• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Ninninn skrev 2011-11-08 20:18:11 följande:

    När har ni börjat med prednisolon? ska man ta de ett tag innan man försöker bli gravid så kroppen fattar eller när ska man börja! förra gången började jag vid ägglossning och 2 veckor senare va de ett missfall, ska man kanske börja tidigare!


    Dr D i Athen ordinerade 10 mg ca en vecka innan ÄL. Men jag började äta  5 mg ca en månad innan jag började IVF-behandlingen, dvs ca en hel månad innan cykel jag försökte bli med barn.  Sedan höjde jag till 10 mg en vecka innan ÄL.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bollas skrev 2011-11-08 21:15:29 följande:
    Men starka plus är ju bra!!!! Min graviditet så kom graviditetssymptomen helt som de ville, oftast kände jag inget alls. Nojades en del då ja.
    Jag tänker på dig och hoppades det går alldeles så som det ska med hcg testen. Är det chans för tvillingar?

    Kram!!!! (låt mannen passa upp på dig)   
    Det låter bra att du inte kände så mycket. Du har ju varit gravid förut så du får bli min konsult
    Jag har varit ganska trött ett par dagar men nu idag är jag superpigg! Så klart nojas det om det då. Man skall ju vara trött har man läst.    
    Jo, det stoppades in två fina ägg så chans för tvillingar finns det. Det skulle vara sååå roligt! men det är klart riskerna är ju ännu större då, dels tvillinggraviditet samt min ålder.  Vilket som blir underbart bara det håller i sig!
    Kram!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bollas skrev 2011-11-08 21:52:30 följande:
    Jag blir gärna konsult:) jag har varit gravid 3 gånger till och med och haft de flesta komplikationer. Jösses vad jag hoppas på 2!! små , men förstår att risken genast ökar. Jag vill själv ha tvillingar, då är man liksom färdig sen :) vad säger din man då? Är man beredd på plusset efter så många försök och nederlag? Jag berättade om dig för min man, han tycker det är lika fantastiskt och spännande som jag. Kram
    Mannen har stängt av för att orka. Har varit så lång process och berg o dalbana. Han säger att han blir glad när vi passerat 12 v, fått besked att allt ser bra ut efter  KUBB, ev FVP, varit med på UL.  Innan dess vågar han inte ta till sig det. Men vågar först andas ut och glädjas helt när han håller den lille i famnen.
    Men jag ser att han innerst inne är glad men han vågar inte hoppas för mycket.

    Jag är annorlunda. Jag passar på att glädjas nu. Går det åt skogen har man ju i allafall fått vara lite glad en stund. Annars får man ju aldrig vara glad.
    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-11-09 20:52:07 följande:
    Hörrni, pass upp där. De där "Internetapoteken" har flera gånger varit uppe för granskning, har man tur är det bara sockerpiller men det kan också vara precis vad som helst som bara märks om eller som görs om till samma form & färg som bestsellers, det är mycket sällan det äkta preparatet trots identiska förpackningar, logotype och pillerutseende. Sorry min paranoia Flört
    Håller med Zin!
    Ajabaja! Man vet aldrig vad det innehåller. Man kan man få njurskador, leverskador etc. Det är inte läge att inte vara försiktig här!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bollas skrev 2011-11-10 15:24:11 följande:
    Lilly: har du tagit HCG test? Fått resultat? Hoppas att du mår som du förtjänar, strålande alltså :)
    Jag har varit hos min Gyn idag. Mitt HCG har stigit från 184 i torsdags till 3030 i onsdags. Min gyn ropade Yeippi, yeippi två gånger. Att det var ett fantasktiskt bra resultat. Vi gjorde UL också. Den sitter precis perfekt där den ska.
    Nu börjar glädjen blubbla i magen på mig!! Även om det är en lång lång väg tills man vågar andas ut helt!

    Nu blev gyn intresserad av immunbehandlingarna jag gjort minsann. Frågade en hel del. Tidigare har han varit lite skeptisk.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hootenanny skrev 2011-11-10 08:37:04 följande:
    Hej

    Jag har velat skriva detta inlägg en lång tid, men känt att jag ville göra lite 'research' på nätet först (men det blir ju aldrig av!), men denna tråd känns som rätt ställe så nu blir det gjort.

    Jag vill påpeka att jag inte har något underlagg för detta inlägg, att det bara är mina funderingar och att jag ej heller läst tråden (så ber om ursäkt om andra varit inne på detta tidigare).

    För flera år sedan började jag ta Sea Kelp i England (tror detta heter endast Kelp i Sverige) för att det skulle hjälpa mot övervikt - Jag fick en (glad) överaskning när det visade sig att helt plötsligt blev mitt hår på benen tunnare och färre- och effekten var ganska snabb eftersom jag såg skilnad när jag, av slarv, gjorde pauser i kuren. Insåg då att detta hade en stor inverkan på hormonerna och min sköldkörtel. 

    Jag fortsatte att äta dessa tabletter och när jag bestämmde mig för att bli gravid blev jag det första månaden utan skyddat sex (och jag var inte ung- 35).
    En vän till mig försökte få barn i år, gick på alla undersökningar och sedan fick hon struma- efetr operationen på sköldkörteln blev hon med barn på ett par månader.
    En ytterligare vän till mig försökte få barn i ett och ett halvt år och var 39 år, när  jag förslg att hon pröade mina tabletter blev hon gravid en månad senare.

    Detta kan allt vara sammanträffande- det är långt ifrån en vetenskaplig bas el metod men jag vet hur barnlängtan är, och har sett kampen hos vänner och kannt sorgen, och då kan man ju känna att man vill pröva allt. Det bra med att bara pröva detta- och se om npgot händer är att Sea Kelp är helsokost, och så vitt jag vet fins det inga negativa effecter av att försöka normalisera sköldkörteln- och vem vet, kanske den är så pass känslig att en 'onormal för att få barn-nivå' inte är riktigt mätbar med alla hormoner gifter etc vi får i oss nu för tiden. 

    Bara en lietn tanke, som sagt jag har inga belägg för något av detta förutom att jag tyckte mig se ett samband, och det kan vara värt att pröva för det ät verkligen - inget att flörlora senario.

    Kanske när jag läste tråden igen passar detta inte in om man har immunförsvar problem- men kanske det är ett annat problem.

    Llycka till <3 
    Tack för tipset!!
    jag känner itne till det här med sköldkörteln så mycket men det är kalrt intressant att flera fått förbättrade fertilitetsresultat efter att ha ätit Kelp. Skall ju innehålla massor av enzymer och aminosyror och vara extremt näringstätt. Undrar om det är det eller något annat okänt ämne som påverkar!?
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Liniz77 skrev 2011-11-10 16:13:03 följande:
    Grattis , mkt intressant. Jag har aldrig själv Haft problem men vet andra som haft o jag är helt inne på din linje. Kroppen är så komplex! Finns det inte en bok om sånt som heter is your body babyfriendly.
    Tack så mycket!
    Japp, boken är min "Bibel"! Beskriver precis problematiken och behandlingen!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej kära vänner!
    Skall bara säga att jag sticker till Gotland över helgen. har bara tillgång till mobilen då. Blir kanske lite få ordig, men jag finns här o läser allt.

    Kramar 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bollas skrev 2011-11-10 17:37:03 följande:
    Helt fantastiskt. Det ropas Yeippi Yeippi här också :) Ska du erkänna din egendosering av kortison till gyn då?
    Hihi, jo till svenska gyn har jag sagt att jag går under immunbehandling. Till dr D i Athen har jag erkänt att jag ätit 15 mg Prednisolon istället för som han ordinerade 10mg. Jag har berättat för honom att jag åt 5 mg en månad innan IVFen började. Det var ok. Men nu skall jag gå ned till 10 mg. Jag kommer vara tvungen att äta det hela graviditeten nämligen och hela 6 veckor efter förlossningen (om jag kommer dit Detta pg a att mina immunproblem kan leda till proppbildning sa Dr D. Viktigt för både min o bebbens hälsa.  Läskigt och jag skall rota lite mer i det här när jag kommer längre fram i graviditeten.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Cathy skrev 2011-11-12 08:44:15 följande:

    Stort GRATTIS! Hjärta Du det där att dina immunproblem kan leda till proppbildning - jätteintresserad av att veta lite mer..Håller nämligen själv på att 'forska' i mina anlag för proppbildning. kram


    Det här med proppbildnignen kom som en stor överaskning för mig. Inget som jag hört talas om förut. Mitt immunproblem skall vara autoimmunitet, dvs jag bildar NK-celler mot embryot. När jag läser i boken "Is your body babyfriendly?" som beskriver problematiken och behandlingen nämns inte detta vid min patentkategori. Jag skall fråga mer kring detta då jag ahr en förnyad kontakt med dr D i Athen. I morgon skall jag ta nya blodprover för att sedan skicka till honom. Detta för att avgör när ajg skall ha mitt nästa Intralipid dropp.
    Jag återkommer så snart jag vet något mer.
    Kram  
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.