• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

  • Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?
  • Anonym

    har sparat en del, ca en lön (15 )..tycker inte man ska spara allt för mycket.. man ska leva också.. Absolut inte över sina tillgångar..Men 20 år gammal, tog studenten förra året.. Jag är ändå nöjd med min insats som jag har sparat!!

     

  • Anonym (w)
    Anonym (räknat rätt?) skrev 2011-06-21 21:49:42 följande:
    Har ni sparat 135000 per person och år trots resor?
    ja....vi sparar 10-15000/mån var. Mindre vissa månader och så en del utgifter ibland. Men som sagt, vi har inga barn eller huslån (hittills) och har en inkomst på ca 27 000kr/var efter skatt.
  • Anonym (nada)

    Har aldrig lärt mig handskas med pengar och därmed lyckas jag inte heller spara några. Har hus, tre småbarn, massa onödiga krediter som äter upp inkomsten Drömmer om en stor summa pengar som kan ta mig ut ur kredithelvetet, men det är som sagt bara en dröm...

    sparade pengar 0,00kr

  • Anonym (glad)

    Vi har nu 4 barn och tjänar ca 22-23000 kr var på heltid. Senaste året har vi sparat ihop 55 000kr, köpt två bilar (tillsammans 61 000kr) och amorterat 30 000 kr på huset. Jag har dock bara jobbar 75% under hösten och sedan varit sjukskriven, hemma på hp och sedan har jag tagit 2 fp-dagar i veckan medan maken gått ner till 80% och tar en dag... sen har vi ju byggt växthus (10 000 och renoverat hall och gästtoa (ca 12 000

    Vi har alltså drygt 2 månadslöner sparade.

  • Anonym

    Vi har väl ett par hundra tusen sparade (vilket för oss är knappt tre månadslöner). Och det får räcka så för tillfället. Nu amorterar vi i stället ca 15.000 per månad. Det är ju också ett slags sparande, kan man säga.

  • Anonym

    Jag skrev tidigare i tråden,ensam med 2 barn.
    Sparat 95 000 kr.
    Att jag skrev anonymt då,och nu,är för att jag nämnde min buffert för en arbetskamrat,och hon dömde mig snabbt
    och tycker jag gör fel som jobbar heltid.Och hon tycker jag ska bjuda alla på allt för jag är "rik".

    Jag bjuder gärna,det gör jag ofta.Men jag sparar mycket för att ingen någonsin kan rädda mig ekonomiskt om jag blir sjuk eller långtidssjukskriven eller annat.Jag är livrädd att bli fattig,jag växte upp ganska fattigt där mamma sällan åt och då vi fick räkna vår matintag.
    Pengarna jag sparar ska förr eller senare användas.

    Jag sparar inget till barnen.Sen har jag ingen utbildning alls eller barnvakter att falla tillbaka på,så jag är tacksam att jag har ett dagjobb.
    Finns många orsaker att man väljer att vara anonym.

    Jag har inga lån,inga skulder,jag har inte så höga räkningar.Jag räknar så som att OM jag blir arbetslös så ska akassan kunna täcka räkningarna,och barnbidraget o underhåll maten.Mycket snålt men det skulle gå,en tid.

  • simmartjejen

    Som jag.....spara gör man om nån annan tar han om mina pengar....

    Nej men jag fick ihhop 7000 kr i våras vips ny 32" och en telefon......Cool 

  • Anonym

    Vi sparar runt 100000 per år men dom gör vi åt varje sommar på semestern o unnar oss allt vi vill då. Sen har vi ett annat sparande som vi kan  ta av om nåt på huset går sönder eller så. Kanske ligger runt 50 000 oftast på det kontot. Vi skulle kunna spara mkt mer men väljer att lägga in så mkt pengar som går i vårt hus istället, det blir en annan form av sparande. :)


    Jag har ut runt 20 000 och min man runt 50 0000.

  • Anonym (2vuxna+2barnHus)

    Ca 50 000 kr i rena "pengar på banken" har vi. Plus ungefär lika mycket i fonder och aktier. Och vid längre period med sämre ekonomi kan vi lätt sälja av saker och egendom för att klara oss länge. Tex sälja ena bilen, mc'n eller t om huset och flytta till stugan, som vi inte har lån på. Eller sälja stugan som är värd ca 700 000 kr. Så vi känner oss ekonomiskt trygga.

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?