• LadyA01

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Wielkip: vid v 10 ca inträffar spökveckorna för många, och många eller alla symptom försvinner. Hcg börjar sjunka efter peaken v 9. Men boka in ett vul så du får känna dig trygg, de ser bebis bra i v 11. I v 10+2 är bebis ca 37mm enl tabellen. :) håller tummarna allt är grönt!

  • LadyA01

    Ungefär 25-30% av alla graviditeter slutar i tidigt mf, allra vanligast i v 5-6 och v 8-9. Men om vi vänder på det så ser det mycket bättre ut, ungefär 70-75% av alla grav är fullgångna! :D

  • LadyA01

    SaraA: åh så skönt att allt är väl med liten! Ett steg i taget så kommer allt annat att ordna sig också! Fy sjutton att behöva genomlida det, men allt kommer bli bra även om det tar tid att bearbeta och komma tillbaka! Kramar till er!

  • LadyA01

    Canjjj: ja, det är koffeinet som ska undvikas i för stora mängder. Men hittade en bra sida som faktiskt räknade på det. Man bör dricka Max 300mg koffein/dag som gravid. Det innebär Max 3,3liter cola om dagen då en cola innehåller ca 9mg koffein/dl. Dock är det inte så bra att få i sig så mycket socker heller. :)

    Kaffe innehåller ca 65mg/dl, så Max 3 koppar. Svart o grönt te, ca 4-5 koppar. Oboy - nästan 100 koppar om dagen ;)

  • LadyA01

    Canjjj: rött te innehåller inte koffein om jag minns rätt.
    Wikipedia den allsmäktige ;) anger följande siffror: spike shooter 1200mg/l. starkt kaffe, 800mg/liter. Red bull 320mg/l. Svart te 400mg/l. Grönt te 200mg/l. Coca cola 135mg/l.

  • LadyA01

    Jag brukar vara ute och gå rätt hyfsade promenader. (hund:)) men sedan häromdagens promenad har jag huggande smärtor vid svanskotan och ut lite åt höger längs ryggslutsfästet/rumpan. Tänkte först att jag säkert knixat till något, men nu har det hållt i sig utan förbättring (eller försämring) sen typ i måndags el tisdags. Ondast gör det när jag reser mig upp och börjar gå, när jag väl är igång är det inte så farligt. Funderade på foglossning, men när jag läser tycker jag inte det stämmer. Plus att det är jättetidigt, v 10 idag. Någon som har några idéer, åsikter, förslag eller tips? :)

  • LadyA01

    Wiiii, vulet gick bra och jag har en dansandes, välmående inneboende på 27mm (v 9+3)!! :):) Lycka!!

  • LadyA01
    Ponja skrev 2011-08-15 12:36:17 följande:
    *Äckelvarning*!
    Är det vanligt att man blir dålig i magen när man är gravid?? i två veckors tid har det bokstavligt talat sprutat ur röva på mig Solig Mest ett par gånger på morgonen/förmiddagen, sen brukar det ordna till sig.
    Brukar aldrig vara dålig i magen annars, kanske någon gång över en dag, men ALDRIG i två veckor i streck.. Så har svårt att tänka mig att det INTE skulle bero på graviditeten. Vad tror ni?
    Det lär säkert vara graviditeten! Tarmarna flyttar ju på sig och ämnesomsättningen ändras. Många blir förstoppade eller tröga i magen, men jag har svårt att tro att det inte skulle kunna gå på andra hållet också! Är koltabletter skadligt för bebisen? annars kanske det kan hjälpa dig få lite rätsida på dilemmat.. :)
  • LadyA01
    Ponja skrev 2011-08-15 15:21:17 följande:
    Naw vad kul! När ska du på ultraljud då? Dit längtar man verkligen :) jag ska göra ett i  v 13, då är det genom pullan man gör det va? Flört
    Vad fick du göra på ditt inskrivningsbesök då? Jag är SÅ sjukt spruträdd, fick man ta många sprutor?
    Hur hemskt det än låter så skulle jag hellre göra ultraljudet innan inskrivningen, så jag vet att allt är okej så jag inte tar sprutor o så i "onödan" :(
    Behöver inte vara vaginalt, beror lite på vem som gör det. När jag var på vul i v 7 försökte barnmorskan först på magen, hon sa att ungefär vid v 8 brukar det fungera och då gör de hellre det (jag trodde det var från v 13-14 det var möjligt, men tydligen inte..), medan när jag var på KK idag så var det inget snack om att det var vaginalt det skulle göras, v 10...
  • LadyA01

    Chetti: låter rimligt, här nere kostar ett tidigt ul 1000kr om man inte har någon särskild anledning så man kan få komma till kk, då kostar det 300kr.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)