• LyckligaLee

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Startar denna tråden idag. Kanske lite tidigt då jag plussat svagt igår och i morse. Risken för att det inte blir nåt är ju större nu när man är "lastgammal". Men jag tänker ändå vara glad och tacksam och våga tro på att det kommer att ordna sig... Vi som följts åt genom äl och BIM och allt... häng på. Och ni andra är mer än välkomna. Kan tillägga att jag inte ens berättat för min man... inte för någon faktiskt  -  förutom er då förstås... Den här karamellen vill jag suga på ett tag. Det är ju sista gångenHjärta...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-16 13:36
    MPson, 41 år, tredje barnet, BF 2 oktober (pojke)
    Tina,41, fjärde barnet BF 10 Oktober (pojke)
    Halmstadsmamma,41, fjärde barnet (två bonusbarn) Bf 11Oktober (pojke)
    Hammarby, 40 år, tredje barnet, BF (snittas den) 13:e dec (flicka)
    Sagatula, 40 år, andra barnet (tre bonusbarn), BF 25 januari
    Loppelina, 41 år, tredje barnet, BF 20 mars
    Charlotta1 41 år, tredje barnet Bf 30april
    Nellie50, 44 år, fjärde barnet BF 14 april-12
    HugOlle, 41 år, tredje barnet BF 22 april
    LyckligaLi, 42 år, tredje barnet
    BF 24 maj-12

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-09 18:19
    jamtlandstaus, 40år, andra barnet, BF 7 juli 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-21 11:39
    Nilam, 41 år, BF 10 augusti 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-13 12:46
    Sagatula fick en Ellen 13/1-2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-26 14:01
    Wimlan, 41 år, BF 10 augusti 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-27 11:46
    Aglars 41 år, tredje barnet, BF 30 april

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-22 19:40
    m1nn13 - 42 år - tredje barnet BF 7:e juni 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-21 16:49
    Aaglars 41 år; nytt datum för bf: 120506, tredje barnet (en pojk)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-16 15:27
    Aaglars, 42år, tredje barnet bf 6/5. Födde pojke, Gustav, 7/5

    Lyckliga Lee, 42 år, tredje barnet bf 24/5. Födde pojke, Theo, 26/5

    Flannery, 43 år, andra barnet bf 4/7

    Stor och liten 41 år, tredje barnet bf 7/8 (eventuellt ks runt den 24-25.7)

    Wimlan, 41 år, bf 10/8

    Snart7, 40 år, femte barnet, bf 11/8

    Astro, 43 år, sjunde barnet - bf 13/8 men det blir KS, troligen 2-3/8.

    Erofila, 43, tredje barnet, bf 17/11

  • Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen
  • LyckligaLee

    Går och väntar på illamående... så länge jag inte har det så känns hela siuationen overklig. Inbillar mig att det beror på att det inte lever och växer som det ska därinne... Usch, dom här tidiga veckorna är jobbiga på det viset. Tycker absolut att första besök på mvc skulle innebära vul för alla. Men så är det ju inte. Min privata gyn har semster och ringer man runt går det inte att få en tid enbart för ett vul. Man kan ju gå till privat ultraljudsmottagning men det kostar ju en slant. Inte klokt att det skall behöva vara så tycker jag. Förutom en bekräftat graviditet vill jag veta att det bara är en därinne. Hu, tänk om det blir tvillingar. Då går jag under, haha... Får väl hålla mig till v 11+ då det borde vara dags för mkp.

  • Sagatula

    Nu efter att ha varit ute på lunchen en stund så börjar jag oroa mig om min foglossning börjar redan. Hade från månad 4,5 vid förra graviditeten en ruskig foglossning som inte var alls rolig. Fick ha kryckor, kom inte ur sängen vissa dagar och hade hjälp med TENS tre-fyra ggr/dagl för att alls klara något. Har känning nu i blygdbenet och det var där allt startade den gången... Jag vill verkligen inte det en gång till... Men det hör ju liksom lite till. Dock vill jag inte ha det trassel jag hade med Försäkringskassan när jag blev sjukskriven för att jag inte kom ur sängen då. De skrev i ett brev att "det är ett normaltillstånd för en kvinna att vara gravid", "det anses inte att sjukskrivning är godtagbart pga att det kommer från graviditeten". Men fick till slut en läkare som skrev annat på intyget då gick det bra...

  • Lise W

    Lyckliga Li: Visst känns det overkligt de första veckorna, man väntar o väntar o väntar på mkp så man kan få se knodden, du ska se att ditt illamående kommer innan du hinner ropa hej alldeles för många gånger :) det ihop med den oändliga tröttheten går inte av för hackor, det bara slår på helt plötsligt.
    Jag håller med dig att vul borde vara obligatorisk, speciellt om man haft någon form av besvär med grav. sedan tidigare. Men här i Sverige verkar det snarast vara sådär inom dett offentliga, jaja har du barn eller varit gravid tidigare då vet du ju hur det är.....
    ....o visst tusan är det tyngre o jobbigare på alla sätt o vis att vänta när man är 40 än när man är 20..... Glad även om man är så oändligt glad över sitt tillstånd just nu Glad

  • hammarby

    LyckligaLi..

    Alltid kul när maken blir glad.. Min blev helt blek i ansiktet och satt och gapade. Tror att han blev lite chockad...Hahaha! Men efter att ha smält nyheten så är han glad han med. Jag tror att vi var lite inställda på att vi inte skulle ha fler barn men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...
    Känner igen oron i början, att man inte vet om allt är bra osvosv. Det är nog lika för alla.

    Om jag var du skulle jag vara glad om jag slapp illamåendet.. Jag har inte haft det med nåt av barnen, bara yttepyttelite i början av denna men det lilla gick över för några veckor sen. Är i vecka 17 nu och mår oförskämt bra för tillfället. Tröttheten var som värst i början för mig, typ vecka 5-12 eller så. Det är skönt när det vänder!
    Glöm inte att många graviditeter är olika också...

    Sagatula..

    Har inte haft foglossning med någon av barnen men när man läser om er som har/har haft det så låter det hemskt. Man blir ju verkligen handikappad. Tycker så synd om er!!

    Lise W..

    Tog ni reda på könet efter moderkaksprovet? Vi kunde inte hålla oss! Eller rättare sagt, jag övertalade sambon att vi inte kunde hålla oss...

    Tråkigt att höra om ert förra barn, men jag hade också valt att avbryta graviditeten om vi hamnade i samma situation. Och jag hade tänkt likadant oavsett om det var första eller tredje barnet. Hur som helst så är det säkert inte helt lätt att avbryta, men jag tycker att man ska respektera att vissa gör det valet. Tycker att det kan vara sån häxjakt från vissa som tänker på ett annat sätt. Men alla är vi olika..

    Tycker också att det är skönt att prata med kvinnor i samma ålder, vi är liksom lite på samma nivå.
    Sen känns det lite som att det blir vanligare och vanligare att äldre kvinnor skaffar barn, även när det gäller förstagångsföderskor.
    Jag var 35 när jag fick första och 36 med det andra men jag upplevde det inte som att det skulle ha varit jobbigare än om jag var 25. Men det är ju samtidigt lite svårt att veta eftersom man inte har nåt att jämföra med.. Men denna gången kanske det känns lite annorlunda eftersom man har två rätt vilda busgrabbar som kräver en hel del, samtidigt är de ju rätt stora så man kan kräva lite ner av dem än en 1-2 åring som inte förstår varför mamma är trött.
    Men minstingen som fyller 4 i höst tror att det är en yoda i min mage och inte en lillasyster...hihihi!

    Jag och sambon kom hem tidigare idag från Göteborg där vi varit i fyra dagar och sett både Iron Maiden och Metallica..grymt najs att komma bort lite och skämma bort sig med hotellfrukost, middagar ute och ostörd sömn...
    Barnen var hos sin farmor och farfar och kom hem ikväll. De hade så svårt att varva ner så de la sig nyss. Det har bara varit en massa bus och skratt sen de kom hem, det märktes att de saknat oss. Och vi dem!

    Ha en trevlig kväll tjejer!

  • vickansnickan

    Håller nog på att nojja ihjäl mig denna graviditet...
    Har hela tiden haft fruktansvärd molvärk och lite småblödningar..är i v 9 (8+6)
    Var på ett tidigt VUL i v6(5+4) pga utomkveds i tidigare graviditet. Då kunde de se att graviditeten satt på rätt ställe men det var för tidigt att se ett foster. Hon såg gulkropp och det som skulle finnas i den veckan och hon var nöjd.
    Nu går jag och inbillar mig att det inte finns något foster bara för att jag (förmodligen) har sån växtvärk och sen dessa småblödningar.
    Ska jag  ha is i magen och vänta till 1 aug då jag har NUPP eller ska jag ringa in och se om jag kan få ett VUL till???
    Har inskrivning den 13 juli men då brukar det ju inte ingå ngt VUL utan bara en undersökning(om jag minns rätt)


    mamma till Walter 081002 + Mini BF 7/2 2012
  • Sagatula

    Jag skulle inget sagt igår för jag somnade vid sex... Men illamåendet är inte lika jäkligt längre i alla fall. Det finns där men är mer hanterligt nu. Går väl snart över hoppas jag liksom tröttheten. Är idag i v 11 (10+6) så det borde inte vara mycket kvar av det nu.

    Om jag var du Vickansnickan skulle jag ringa och försöka få till ett VUL till. Känner att det är bra att bli lugnad tror både bebis och mamma mår bra om mamma mår bra. Vid inskrivning ingår inte VUL då är det bara samtal och provtagning. Eller så var det i alla fall för mig.

    Vid min inskrivning så fick jag välja mellan två besöksmodeller. En där det var individuella samtal endast och en som var kopplad till gruppträffar med olika teman (förlossning, mat...) Valde dock den indivuduella modellen. Kände att jag inte riktigt orkar sitta igenom gruppträffar och kände inte heller att jag riktigt behövde det.

  • hammarby

    Vickansnickan..

    Jag fick ett VUL under inskrivningen, då var jag i vecka 10+0. Behövde inte tjata mig till det utan fick det utan "problem"..
    Jag tycker du ska ringa din barnmorska och be om ett VUL. Du har ju blödningar och är orolig. Det ska räcka. Ge dig inte utan tjata om du måste. Lycka till!

    Sagatula..

    Hoppas att ditt illamående försvinner fort nu! Och tröttheten brukar ju ge med sig. Se framåt! kram!

  • hammarby

    Förresten, ni som känner att ni inte ska ha fler barn efter denna lilla knodd. Har ni funderat på sterilisering? Jag får kejsarsnitt så jag ska nog göra det samtidigt. Har hört att det ska vara enkelt att göra i samband med ett snitt.

    Någon mer här som ska föda genom kejsarsnitt?

  • Lise W

    Hammarby:

    Jovisst tog vi reda på könet, vi är lika nyfikna båda två Skrattande o så tycker vi det är rätt skönt i förberedelserna att veta, det blir likosm inte fel med någon färg och så... vi väntar en pojke Glad.

    Du har rätt alla graviditeter är olika, jag önskar för alla att ha det som jag hade med mina 2 stora barn, inget illamående o ingen trötthet Glad.
    I ärlighetens namn har jag inte tagit så bra hand om min kropp sedan förra året, mest varit depp o orkeslös, jag som annars tränar 4-5 ggr i veckan cyklar o promenerar vart jag än ska har verkligen bara cyklat överallt istället. Jag gissar att det hjälper till att jag känner mig så trött, så jag får skylla mig själv :) meeen jag väntar på något gott o sålänge jag kan jobba o slippa foglossning, har bra blodvärde o blodtryck så känner jag mig rätt nöjd Glad.

    Vickansnickan:

    Jag hade också frågat efter ett vul om jag kände sån oro, det kan aldrig bli för mycket.

    Ha en riktigt skön tisdag alla Solig

  • Jamtlandstaus

    Jag mår inte illa alls (ännu) och är inte överdrivet trött heller. Det enda som skvallrar om att något är annorlunda är mina "nya fina bröst" Flört Har gått upp en kupstorlek och köpt mig en ny BH, det var skönt!
    Men ingen idé att oroa sig, då lider man alltid en gång för mycket! Det som händer händer och jag har en fin sambo, en underbar frisk tonåring och nu oxå en liten valp. En dvärgschnauzer på 8 veckor - bedårande!! Hjärta
    Men jag hoppas vi alla får följas åt här tills bebisarna kommer ut!!

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen