VILL INTE testa! 
    Konstigt kan en del nog tycka men jag går omkring och " är kanske gravid" och det vill jag inte sluta vara!  Det är underbart att gå om kring och vara "kanske gravid" !
    Det är bättre än att få svart på vitt i morgon att man inte är det. Något annat har jag ju inte upplevt under min långa resa.. Hur det skulle kännas att stå där med stickan och det är ett plus!! Jag kan inte föreställa mig det! 

    Jag har ju en gång i mitt "tidigare" liv innan alla IVFer och göra barnprojekt varit i den situationen. Den gången då jag blev gravid spontant efter att ha slutat med p-piller. Det slutade ju tyvärr i MF i v 12. Sedan dess har jag aldrig plussat. Men detta var 10 år sedan och det låg ingen uppbådad kraft och energi bakom så hur det kändes det minns jag inte ens. Känns som det aldrig hänt!

    Det är ovärderligt att ni finns här kära FL-vänner!! Jag vill krama om er alla i en stor gemensam Bamsekram! Vi som håller på med dessa görabarn-projekt sedan länge tror jag har slutat att informera sin omvärld IRL. Vi orkar inte med deras ständiga frågor "Hur går det?" och de kan aldrig riktigt förstå. Vi har inget riktigt stöd i verkligheten men här finns det! Hos er som verkligen vet vad jag går igenom! Det är underbart och tack fina tjejer!

    Nu skall jag njuta av min sista "kanske graviddag". Imorgon får vi se om jag är tillbaka till den hårda verkligheten eller om en ny värld öppnar sig! 

    Puss o Kram på er!

    /Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Ruby01 skrev 2011-11-03 12:56:48 följande:
    Hoppas att det blir ett positivt svar för dig Lullu, och sedan vill jag bara flika in med en liten tanke: man pratar ju om att ofrivillig barnlöshet ökar, och att det i så fall beror på att vi blir äldre och äldre när vi skaffar vårt första barn. Men medelåldern är ändå 29 eller vad det är, och jag menar förr i tiden, även om de fick sitt första vid, säg 16 år, så tror jag att de fick barn vid 29 också, eftersom då hade de ju 12 barn allihop och hade till och med fött fler för några hade dött med, så jag tror inte 29 är så gammalt ur den synvinkeln. Däremot ökar antalet människor som lider av allergier i västvärlden, och allergier har ju också med immunförsvaret att göra, att det beter sig på fel sätt. Så den här ökade barnlösheten skulle ju kunna ha samma förklaring som den ökade mängden människor med allergier (och även de som tror att de har svårt att bli gravida kan lida av immunologiska problem, för fostret kan ju dö redan dagarna efter befruktningen och så hinner man inte ens testa positivt innan man får mensen på vanlig utsatt tid).
    Hej och tack Ruby!
    Jag är lite inne på exakt det du skriver. Att allergierna, barnlösheten och också cancer i bröst, äggstockar och prostata (könskörtlarna) ökar. Har detta nått samband? Likaså ökar ohälsan, dvs människor känner sig inte friska. De känner sig sjuka fast det inte kan diagnostiseras. De har ont i kroppen, leder, huvud har trötthet mm. "Konstiga" sjukdomar dyker upp som fibromyalgi mm och difusa symptom får aldrig sin förklaring. Nej, forskningen ligger långt efter och Sverige ännu lägre efter. 

    Jag är övertygad att det har ett samband. Så mycket kemikalier och hormoner vi får i oss av maten och miljön. Maten innehåller inga Omega3 fetter längre för djuren "oldas upp" inomhus på konstigt foder (som jag vet inte vad det innehåller) och får inte längre äta grönt gräs. Maten processas, tillsätts kemikaler och är inte längre naturlig. Inte konstigt att immunförsvaret slår bakut, går på högvarv och attackerar det som går att attackera !! 


    Visste ni förresten, jag läste en rapport som gjordes för längesedan angående om micron är farlig eller ej. Det finns ingen som sponsrar de forskare som forskar i om det är farligt. Endast de som forskar för att bevisa att det är ofarligt får bidrag, från microugnstillverkarna.
    I vartfall hade denna enstaka forskningrapport, efter att låtit testgruppen enbart äta mat uppvärmd i micro i 30 dagar, konstaterat att man inte kunde se några negativa effekter el sämre testresultat. Däremot noterades en konstig detalj att immunförsvaret stod på "alert" som om patienten hade drabbats av en infektion. Detta nämndes i förbigående. Det tål att fundera på!!

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-11-03 16:49:34 följande:
    Har idag haft ett supersamtal med min specialläkare, min immunologiexpert som är så tillmötesgående han någonsin kan vara! Flört Eftersom mitt tsh stiger så under behandlingarna så ska jag höja Levaxinet 2 v innan nästa behandlingsstart och lämna blod i mitten av sprutperioden så vi vet hur tsh ligger och om vi behöver förändra mer.

    Han var mycket positiv till Medrol!

    Sen pratade vi mer om England och Alan Beer som han mycket väl känner till, han ville att jag skulle skicka hela provtagninglistan till honom så ska han se vad han kan göra. Jag har ett remissunderlag så jag vet att de flesta proverna går att ta i Sverige, däremot går CD-markörerna bara att ta i Gbg & Sthlm men det hjälper inte mycket eftersom de tolkas annolrunda och går ej att översätta, på ren svenska innebär det att kompetensen inom området är för låg.... Det hjälper alltså inte. Men eftersom det är hans expertområde så lovade han att utnyttja sina kontakter i världen för billigaste & bästa provtagning om det kommer att behövas Skrattande Han är liksom jag helt emot blodtranfusioner men var inte alls främmande för att ge mig Intralipider, i så fall. Det känns sååå bra med en hjälpsam läkare, nu får vi se vart det landar! Skrattande
    Men gud!! Han verkar helt underbar och lyllos dig som har honom!! Är han inom "det allmänna" eller är han privat?
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Åhh tack kära ni!!
    Jag vågar inte njuta för jag nojjar om att det kanske är ett spökstreck. Att embryot redan dött och att jag ändå får mens snart. Så här kommer jag hålla på och jag inser ju att det ännu är en låååång väg kvar!

    Men i vartfall kan vi konstatera att immunbehandlingarna har effert, Dr G och Dr D och allt vad de heter är på rätt spår!! Det inger ju hopp för alla!!
    Jag har inte plussat på 10 år och gör det efter första gången jag fått immunbehandling!! Oavsett hur det går nu så har något hänt i kroppen!!!

    Min man vågar inte hoppas men jag har sagt njut och var glad så länge det varar. Går det åt skogen så får vi ta det då!! Jag har en alkoholfri bubbel hemma och det skall jag öppna i kväll!

    Kram alla!   


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Den lilla M skrev 2011-11-04 11:04:03 följande:
    Lully: vad har dem rekomenderat dig för behandling under graviditeten? Åter igen grattis
    Jag har ordinerats Prednisolon 10mg (5mg morgon o kväll) from en vecka före ET och då fick jag också Intralipiddropp. Dagen innan ET fick jag ytterligare ett IL-dropp. Jag har en tredje påse som jag skall få nu snart tror jag. Beror lite på mina blodtester. Jag tog blodprover i går och får resultatet på måndag. Vi får se där efter hur många dropp jag skall ha.

    Pred skall jag äta en tid, vet inte hur länge men minst till v 12 i alla fall.

    Jag har på eget bevåg och i lönndom ökad dosen Pred till 15mg från ET. Jag äter 10 mg på morgon och 5mg på kvällen.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.