• LadyA01

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Usch habanita, håller tummarna för att det inte är så!! :(

  • LadyA01

    Habanita: känner med dig, vet hur smärtsamt det är både fysiskt och psykiskt! :(( Ta hand om er och hoppas ni är igång snart igen! Massa kramar till er!

  • LadyA01
    alvaereva skrev 2011-07-15 17:52:14 följande:
    Tog ett ÄL-test idag. Teststrecket var helt svart och skitstarkt och kontrollstrecket såg helt svagt ut i jämförelse, haha! Har ju hört att ÄL-test kan visa positivt vid graviditet och joo, det verkar vara sant för min del!

     


    Hihi, gjorde samma sak häromdagen, teststrecket var typ 5 gånger starkare än kontrollstrecket.
    Jag tog mitt absolut sista test idag:


    Ville se så att hormonhalten stämde, och det ser ju alldeles rätt ut! Gick in i 5+0 idag! :) Yey!
  • LadyA01

    Jotack, har ljugit för både min bästa vän och min syster nu... :S men efter att ha berättat i v 6 två gånger och förlorat i v 8 båda gångerna har vi bestämt att vi berättar inget för någon förrän v 12, när vi förhoppningsvis haft två vul med bra resultat.

  • LadyA01

    Petit: du kanske har riktigt bra äl-tester som faktiskt inte reagerar på hcg! Köp ett gravtest, du ska se att det kommer se bra ut! Och sluta testa sen! ;) lättare sagt än gjort, jag vet... :)

  • LadyA01

    Petit: sluta inte med kuren förrän du fått dig kollad hos gyn! Jag håller alla tummar jag kan!

  • LadyA01

    Uscha, sluta blöda genast allihop!! :(

    Kan bara berätta om mina egna erfarenheter av gynakuten i Malmö, vilket tyvärr inte är de bästa...

    Första missfallet, v 5, "fick" jag inte ens komma in, de sa att det var ingen mening alls att jag över huvudtaget åkte in eftersom det var så tidigt så var det antingen ett missfall eller en vanlig blödning. Oavsett skulle kroppen ta hand om det själv. Jag kunde ta ett test en-två veckor senare och se om det fortfarande visade positivt, gjorde det det så kunde jag åka in då och kolla.

    Andra missfallet i v 8 åkte jag in och satt på akuten ett gäng timmar. Men jag fick aldrig göra något vul eftersom de inte hade läkare eller utrustning för tillfället för att kunna göra det, och jag skulle fått vänta hela dagen och bara KANSKE fått komma in och göra det. När jag skulle lämna urinprov fick jag ut hela fostersäcken and that's that ungefär. Då var det ingen mening alls längre. De bokade istället in mig på ett vul en vecka senare för att se om allt kommit ut.

    Tredje missfallet i v 8 åkte jag inte ens in, eftersom det kändes meningslöst, när smärtorna väl kom visste jag att det var ett missfall. Jag ringde dem och kollade vad de tyckte, och då menade de att det var meningslöst för mig att komma in. Jag hade varit på vul samma dag som jag började blöda och sett hjärtat slå, men att fostret var alldeles för litet för min vecka. Jag hade en tid bokad för vul en vecka senare, skulle egentligen kollat om embryot växt till sig, men använde tiden åt att kolla så att allt kommit ut.

    Det är först när man gått lite längre som de verkligen tar blödningarna på "allvar" misstänker jag, före v 7 tar kroppen oftast hand om det själv, efter v 7 finns det risk för att man kan behöva skrapas om kroppen inte klarat av det själv. Och missfall är ju väldigt vanligt före v 13, så de är väl alldeles för vana vid förstörda och oroliga kvinnor som kommer in med blödningar.. :(

    Vad jag vill säga med detta är att jag hoppas att KK i andra städer fungerar annorlunda, men var beredda på att ni kan snällt få sitta en hel dag på akuten och bara kanske få komma in på vul. Men jag har också läst andra forum där gyn har varit underbara och fixat vul omgående osv, så jag hoppas att de tar hand om er bättre än vad de tagit hand om mig!

    Jag fick lämna ett blodvärde en gång när jag kom in och hade småblött i lite över 4 veckor men plötsligt fick kraftiga smärtor och fick ut en klump (visade sig vara ett troligt missfall som jag inte räknar till mina missfall, jag hade blivit gravid på ppiller och hade ingen aning. Vet inte vilken vecka jag kan ha varit i.). Men eftersom mitt blodvärde var bra (är blodgivare) så fick jag aldrig komma in till läkare, utan efter 5 timmar på akuten med smärtor hänvisade de mig till att komma tillbaka och fortsätta köa på måndagen. Behöver jag säga att jag inte åkte tillbaka..? Tack o lov la sig smärtorna när allt hade kommit ut.

  • LadyA01
    Stronza simpatica skrev 2011-07-18 10:18:56 följande:
    Gjorde digitestet för fem dgr sen och det visade 2-3 och idag visade det samma:(! Borde vara 3+ nu ju. Borde jag oroa mig?? Kan bebisen dött där inne??
    Behöver inte alls vara så allvarligt, du kan ha varit mer i v 2 än i v 3 förra gången, så att du är mer åt v 3 nu men inte kommit över nivån för 3+. Den mäter ju på hormonmängden, vissa ökar mer i början, andra tar det lite längre tid för innan ökningen sätter fart. Fundera inte på det, alla kroppar fungerar olika.
  • LadyA01
    Stronza simpatica skrev 2011-07-18 12:18:30 följande:
    àr i ve 5+2 dock :-/...
    Ägget kan ha släppt och/eller fäst senare än vad du trodde, i början spelar bara några dagars skillnad jättestor roll. Du ska se att allt är okej!
  • LadyA01
    HaBaNiTa skrev 2011-07-18 12:18:35 följande:
    Supertrouper om det är som du säger att gränsvärdet för 3+ är 2000 så måste mitt missfall ha börjat innan. Förra lör innan jag åkte in på gynakuten så fick jag 3+ på digitala och på sön stört blödde jag och då tog dem ett hcg blodprov som låg på 829. Hur kan det komma sig? Kan jag ha legat på över 2000 innan jag blödde kanske??? Fattar nada
    Det har du säkert gjort, HCG sjunker ofta snabbt när missfallet väl är igång och när det kommit ut. Jag har testat negativt samma dag som jag fått ut fostersäcken i v 8, alltså under 25 eller 50.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)