Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag var på Apoteket idag för att köpa folsyratabletter men glömde helt bort det och kom hem med ett digitalt och ett vanligt CB istället ;) Det digitala sa "Gravid 3+" :D Och det borde stämma med v 5+2 som jag är i. Glömde ringa bm idag...

    Jag är så yr och helt slut idag, och har ingen som helst aptit. Nu är det lite bättre dock med yrsel och så. Nästa gång jag ska gå på toa ska jag ta det vanliga CB't. Men shit alltså, att se ett digitalt "Gravid" var underbart! Jag började tro att jag inbillade mig :)

  • Stinis83

    Våga ta ett digitalt, det är fantastiskt :) Jag tog det vanliga nyss, och det var superstarkt! Wiiiieee! :D

    Måste fråga, är det nån mer som är på ovanligt dåligt humör? Jag är som värsta monstret, och det är så hemskt att vara medveten om det men inte kunna hindra det... Förra graviditeten kunde ja åtminstone tygla mina utbrott mot sambon, men nu tycker jag synd om honom... Kan det vara extra mycket hormoner eftersom det vanliga CB testet var så otroligt starkt? :S

  • Stinis83

    Hehe, trodde aldrig man skulle skriva om sånt här, men jag är också annorlunda i magen. Jag brukar gå 1-3 gånger i veckan, men nu är det minst en gång om dagen. Och jag brukar få kämpa ut det, nu går det lätt, men är inte löst. Och fisar - oh my lord! De luktar extra illa! Stackars sambon... ;) Fast jag smyger alltid undan.

    Jag började också grina idag när jag satt i bilen och hörde en låt jag tyckte var så fin och full av känslor :) Hahaha, vilket freak man är!

    Tack förresten om tipset att ta kort på det digitala testet eftersom det slocknar efter ett dygn, det hade jag aldrig haft en tanke på annars :)

  • Stinis83

    Så hade jag i en veckas tid och idag har det varit lite av ett återfall. Men skulle det hålla i sig så kan du prova sjösjukearmband från Apoteket, eller Postafen mot åksjuka. Nackdelen med Postafen är att man blir så fruktansvärt trött så man somnar sittandes... Läkaren på mvc kan skriva ut Lergigan Comp, den är det lite koffein i så man blir lite piggare. Det gick jag på i 3 mån förra gången... :)

  • Stinis83

    Grattis till er som nyss plussat! :)

    Faceprimer, gravid eller inte så måste du byta jobb... Men det är ju svårt nu när man är gravid. Arbetsgivaren är skyldig att omplacera eller ge andra uppgifter under graviditet. Kan de inte göra det kan du bli sjukskriven av läkaren på mvc om du mår så dåligt. Din SGI (föräldrapenning) grundas ändå på den lön du skulle haft om du arbetat. Inget jobb och inga pengar i världen är värda att riskera sitt barns hälsa, eller din egen heller för den delen.

    Jag har ett otroligt stressigt jobb också, där jag rätt nyligen varit sjukskriven på grund av det. Jag tänker försöka undvika in i det sista att berätta om graviditeten, men jag vet att min chef skulle förstå. Han har väldigt stort förstående som det är, och är mån om att jag ska må bra. Just nu är jag på semester, men när jag kommer tillbaka tänker jag inte stressa. För min egen skull, men också för bebisens.

    Så mitt råd är att koppla bort allt praktiskt och tänka på dig själv och bebisen. Prata med chefen och be om andra uppgifter, och går inte det och du inte pallar så kan du sjukskriva dig. Sen när mammaledigheten lider mot sitt slut så söker du nya jobb :)

  • Stinis83

    Habanita, jag håller tummar och tår allt vad jag kan för dig! Är det mest brunt blod så låter det ändå hoppfullt, då är det inget nytt. Har ni kanske haft sex? Jag hade det i v 7-8 typ under min förra graviditet och fick störtblödningar som sedan avtog. Det var slemhinnorna som var väldigt känsliga, men jag höll ju på att dö av oro...

    Åk in om du blir för orolig! Du ska inte gå hemma och må dåligt :( Stor kram vännen!

  • Stinis83

    Shit vad jag mår dåligt idag...! Jag har legat och sovit och mått superilla sen strax innan lunch, är nära att rasa ihop så fort jag ställer mig upp eller har böjt mig ner, och känner mig helt tömd på energi. Och typ konstant hungrig kombinerat med illamående :S Nån mer som har mått så? Man känner sig ju inte direkt rolig att umgås med... :)

  • Stinis83

    Jag håller tummarna det hårdaste jag kan, och skickar en lyckokram! Berätta hur det går, är lite orolig för dig.

  • Stinis83

    Åh Habanita, vad jag är ledsen för er skull! Fy vad hemskt :( Jag skickar massor med varma styrkekramar till dig och hoppas att det kanske kan komma ett glädjande besked trots allt. Usch, ingen ska behöva gå igenom nåt sånt! :( Stor kram till dig!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)