• Anonym

    MItt barn får ej vara med i släktbok!

    Åhh...jag blir så ledsen men jag borde väl vara van vid detta laget. Vi förlorade vår dotter i v 17 för tre år sedan. Hon dog i magen och jag födde fram henne, hon har en egen grav. Ändå räknas hon inte som ett "riktigt" barn för de flesta andra. Jag har många gånger känt det som att jag inte har rätt att sörja henne som min dotter och som mitt barn, men det är precis det hon är! Hon är mitt barn och jag är hennes mamma.

    Nu ska vi uppdatera vår släktbok och jag vill såklart att hon ska vara med som mitt barn (mitt enda barn). Men alla säger att jag absolut inte kan ha med henne, hon är ju ingen riktigt barn, hon levde ju aldrig. Folk har inte med "sina missfall" osv.....Det tar så ont. Hur hade ni andra änglamammor gjort?

  • Svar på tråden MItt barn får ej vara med i släktbok!
  • violatricolor

    Sunatet: Det är vidriga åsikter du hävdar här. Hade du fött ett barn mitti graviditeten hade du nog förstått bättre. Har du ens fått barn eller är du bara mallig över din graviditet? Om ditt barn dog i magen nu: skulle du då anse att det var ditt barn eller inte? Och varför skulle du ha mer rätt att kalla det för barn än TS lilla i v 17? vet du ens hur ett foster ser ut i v 17 och att förlossningen är mycket lik en normal förlossning? Änglaföräldrar har en helt annan syn på detta än du har, i regel. Tyvärr dör ju barn oftare än vi kanske tror och det finns många som både fått sent missfall, mist ett barn och har levande barn som kallar alla dessa för sina barn. Det är inte särskilt ovanligt. Var gränsen går och om man tar till sig de minsta som barn är upp till föräldrarna. I de flesta fall handlar det nog om den känsla av omsorg och kärlek som väcks hos föräldern.

  • MiScHoOo
    sunatet skrev 2011-07-24 19:01:26 följande:
    För mig är det värre att TS påstår sig vara lika mycket mamma som en kvinna som uppfostrat ett barn. Snacka om att vara självcentrerad. Hon får sörja hur mycket som helst men hon tvingar sin sorg på sin släkt och förstår inte att det inte är en sorg för dem.
    jasså? tycker du att kvinnor som föder är inte en mamma?! Det var det lågaste jag har hört idag. 
  • violatricolor

    Ang om man är mamma eller ej om man inte uppfostrat ett barn: Jag är definitivt mamma till min änglason och det är på ett känslomässigt plan. I praktisk mening har jag naturligtvis inte så mycket erfarenhet förutom att vårda hans grav.

  • Anonym

    Jag tycker det är makabert på något sätt och tänker att det säkert är fler kvinnor i släkten som fått missfall men inte tycker att de ska vara med i boken. Det blir konstigt att dra en gräns på något sätt.

  • Anonym

    jag tycker inte att det räknas som ett barn.. skulle aldrig vilja ha med ett foster i min släktbok iaf...

  • Anonym (JF)
    MiScHoOo skrev 2011-07-24 19:05:11 följande:
    jasså? tycker du att kvinnor som föder är inte en mamma?! Det var det lågaste jag har hört idag. 
    Jag håller med och tycker att det var ett bra inlägg. Jag tycker också att det är fel att kalla sig mamma när man fått missfall, framför allt före vecka 20. Det är ett hån mot dem som faktiskt förlorat ett barn.
  • Anonym
    violatricolor skrev 2011-07-24 19:10:01 följande:
    Anonym: Varför kan inte det avgörande vara föräldrarnas vilja och om de tagit till sig den lilla som ett barn eller ej?
    Well, nja, det är ju lite som att sätta in aborter i släktboken också.
  • violatricolor

    Sunater: Vad tråkigt det måste vara att inte kunna använda sig av sina känslor. Men jag hoppas och tror verkligen du förstår detta bättre när du tar emot ditt barn i din famn efter förlossningen.

  • Anonym (Beklagar)
    Marionettdocka skrev 2011-07-24 19:03:33 följande:
    Jag kanske är konstig men är det verkligen en hemsk åsikt att värdera en sog högre när någon förlorat någon som den faktiskt träffat i levande livet?
    Hur ska man mäta sorg!! Jag är mer ledsen än du för jag fick ha mitt barn 5 år mer än du...du hade ju bara 2 år med din!  Bara ett exempel...alla är vi väl olika och det känns inte rättvist att mäta sorg...Jag är mer ledsen än du för det var min förälder som gick bort och du miste bara din farmor! Men denna Farmor kanske var som en mamma för denna personen...En person mister sin hund och alla anser "det är ju bara ern hund" men kanske är det den enda som fanns i personens liv....
Svar på tråden MItt barn får ej vara med i släktbok!