• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    vetvadjagvill skrev 2011-06-01 16:13:04 följande:

    edt är inga "sprade" pengar, det är en gåva/arv som är enskilld egendom från henne föräldrar.


     


    OM det hade varit ett kapitsal hon själv h ade sparat ihop hade jag hållt med att då man kan ta av det.. men bara för att ho fick det nu innebär inte att man måste leva över sina inkomster.


    Hon sparar inte pengar.. däreot så rör hon inte sin enskildda gendom som hennes föräldrar spraat ihop till henne.


    jag skulle råda henne att ge tillbaka detta till sina föräldrar och be att få ut det som testamenterat arv efter deras död såts och frun slipper bråka om detta nu.


    Pengar ställer bara till bråk.
    Ts verkar vara så avundsjuk att frun fått en gåva/arv från sina föräldraratt han vill genast leva på högre standrad för det ska komma honom tillgodo.


    Hade hon däremot levt upp sitt arg på och på och levt lyxliv medans han fått leva på sin inkomst hade jag noc sökert flera reagerat.


    men hon lever på samma nivå som honom så jag förstår inte varför han ska bråka om pengarna.


    Hon unnar sig inget extra fördem utan de förvaltas tills dess de kanske köper en bostad.


     


    Desstuom så får frun lägre pension efterosmhon får lägre inkomst iom föräldrapenningen.. och ts kommerfå det bättre ställt även då.. det gynnar han att jobba och hon är mammaledig.


    jag förstår inte varför han vill hon ska leva upp detta nu bara för att känna sig nöjd.


     


    Du har verkligen inte läst ts beskrivning av situationen märker jag. Tack och lov är hans inkomst hans egen.o han kan välja att inte stoppa in mer pengar till hushållet än hon.
  • Anonym
    vetvadjagvill skrev 2011-06-01 16:18:14 följande:

    om han är sådan hoppas jag hon skiljer sig från honom.


    förklara då vad jag inte har läst.


    Varför ska hon skilja sig om han väljer att göra som hon? Anser du att hon ska ha rätt till lyxliv på hans bekostnad alltså?

    Du påstår saker om ts som ts inte skrivit alls. Tycker du ska ta dej tid o läsa några av ts inlägg faktiskt.
  • Anonym
    heter skrev 2011-06-01 17:01:12 följande:
    Det vill han ju visst! Sen skulle jag verkligen vilja veta hur mycket frun "kostar" ts i månaden. Ni får det att låta som om det är tiotusentals kronor när det i verkligheten kanske bara är en hundring eller inget alls för den delen.

    Sen kan man inte anklaga frun för att snåla heller eftersom att pengarna är en gåva som är en  enskild egendom. Hon har inte friheten att bara ge bort pengarna hur som helst! Men det är kanske svårt att fatta för alla sossar med socbidrag på det här forumet.
    Det vill han inte! Citera ett inlägg där han skriver att han vill ha hälften av hennes sparande rakt ner i egen ficka!

    På vilket sätt är han snål? Han vill dela allt med henne men det vill inte hon. Nu får frun fixa sin egen försörjning och han behåller sin inkomst till sig själv. problemet löst!
  • Anonym
    Laura03 skrev 2011-06-01 17:39:13 följande:
    Ja och vi kommer aldrig lösa det men TS och hans fru lever lyckliga i alla sina dagar!
    Eller så är skilsmässopappret redan påskrivet och inlämnat.
    Om du läste tråden hade du sett att ts och frun kommer att ansvara enskilt för sin försörjning efter föräldraledigheten.. Problemet är löst...
  • Anonym
    Laura03 skrev 2011-06-01 17:50:24 följande:
    Anonym
    Jo alltså lever de lyckliga i alla sina dagar!
    Vad var det du inte fattade?

    Sedan att jag skrev med ironi det sista var väl mer att när hon försörjt sig färdigt om si så där fem år så står de där utan en ekonomisk buffert.
    Sluta försöka provocera.

    Fem år och utan ekonomisk buffert? Menar du att hon behöver 200000 kr/år för att klara sin försörjning? Jisses vad dyra vanor hon måste ha.
  • Anonym
    ardath bey skrev 2011-06-01 13:25:46 följande:
    Eller så skriver de ett äktenskapsförord att upp till 1mkr av hans tillgångar är hans enskilda egendom. (Om det nu är vad hustrun hade fått i gåva)
    Det lär aldrig (äktenskapsförordet) kunna omfatta löpande inkomst, dvs konsumtionsmedel! Eftersom TS har försörjningsplikt för sin hustru faller det dessutom på sin egen orimlighet.
  • Anonym
    A von B skrev 2011-06-01 17:29:25 följande:
    Vänta nu här varför skulle inte frun kunna använda sina pengar som hon vill? Hon har fått dem i gåva, föräldrarna vill att de ska användas till studier eller bostad men det är knappast ett tvång. Hon kan göra vad hon vill med dem.

    Om jag har en miljon på banken i enskild egendom så kommer inte samhället försörja mig i form av socialbidrag bara för att jag vill. Varför ska då TS försörja någon i den situationen?
    Till att börja med för att makars försörjningsplikt mot varandra ser helt annorlunda ut, gentemot samhällets regler för att försörja medborgare utan medel.
  • Anonym
    vetvadjagvill skrev 2011-06-01 20:42:39 följande:

    man eller kvinna men om en hade en enskilld egendom som de förbrukade med att köpa en massa saker lyx resor etc åt sig själv utan att unna sin man/fru så hade det varit orättvist.


    <om man har en enskilld egendom men ändå lägger sin levandsstandras jämbördes med sin make/maka och inte har ett liv i överföd av sina egna pengar utan låter pengarna vara och familjen leva ett jämbördes liv trots att man har en enskilld egendom så anser jag att det inte gör något om den ena har en mille i enskilld egendom.


    OM ts fru hade spendera på resor till sig men låtit mannen betala sitt ur egen fick eller int ekunnat följa med så hade det helt klart varot orättvist eftersom de då inte lever samma standard.


    Men att ha pengarna låsta för förökning gör inte att frun lever på annan nivä än sin man.


    jag tycker inte det har med kvinna/man attt göra utan hur man gör och om man gör så det bilr orättvist för den andra.


     


    ts verkar i mina ögon vara en väldigt snål och girig person ch jag kantänka mig att den dagen det ärdags att resa så betalar frun sin egna resa själv medans han kan få ta sin resa på egen kredit.. en kriedit som tillfaller honom efter skijsmässa.


     


  • Anonym
    feministbrud skrev 2011-06-01 21:38:37 följande:
    Jag kan inte hålla med dig. Om en person har pengar låsta och inte drar in några pengar (som ts fru efter föräldraledigheten), då blir det märkligt ifall de skiljer sig. Hon tar med sig pengar och han är förlorare.
    Hade du resonerat likadant om TS eller TS fru hade haft pengarna låsta i en fastighet? Det finns en anledning till att man skriver äktenskapsförord eller överlåter gåvor som enskild egendom. OM dagen skulle komma att ett par väljer att gå skilda vägar, så kan du ge dig på att svinet kommer fram i väldigt många av dessa. Äktenskapsförord kan även ha andra praktiska fördelar, det handlar inte enbart om att se till att maken/makan blir lottlös vid skilsmässa.
  • Anonym
    ardath bey skrev 2011-06-02 11:03:29 följande:
    Är makans behov tillgodosedda grnom hennes egna inkomster eller från honom så har TS ingen annan skyldighet att ge henne pengar. Resten kan  han t.ex. sätta in på ett sparkonto och det kan vara hans enskilda egendom.
    Tyvärr men det håller inte juridiskt. Man kan inte avgränsa inkomst till att bli enskild egendom. Däremot kan man reglera arv och gåvor genom detta, samt det kapital och egendom man tog med sig i boet när äktenskapet inleddes.
Svar på tråden Ska jag försörja henne???