Inlägg från: Scream2 |Visa alla inlägg
  • Scream2

    Barnläkaren dödade Linnea

    MammatillWilhelmina skrev 2011-09-15 14:34:06 följande:
    Alltså ni som tycker att barnläkaren ska frias tycker alltså att de är helt okej att ge en dödlig dos nakosmedel?? man kan ta bort lidandet med hjälp av morfin men att barnet i sin tack får somna in!!

    Klart som fan barnläkaren ska åka dit för dråp, hon har ju dödat barnet med för höga doser medicin, sen spelar de absolut ingen roll om barnet i alla fall skulle dö. Hon DÖDADE barnet!!!
    Nu läste jag en artikel, och jag minns ju inte var...där delar av vittnesförhör redovisades. Det fanns massor av anhöriga till barnet på salen, Läkemedel låg uppdraget, föräldrana hade enl dessa utskrifter bönat och bett om att barnet skulle få läkemedel för att få somna in....var det kanske nån annan som gav sprutan? 

    HUR, jag frågar mig bara HUR du kan vara så bombsäker på ditt uttalande? Baserar du det på alla artiklar i ämnet? Vilken artikel har redovisat den totala sanningen? Som du så bombsäkert kan lita på?  
  • Scream2
    Plutteli skrev 2011-09-15 14:42:29 följande:
    Även morfin kortar av livet, alltså är det lika mycket dråp att ge de mängder morfin som ev. skulle behövts för att hålla barnet smärtfritt.

    Precis! Hur många syrror är vi inte inom vården som gett den där sista sprutan morfin som fick andingen att dippa hos pat och rent teoretiskt tog döden av patienten....ska vi också anklagas för dråp då?
  • Scream2
    elmadumle skrev 2011-09-15 15:20:19 följande:
    'Så gör man även med äldre som är döende, de får morfin regelbundet och det snabbar ju på förloppet.

    Och nu är ju risken att fler kommer att få lida, betydligt mer i slutet av livet....
  • Scream2
    Fru U skrev 2011-09-15 20:52:40 följande:
    Ursäkta men att tro att morfin är en mirakelmedicin som gör att ingen lider under några omständigheter är ren och skär bs.

    Du hann precis att skriva det jag tänkte
     
  • Scream2
    MammatillWilhelmina skrev 2011-09-15 21:19:57 följande:
    Mirakelmedicin nej de har ja inte sagt men är man döende och får morfin så går man in i sig själv och tar bort ångest många har inför döden och morfinet lindrar ev smärta. Väldigt många får just morfin i slutet för att det är en bra smärtlindring.

    Vad är överdos? NÄR vet man om man överdoserat?
  • Scream2
    Jordgubbssmak skrev 2011-09-15 22:27:34 följande:
    Jag är inte kunnig inom detta ämne, men det finns kanske någon här inne som är?
    Min fundering är: För att få stänga av respiratorn krävs det väl att personen anses vara hjärndöd?
    Om man är hjärndöd..kan man känna smärta eller plågas då?
    Var det alltså överhuvudtaget relevant att be om eller ge smärtlindring?

    Det finns ju funktioner i kroppen som inte styrs av hjärnan, reflexer och sånt som då omgivningen inte vet om det är reaktioner på att det gör ont, om det är ångest eller vad. Då finns möjligheten att dämpa dessa reakioner genom att ge smärtstillande, ångestdämpande medel och om dessa inte räcker till sömnmedel. INGEN kan ju veta om patienten på något vis uppfattar ångest eller smärta, då dessa reaktioner är väldigt basala.
  • Scream2
    In your face skrev 2011-09-15 22:37:31 följande:
    Det finns ju även vuxna som har överlevt hjärtstillestånd, är inte de heller livsdugliga även om de återhämtar sig? 

    Det kanske inte är solklart huruvida det är ett brott mot gällande rätt - är det inte därför man prövar i domstol? 

    Dagens Medicin skriver:
    "Den dråpanklagade läkaren förnekar att hon har gett den döda flickan tiopental. Samtidigt visar obduktionsprotokollet att dosen i kroppen var tusen gånger högre än den normala. Dagens Medicin kan nu publicera obduktionsprotokollets utlåtande. 

    Den lilla flickan som avled på Astrid Lindgrens barnsjukhus i september förra året dog av en dödlig blandning av morfin och tiopental. Enligt obduktionsprotokollet var doserna av tiopental i flickans kropp cirka 1 000 gånger högre än normalt, det vill säga direkt dödande. 

    En central fråga för åklagaren är därför vem som gav den dödliga dosen – och varför.  Men ingen vill kännas vid att ha gett den dödande dosen. Dosen finns inte journalförd och enligt tidigare uppgifter till TT förnekar den dråpanklagade läkaren att det var hon som gav tiopental till flickan. En uppgift som läkarens advokat Björn Hurtig inte ville kommentera."

    Jag håller med om att läkare inte är några övermänniskor, men om man begår ett brott (vilket aktiv dödshjälp är, tycka vad man vill om lagen) ska man väl åtalas för det liksom vid alla andra lagbrott? Någon har ju inte skött detta rätt om det är så att flickan fick en direkt dödande dos tiopental (vilket står i obduktionsprotokollet). Detta finns inte ens journalfört, vilket bara det är ett lagbrott. 
    Nu verkar det ju ha funnits en hel massa människor inne på det rum där flickan sen avled.....Är det 10 personer totalt är det ju 10% chans att det var läkaren som sprutade....eller?
  • Scream2
    In your face skrev 2011-09-15 22:56:04 följande:
    Jag vet inte riktigt om man kan räkna så Glad
    Det beror väl även på vilken personal som var därinne och vilka ansvar/befogenheter de hade.

    Varför inte? Att skruva av en liten kork och trycka in en spruta och ge en STOR mängd sömnmedel krävs inte så mkt kunskap för att utföra.....enl vittnesmål VILLE ju anhöriga att flickan skulle få mer läkemedel, men läkaren ville inte ge då hon inte ansåg att det behövdes (har jag läst mig till, vad som stämmer vet jag inte, det är hypotetiskt, att man inte så jäkla självklart ska tro att det är läkaren som gett en spruta där och då....)
  • Scream2
    Starkast skrev 2011-09-15 23:00:07 följande:
    Så har jag också uppfattad att.
    Att sen få veta något helt annat "på köpet" måste vara FRUKTANSVÄRT!

    Kan bara instämma!
    MEN vad är det som gör att de sitter med i rätten och har en advokat? (om jag inte helt missförstått rapporteringen) 
  • Scream2
    Starkast skrev 2011-09-15 23:07:06 följande:
    Brukar det för övrigt inte vara sjuksköterskorna som ger läkemedlet på läkarens ordination?
    Så är det ju iallafall för vuxna patienter.

    Brukar och brukar, det beror väl helt på situationen. Nu fanns det ingen sjuksköterska med i den här situationen, endast en erfaren undersköterska, pga det var kaos på avdelningen...enl tidningarnas rapportering.
Svar på tråden Barnläkaren dödade Linnea