Inlägg från: LyckligaLee |Visa alla inlägg
  • LyckligaLee

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Aaglars-så spännande!!! Tänk om det är på gång?! Tar ni med barnen till förlossningen?

  • LyckligaLee

    Det är ju nära för dig nu à Aaglars. Håller tummarna för att du föder när barnen är på förskolan. Jag sover inte heller, men det beror på att jag har så svårt att hitta skön sovställning. Halsbrännan är så stark att jag kräks i sömnen varje natt, upp och kissa 4-5 ggr, och så rejäl kramp i buken. Dessutom får jag inte luta mot eller ligga på rygg då bebisen blir stressad och hans hjärtfrekvens ökar kraftigt då. Bm upptäckte detta vid senaste besök. Längtar efter att föda. Längtar efter att amma och känna lukten av bebisens varma, lena huvud. Så nyfiken på vem han är...

  • LyckligaLee
    Aaglars skrev 2012-04-11 09:29:14 följande:
    Då har vi liknande nätter då...Så jobbigt! Jag lider av refluxer och har bråck på magmunnen. Nu under graviditeten är det rent jävulskt. 
    Ordinerad Omeprazol samt använder Gaviscon och Novaluzid. Men nu när magen/bebisen är stor och det trycker på uppåt så hjälper ingenting. Sitter och sover med fem kuddar i en sluttande uppförsbacke...Liksom du kräks jag på nätterna och fy f..n rent ut sagt vad det gör ont och svider!!! 

    Vad jobbigt med den stressade bebisen? Hur blir det så? Och hur vet man att den är stressad?

    Jaa du, visst längtar man nu efter att få hålla i sitt lilla knyte och sniffa, mysa och amma.
    Fast samtidigt känns lille Axel fortfarande som min bebis. HAn är så gosig den killen och jag slutade amma honom för bara 10månader. Så det var ju inte så länge sen.     

    SD fortsatte i flera timmar regelbundet i natt. Men det blev aldrig till värkar, och nu kommer de bara glest...      
    Jag vulkanen ur halsen om natten är ingen hitKräks. Jag har haft samma under samtliga graviditeter och inget har hjälpt. Haft bekymmer med magmunnen sedan tonåren. Inget att göra åt. Denna gången fick jag ok att ta Zantac Brus som innehåller ranitidin. Den lindrar faktiskt, och dessutom omgående. Nattspyan kommer ju upp ändå, men bränner inte lika illa. Värst är det när det går upp i näsan. Även jag sitter och sover, men det är så svårt nu när jag inte får vila mot ryggen. Man menar att bebisen är stressad när hjärtat slår för fort, och så har det varit för min bebis i ett par veckor nu. Det blir värre i vissa lägen, t ex när jag ligger på rygg och det trycker mot vena cava. Mer vet jag inte, men att både bm och dr pratar om stressad bebis känns lite jobbigt. Mina tankar går ju till syre osv., om han får tillräckligt, och om stressen påverkar förlossningen. Skall fråga nästa gång.

    Förstår att lille Axel fortfarande är bebis. Tänker på när nr 2 kom här och nr 1 var exakt 2 år fyllda, nästan på dagen. Oj, så svårt... Liten blev plötsligt stor och jag räckte inte till hur jag än försökte. Nu har jag en vääääldigt gosig 6-åring som fortfarande är min minsting, haha. Men just för att det gått så lång tid, och just för att det var fullt ös med två små (som du förstår) så längtar jag extra efter att få njuta av EN bebis denna gången, och att få dela glädjen med barn som nu är så stora att de inte konkurrerar om uppmärksamhet. Det har gått såpass mycket tid att det igen känns kul att köpa blöjor, uppdatera sig på nya rön om småbarn, och t ex amma. Man är ju så lugn och trygg i den rollen nu dessutom, så jag hoppas innerligt på en normal förlossning och en frisk, lagom stor kille att välkomna in i vår familj. Nu måste jag återgå till packnings-helvetet. Kartonger och stök från golv till tak, och ingen make i sikte då jobbet kräver sitt just nu. Har lust att bara slänga allt och börja om. Känns som det aldrig tar slut. Och varje gång jag böjer mig ner tappar jag andan och får spyan i halsen. 

    Hopps att du får en bra natt nu. Känns spännande och nära för din del. Jättekul att följa dig den här sista tiden. Ta hand om dig!
  • LyckligaLee

    Svarta katten, så underbart och kul att du känner av rörelser nu. Nu blir det säkert mer och tydligare för varje dag.

    Snart7, hur har det gått för dej??? Har du fått stöd av din bm? Är allt ok?

    För min del kan jag berätta om en ny upplevelse. Usch! Vaknade inatt och mådde vidrigt illa. Fick rusa på toa och spydde så häftigt att det small till i en nack-kota. Varit  på röntgen idag och allt är ok. Skört pga hormonerna som luckrar upp oss inför förlossning. Men otäckt när det small, och tråkigt att sitta trött i sjukhusets trista väntrum. Illamåendet är också borta, tack och lov. 

    Aaglars, hur var natten för dej? Fler förvärkar? 

  • LyckligaLee

    Ja visst kan det vara så att dr skyller allt på graviditet. Men det kan nog stämma att uppluckring av ligament påverkat kotorna, eller mellan kotorna rättare sagt.

    Aaglars, blir riktigt förväntansfull och nervös för din skull. Var bebisen så stor som du trott? Så skönt att allt ändå är bra. Jag har själv varit lite orolig sedan igår då det plötsligt är slow motion i magen. Väldigt lugnt. Typiskt oxå när det är helg i antågande och mvc har stängt.

  • LyckligaLee

    Livat i magen igen och det är jag tacksam över. Men Gud så jobbiga nätterna är nu. Sitter och slumrar. Varje gång sömnen infinner sig på riktigt så slappnar kroppen sv och jag kräks upp frätande magsyra. Inatt hände det åtta gånger, och därutöver var det sex toabesök och panik pga värsta krampen i högra vaden. Sedan blev det ljust och barnen vaknade i ottan. Har inte fått gjort ett jota idag, och med så mycket kvar innan flytten har jag panik över allt som blivit liggande. Hoppas, hoppas jag får vila inatt.

  • LyckligaLee

    Aaglars, nedräkning för dig nu. Såååå spännande. Inte alls långt kvar. Håll ut! Själv har jag en sån där dag när jag bara sitter och gråter. Hormonerna ställer verkligen till det. Förbannad på maken som hela tiden glömmer bf och att det faktiskt snart är dags. Och så flytten... Grrrrr! Han gör ALLT i sista sekunden medan jag har behov av försprång och organisation. Med hänsyn till mitt tillstånd borde mina regler gälla tycker jag, men det slutar med gräl och att jag gör det mesta själv ändå. Suck. Så himla trött på karlar ibland.

  • LyckligaLee

    Aaglars, tack för förstående ord och härliga inlägg om underbara barn. Min 6-åring visade med stort allvar hur bebisen kommer ut genom att man skär upp min skuldra

  • LyckligaLee

    Ja Godnatt. Halva mitt inlägg försvann. 6-åringen beskrev kejsarsnitt. Otroligt är att min gammelmormor, död sedan länge, på riktigt trodde att barnen föddes genom naveln. Hon blev svårt chockad när hon födde sitt första barn. Sedan blev det händerna på täcket för gammelmorfar. Nåt för våra gubbar att tänka på, ha ha. Natti Natti.

  • LyckligaLee

    Oj oj oj, bara tanken på cykel får mig att storkna. Klagar mycket nu känner jag, men tar mig ändå rätten... Har ben som telefonstolpar, vätskeansamling till bristningsgränsen. Får inte ens på en toffel på högerfoten. 
    Här får man inte välja att stanna tre dygn. En övernattning om förlossningen är normalRynkar på näsan. Bädda sängen får man göra själv. Med första barnet får man stanna, men då ville jag ju bara hem. Med barn nr 2 var mamma barnvakt. Minns att hon blev helt ställd när jag kom hem morgonen efter förlossning. Hon hade packat för att stanna som barnvakt i en vecka och blev lite besviken över att inte få egen tid med vår förstfödda. Aaglars, du gör helt rätt som tar några dygn för dig och bebisen. Förstår att du längtar.

    Snart7, hur mår du? Hur gick det hos bm? Fick du lugnande besked?

     

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen