Inlägg från: LyckligaLee |Visa alla inlägg
  • LyckligaLee

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Hur går det Larven? Testat igen?
    Sagatula, håll ut. Snart kommer belöningen!
    Jamtlandstaus, så skönt att du är piggare. Hoppas du snart får tid för fvp. Förstår hur stressande det är att vänta och inte våga glädjas fullt ut. Vilken vecka är du i nu?
    Själv sitter jag på jobbet och gömmer mig på mitt rum. Känns urfåningt detta, men jag pallar liksom inte att vandra ut och glatt visa upp mig. Vill bara härifrån. Skall på möte i annan stadsdel nu och är lättad över att kunna smyga härifrån obemärkt. Möjligt att någon misstänker, men ingen har sagt något. Precis som Larven kommenterade så känns det lite nojjigt i och med åldern. Jättedumt, jag vet. Men det känns så ändå... Imorgon skall jag vara tuffareFlört.

  • LyckligaLee

    Hej på er! Här sitter jag, chockad efter läkarbesök. Har vridit och vänt på hur jag skall be om 25% sjukskrivning, mest med hänsyn till olidlig arbetssituation och empatilös chef. Har träffat denna dr förut och hon är en barsk dam som jag helst skulle vilja byta ut. Men... besöket blev helt surrealistiskt. Jag hann inte börja prata förrän jag fick en klump i halsen och hon tog över. Ville sjukskriva mig helt, men jag bad om 50%. Hon sa att jag fick välja själv vad som skulle stå in intyget och att det inte finns någon som helst anledning för mig att gå upp i tid under resten av graviditeten. Hon tyckte att min chef är bedrövlig och att jag skulle stanna hemma även om jag plötsligt skulle må bättre. Då skulle jag istället njuta av det och pyssla om mig själv och min familj. Har ni hört????? Dr ansåg att jag är utmattad och att det finns risk för depression efter förlossning om jag inte tar det lugnt. Hoppas nu bara att FK godkänner då jag i deras ögon inte har tungt arbete. Är helt paff och försöker lista ut vad jag skall göra med all tid jag plötsligt har... och så skall jag meddela chefen så klartFlört.

  • LyckligaLee

    Välkommen Mippsi! Jag gjorde mkp denna gången och är väldigt glad för det. Skönt att få tidigt besked, redan i v 12. Inte värre än fvp. Samma risker etc. Rekommenderas.

  • LyckligaLee
    Jelö5 skrev 2012-01-03 18:51:07 följande:
    Hej, lästei  er tråd för jag är i samma sits som ni. Jag har precis fått reda på att jag plussat och fyller 41 i år.

    Undrar vad är mkp för ngt? 
    mkp=moderkaksprov
  • LyckligaLee

    Jaha, första dagen som halvtids-sjukskriven. Jösses, inte mycket man hinner på en dag när orken tar slut. Lyxigt värre att åka och storhandla ensam, i lugn och ro, på en förmiddag när butiken är nästa tom. Känner att jag kan vänja mig vid detta. Åter till jobbet imorgon och det blir tufft. En massa jobb som måste delegeras eller ombokas pga min sjukskrivning. Det lär bli sura miner, men det får jag stå ut med. Får försöka hålla fokus på vad som är viktigt nu känner jag. Och så vill jag ha ork att njuta av denna sista, härliga graviditet. Magen är rejäl nu. Har svårt att böja mig redan känner jag. Barnen säger att jag omöjligt kan bli större, haha... med 19 veckor kvar. Mina killar är överlyckliga över att bli hämtade från fritids tidigt nu när jag blir hemma en del, så visst finns det fördelar. Och så känner jag hur oerhört trött jag är. Nästan otäckt hur energin helt tvärt tar slut, mitt i en aktivitet, och jag måste vila, ibland i flera timmar. Jag hoppas verkligen att detta går över när lillkillen kommit ut, annars blir det riktigt tufft. Ja tjejer, nu skall jag ta en halvtimme i soffan innan jag hämtar barnen. Tänker vägra att städa idag. Också nytt för mig.
    Sagatula - hur går det för dig????? 

  • LyckligaLee

    Hej på er. Här ligger jag och försöker somna då jag varit uppe sedan kl 4. Men det har varit kullerbyttor i magen hela kvällen så att somna blir omöjligt. Larven, på jobbet har jag överösts av glada tillrop och gratulationer. Väldigt roligt och lite oväntat. Inget om åldern. Bara från mig själv. Nu känns det riktigt roligt. Underbart oxå, att vara i v 21. Lagom stor mage som för ett himla liv. Härligt!

  • LyckligaLee
    Jamtlandstaus skrev 2012-01-11 10:13:32 följande:
    Nu kan du bara njuta då Lyckliga Li!
    Jag har nu 1vecka kvar till FVP plus svarstid på provet innan jag vet om jag får jubla...nervös!!
    Å så spännande. Förstår att du räknar ner och att det är nervöst. Men försök att njuta ändå när du gör fvp. Himla gott att se det lilla livet på ul. Glöm inte att be om en bild!
    Hos mig haglar gratulationerna in nu när det är tydligt och officiellt.  Skönt också att inte mörka om hälsan, att öppet kunna prata om den här förbaskade hypotyreosen. Jag njuter av varje dag med magen i vädret nu... på Ica, på jobbet, på stán... Overklig känsla att magen plötsligt är där och att den hamnar i centrum vart man än går. Tänk att det faktiskt gick vägen... att man gick och blev gravid ännu en gång. Fantastiskt, eller hur tjejer?!
  • LyckligaLee
    {#emotions_dlg.flower}Välkommen Ellen{#emotions_dlg.flower}

    Stort Grattis Sagatula! Som du har kämpat. Härligt att belöningen är här och att allt gått så bra. Lova att hänga kvar, berätta om längd, vikt, hemkomst, barnens reaktioner mm. Vi som har en bit kvar behöver få höra vad vi har att se fram emotFlört Ta hand om er/KramHjärta
  • LyckligaLee
    Sagatula skrev 2012-01-14 11:39:01 följande:
    Ellen vägde 3600 g och är 50 cm lång. Större än vad storebror var när han kom. Hon sov väldigt mycket hela dagen igår och var därför vaken massor inatt. Maken sov då så hat jag sedan fått sova nu på förmiddagen. Pumpade ut mjölk och sen somnade jag. Var orolig att det var lite mjölk bara men så var det inte. Vi åkte hem sju timmar efter att hon kom ut och för en stund sedan ringde BB på väg och de kommer. Imorgon. BM sa att jag har mycket mjölk, de flesta som pumpar nu får ut en tesked medan jag får ut 20 ml varje gång så det behöver jag inte tänka på. Jag mår bra förutom ganska kraftiga eftervärkar, väder en del men inte onormalt mycket. Känns bara bra. Sonen är hos mormor och morfar en vecka nu och vi får chansen att må bra och komma ikapp i lugn och ro vilket är mycket skönt nu efter allt som varit. Maken blir piggare och piggare för varje dag som går och styrkan kommer i samma takt det som är kvar är det invärtes och det är ju det stora, han ska få sitt immunförsvar tillbaka.
    Jätteglad för er skull. Verkligen. Blir så nyfiken på lilla Ellen. En fråga bara... dum kanske... men varför pumpar du?
Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen