Inlägg från: LyckligaLee |Visa alla inlägg
  • LyckligaLee

    40+ som äntligen är gravida - igen

    jamtlandstaus, så bra att du fått tag på gyn för ul. Synd att du inte fick byta bm, men man kan inte få alltFlört.
    Förstår att du är orolig inför fvp och att det skulle kännas tungt med rörelser inifrån i väntan på besked. Men tänk nu på att det faktiskt går bra för dom allra flesta. Självklart hör du till dom!!! Ser så fram emot att få läsa ditt inlägg efter att fvp och resultat är klara.  Nej, jag har ännu inte berättat för någon, inte ens barnen. Väntar till magen syns för andra. Förutom min chef som jag snart måste meddela, men jag drar ut på det. Har idag hämtat ut jättesnygga mammabyxor från Ellos. Riktiga fynd. Ser fram emot att kunna ha dom. Just nu är jag bara "tjock". Illamåendet har iallafall släppt nästan helt, men tröttheten hänger kvar pga sköldkörtelns underfunktion. HUr mår du själv annars? Några symtom?

  • LyckligaLee
    Sagatula skrev 2011-11-28 18:28:39 följande:
    Jo, jag vet att det måste bekräfta livshotande tillstånd och det är ju där problemet ligger... MS är ju ingen livshotande sjukdom... Maken ska prata med sin handläggare på FK imorgon och se vad hon säger. Ingen idé att söka om det kan bli problem ju då tar jag ledigheten på annat sätt. Jag får väl planera om semester eller ta FL då i så fall.

    Magen mår inte helt bra, ganska mycket sammandragningar. Men det är ju bara att bita ihop och hålla ihop så gott det går har ju inget val. Foglossningen är vidrig och den önskar jag att jag slapp.  
    Du har rätt. MS är ingen livshotande sjukdom, men den behandling din man hos hematologen genomgår kan vara livshotande. Hans utslagna immunförsvar kan godkännas som livshotande. Därför viktigt med bra läkarintyg som redovisar för behandlingens konsekvenser, inte MS. Barn som pga leukemi genomgår samma behandlig får man oftast godkännt närståendepenning för. Men om du istället blir sjukskriven så kanske det är enklare att få ersättning den vägen. Lycka till.
  • LyckligaLee
    Aaglars skrev 2011-11-28 22:01:29 följande:
    Går in i v19 i morgon och känner inte ett dugg där inne. SÅ trist-:( RUL på to och då hoppas jag få se en sprattlande bebis-:)
    Snart torsdagFlört. Sedan kommer det att kännas bättre. Jag har ju kännt små sprattel, men var å andra sidan orolig för att inte alls har någon mage... Ul hjälpte mig att släppa oron. Alltid bekymrar man sig för nåt. Du är ju i mammkläderna redan iallafall, eller hur?
  • LyckligaLee
    Sagatula skrev 2011-11-29 14:14:55 följande:
    Jag är chockad... Blev uppringd av min handläggare på FK som bad mig kontakta min läkare och se till att få bli sjukskriven helt för mina problem. Jag ska inte jobba mer sa hon...
    Du ser... det finns bra, lyhörda och medmänskliga handläggare. Hoppas din läkare är lika förstående. Det hela säger en del om allvaret i din situation. Jätteviktigt att du tar hand om dig nu. Inte så lätt kanske, men ändå prio 1!!!
  • LyckligaLee
    Jamtlandstaus skrev 2011-12-03 10:02:39 följande:
    Jag går in i vecka 10 idag...bara. Känns som jag varit gravid i en evighet
    På måndag har jag tid för ett UL, känner mig jättenervös! Tänk om det är inget där eller ett pyre som inte lever :-/
    Vet ju att det är ett känsligt skede nu när moderkakan ska börja ta över... Vill verkligen att det ska gå bra denna gång, hela vägen!!
    Klart det kommer att gå braSolig. Håller tummarna jättemycket för dig. Kan säga att jag är i v 16 (15+2), har fortfarande ingen gravidmage, är bara tjock. Inget sprattel innifrån på länge, inget illamående, inga symtom. Gjorde ju ul privat och det var härligt. Allt var ju helt ok med bebisen. Men nu är jag tillbaka i "oro-över-inga-symtom-träsket". Gjorde det dumma och läste en tråd på fl om kvinnor som fått missfall, eller gått länge med döda foster efter v 15, där allt varit helt ok vid både vul och ul. Usch. Inte bra för mig alls just nu. Är annars en rätt cool tjej, men nu känner jag knappt igen mig själv. Har fått tid för RUL den 29 december och det är jag depp för. BM trodde på en tid före jul, men nu blir det istället ett sent rul pga att man helt enkelt har köRynkar på näsan Är ju i v 21 då...
  • LyckligaLee
    Nilam skrev 2011-12-04 21:39:51 följande:
    Jag kan inte minnas att jag varit så här trött någonsin, om jag inte varit sjuk förstås! Sover, vilar, sover och vilar, så fort jag är hemma. Jag var gravid till v 11 förra vintern och då var jag inte alls så här trött men jag vet att man reagerar olika på varje graviditet. Jag är tacksam över att jag har tid och ro till att vila mig så mycket jag behöver.
    Har lite svårt att tro på att det ska gå vägen den här gången, vågar inte vara riktigt glad. Det var jobbigt att få MA i v 11 och jag har bestämt mig för att detta är sista försöket. Händer det något nu igen, stänger jag bebisfabriken för gott och hoppas på barnbarn...
    Hej och jättevälkommen! Jag är 42, fick MA i somras. Var inte heller lika trött som jag är nu. Sannolikt beror det på att MA inte producerar samma hormoner i samma omfattning som ett friskt foster. Är nu i v 15 och tröttheten började ge sig för drygt en vecka sedan, liksom illamående och ömma bröst. Känns som alla symtom är borta nu och jag börjar undra om jag ens är gravidFlörtfast jag vet att det är en frisk pojke (gjort MKP). Jag var sjuuuukt trött. Var tvungen att sjukskriva mig och låg helt ärligt i säng och soffa dygnet runt i en vecka.  Orkade inte ens hämta barnen från skolan. Har två killar nyss fyllda 6 och 8. Somnade i i smyg på toa på jobbet flera gånger. På kvällarna när det var läggdags och pojkarna busade kunde jag börja storgråta eller bli jättearg. Usch. Tröttheten ihop med illamåendet fick mig att börja tviva på hela grejen. Men nu känns det långt borta och jag väntar ivrigt på att magen skall komma bakom magfläsket, haha. När har du BF? Lägger gärna till dig i trådstartenGlad.
  • LyckligaLee
    Jamtlandstaus skrev 2011-12-03 14:56:59 följande:
    Lyckliga Li, efter v15 avtar ju symtomen på många!
    Kanske du skulle köpa dig en så där Angelsound (heter dom så?) så kan du lyssna själv efter hjärtljuden när/om du känner dig orolig!
    Tack för tipset!!! Visste inte att såna apparater fanns. Jag är nog mer otålig än orolig tror jag... Blev sur och besviken pga sent rul, men, men... Har iallafall beställt en sån där fin, dyr pryl... Tänkte det kunde vara kul för mina pojkar att greja med i takt med att magen växer. Men dyr var en... och så gillar jag inte att den heter "Angel". Kopplar ihop det med änglabarn... Ja, herregud så mycket tokigt och känsligt som passerar en blivande mammas inre. Jösses. Så härligt att då kunna skriva av sig några hekto här och alltid få förståelse och tolerans tillbaka. Nu skall jag hitta julstämningen i mig och baka 100 lussekatter till barnens skola.
  • LyckligaLee
    Jamtlandstaus skrev 2011-12-05 18:08:22 följande:
    Tjohoo, pyret lever med ett pickande hjärta
    ULmaskinen sa 9+5 mina beräkningar 9+2 så det verkar ju stämma fint!
    Härligt!!!
    Härligt!!! Njut och var glad. GrattisSolig
  • LyckligaLee

    Fick en liten blödning igår, och sedan lite mer under natten... tänkte att det handlade om känsliga blodkärl då jag varit småsjuk och febrig från och till i veckan. Ringde bm för att göra det rätta, men var inte särskilt orolig. Hon propsar nu på att jag omedelbart åker till akuten. Rynkar på näsan Ångrar att jag ringde. Vet att jag får sitta där i timmar... Suck... men nu måste jag åka... skit också...

  • LyckligaLee

    Allt ok här. En livlig krabat därinne trots allt. Ingen förklaring till blödningen heller... Nu tänker jag inte oroa mig mer!
    Sagatula - Lova nu att ta hand om dig!  Trist att du fått kämpa så... Blir det extra besök hos bm och dr nu pga blodtrycket och proteinet?

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen