• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    heter skrev 2011-05-30 00:03:58 följande:
    Exakt! Han försörjer ingen annan än sig själv och önskar inte heller att hans barn ska ha det bra för allt han pratar om är några kronor extra på banken i hans eget namn. Det är det viktiga för honom.
    Skillnaden mellan honom och hans fru är vad? Sen behöver du inte påstå att han inte försörjer barnet. Jag garanterar att han kommer att ge sitt barn det barnet behöver, precis som han gjort under föräldraledigheten.
  • Anonym
    och skrev 2011-05-30 00:05:01 följande:
    Ett litet tips, i all välmening, till TS kan ju vara att göra en ordentlig background check först, så det inte dyker upp irriterande gåvobrev nästa gång.
    Tipset funkar bättre till frun:) Hon gifte sig i tron att de skulle dela pengarna men sen insåg hon att hon kan leva på ts inkomst och behålla resten för sig själv!
  • Anonym
    heter skrev 2011-05-30 00:32:18 följande:
    Du menar som när han var pappaledig? Nej, just det!!!! Han ville ju främja sin karriär och ville inte vara hemma med barnet och har inte heller varit hemma med barnet en enda dag.
    Du menar när frun ville ha barn och vlle ha alla dagar för sig själv? Just det, ts har faktiskt inte berättat om han ens hade fått vara föräldraledig mer än de få dagar han inte kan överlåta... Men du vet precis hur ts är och agerar, eller hur?
  • Anonym
    heter skrev 2011-05-30 00:47:20 följande:
    Där är ett citat av ts eftersom att du trodde att jag hittade på det.
    Jag skrev inte att han ska vara föräldraledig:) Läs om och läs rätt. Kolla även in ditt eget inlägg som jag citerade:)

    Det kan lika gärna vara så att frun faktiskt VILL vara hemma hela föräldraledigheten... Inte ett helt ovanligt flsyndrom som jag ser det.
    och skrev 2011-05-30 00:43:15 följande:
    Jo, fast tänk vad spännande en helt vanlig vardag kan bli. Tex vid frukosten, när man får väga osten före och efter man har tagit en smörgås för att se så att bådas ostskivor väger exakt lika mycket.

    Om jag var TS fru hade jag tagit fram en prislista för allt extraarbete som hon väl gör hemma då eftersom han bara jobbar.

    Nattning av barn: 1000:- (om barnet är svårt att lägga, annars kanske det räcker med en hundralapp), en kopp te 30:-, tvättning av kläder 200:- per maskin (man ska ju vika tvätten med). Extra tillägg om det är fartränder i kalsongerna, 500:-, och om barnet har kräksjuka får det nog vara värt minst 1000:- osv.
    Vad löjlig du är. Ts fru, som bara går hemma får betala mer för hon slösar mer ström, mer vatten, äter under dagtid och nöter mer på parketten om man nu ska räkna som dig.. Tur att ts är klok och inte gör det!
  • Anonym
    Laura03 skrev 2011-05-30 01:00:25 följande:
    Kan förstå att folk i denna tråd bara lever som sambo och inte som äkta par.
    Absolut, för det verkar helt otänkbart att en kvinna ska jobba och bidra lika mycket ekonomiskt till försörjningen och ännu mer omöjligt att en kvinna ska dela med sig av sin förmögenhet, medan det är självklart att männen ska dela med sig medan kvinnan går hemma och petar bort ludd från naveln:)
  • Anonym
    heter skrev 2011-05-30 00:14:41 följande:


    Jag fattar inte att ts river upp himmel och jord för så lite pengar som 1 miljon ändå är. Är det värt att sabba ett äktenskap för som mest 500 000 kr?  Då utgår jag från att frun har hela miljonen på kontot men det vet jag ju inte förstås eftersom att hon tydligen har betalat sin del av lägenheten cash.

    Sen verkar ts glömma att om frun också hade tagit lån som han gjorde så hade familjen förlorat mer pengar eftersom att en del av fruns inkomst skulle ha gått till lån och ränta i så fall.
    Jag fattar inte att TS fru river upp himmel och jord för så lite pengar som 1 miljon ändå är. Är det värt att sabba ett äktenskap för som mest 500 000 kr? 

    Sen verkar du missat att TS skrivit att de kan fortsätta dela på allt, oavsett vad hon vill göra, men om allt TS har ska vara deras borde väl detsamma gälla åt andra hållet?
  • Anonym
    heter skrev 2011-05-30 01:36:44 följande:
    TS har verkligen inte skrivit att de kan fortsätta dela på allt oavsett vad hon vill göra. Han vill skilja sig om inte hon ger honom pengarna! Hur läser du???

    Det är inte så lätt för frun i det här läget för hur hon än gör så kommer hon att göra "fel". Mannen vill skiljas om han inte får något och föräldrarna är säkert inte så glada om hon delar med sig till ts eftersom att de har gett henne pengarna som enskild egendom. Jag tycker riktigt, riktigt synd om frun faktiskt.
    oavsett vad hon vill göra angående jobb eller studier (eller fortsat arbetslös).

    varför är det OK för TS fru att inte vilja dela men leva på TS, men inte OK för TS att tycka att de antingen delar allt eller inget?
  • Anonym
    Fluffskalle skrev 2011-05-29 18:47:32 följande:
    Japp, just det jag inte orkade kolla upp eftersom jag inte har lagboken i sängbordet och inte kan den utantill. Varför så otrevlig? Nonchalant får du väl tycka att det är, men har inte lagboken hemma. Det hade gått precis lika lätt för dig om du hade den framför dig i dokument t ex att klippa och klistra istället för att ge en privat tolkning. Och det var inte ett svar på det jag frågade heller. Det handlade väl ändå inte om deras gemensamma utgifter utan att hon inte ville bidra alls med sin förmögenhet till sina egna utgifter, dem som ligger utanför försörjningsplikten (tak över huvudet och mat).

    Men kanske räknas det som grund för försörjning även att maken köper kläder och väskor till kvinnan för att hon av princip inte vill betala för dem själv.
    Så det är jag som är otrevlig för att jag påpekar att du är nonchalant.... intressant du. Varför behöver du en lagbok? Är din dator blockerad från google eller ännu bättre notisum? Jag sitter inte och serverar färdiga länkar i parti och minut, för jag tycker att andra kan orka göra lite själv också. Men bara för att du är så charmig, så skall jag klistra in en direktlänk till äktenskapsbalken nedan.

    http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19870230.htm
  • Anonym

    Från början hade vi bestämmt att min fru bara skulle vara hemma med vårat barn. Men det är jag som väljer om jag vill ge bort min del av föräldradagarna till henne (förutom de som är öronmärkta för mig såklart). Som ja tidigare sagt så kommer jag inte vara hemma, men jag kanske vill spara alla mina föräldra dagar till senare, så kan ja ta ut de istället för semester. Angående hushållsarbete så hjälper jag faktist till ibland, på helgen om jag orkar. Sen så hjälper jag till att bada vårat barn. ------ När jag startade denna tråden fanns två alternativ och aldrig någon tanke på skilsmässa. Vet inte om det kommer att funka att leva med en människa som inte verkar veta hur hon ska göra eller om hon kommer hon att stanna hos mig.

  • Anonym
    och skrev 2011-05-30 02:47:05 följande:
    Hon gifte ju sig fastän hon inte visste om gåvobrevet, så hon var beredd att dela allt. Om hon drar åt sig öronen nu är väl inte konstigt, vem vill vara gift med någon som planerar så att han har ett ännu bättre utgångsläge vid sin kommande skilsmässa?

    Dessutom, och jag har sagt det tusen ggr redan, så ska man visa respekt för gåvogivarens önskan och enskild egendom går inte alltid att göra om till giftorättsgods. Är det enskild egendom så är det, och det är skillnad på kapital och inkomst. Men jag gissar att jag har en annan bakgrund än en majoritet av de som skriver här. I min värld köper man inte blöjor för kapitalet, det ska förränta sig så att det kan gå vidare till barn och barnbarn. Man använder det till att finansiera en bostad, eller till studier som kan generera pengar osv. Den löpande inkomsten använder man till levnadsomkostnaderna, för det är ju hyfsat osmart att göra av med mer än man tjänar.

    Sannolikheten för att man skulle få egendom i arv eller gåva utan villkor att det skulle vara enskild egendom är obefintlig i min värld (som kanske är liten, vad vet jag). Träffade jag någon ny som hade fått ärva pengar hade jag utgått från att han hade papper på att det var hans enskilda egendom redan från början och jag skulle aldrig i livet försöka norpa hans pengar som kommer från hans släkt. Inte för att jag har tänkt träffa någon ny, jag är nämligen gift med en riktig man som alltid ser till familjens bästa i första hand, men i alla fall.
    Läs tråden... Ts vill att båda ska ha SAMMA utgångslänge vid en ev skilsmässa!
Svar på tråden Ska jag försörja henne???