• villsågärna38

    ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2

    Tjobabi skrev 2011-11-08 18:51:13 följande:
    Så, nu är jag hemma från nervigt ultraljud. Som tur är så såg allt bra ut!! Hurra! Så skönt att se hjärtat slå och armar och ben vifta runt lite!
    Nu blir det nytt ultraljud om ca 5-6 veckor...

    Ikväll firar jag med CocaCola och Cocosbollar!
    Stort grattis till dig Mela! Wow va kul!!! Kram

    Själv var jag och träffade min privata gyn idag för att få en plan för prednisolon och innohep/blodförtunnande som jag tar. När jag var där tyckte hon vi kunde ta ett ultraljud för att kolla livmodertappen också eftersom jag har haft några missfall tidigare. Lilla bebben levde fortfarande och hjärtat tickade så fint även idag, kändes jätteskönt att se Så jag är också jätteglad idag!! Kram
  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-11-10 20:07:18 följande:

    En fråga till er som kommit lite längre än jag. Vilken MVC har ni valt? Jag vill gärna gå någonstans där de är positiva till ÄD och förstår vår (extra) oro, kanske speciellt de första veckorna. Jag har fått underbar hjälp av en gynekolog på MamaMia,Karlavägen och väljer mellan dem och MV Västermalm (som hör ihop med Stockholm BB). Västermalm ligger mkt bättre till för mig (nästan hemma), annars hade jag nog valt MamaMia utan att fundera.


    Jag går på MamaMia söder och de är jättebra där. Valde bort Barnmorskorna Västermalm osv pga att de inte gör några ultraljud hos sig, går man där gör man alla ultraljud på Ultragyn vid Odenplan. Kram
  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-11-10 20:07:18 följande:

    En fråga till er som kommit lite längre än jag. Vilken MVC har ni valt? Jag vill gärna gå någonstans där de är positiva till ÄD och förstår vår (extra) oro, kanske speciellt de första veckorna. Jag har fått underbar hjälp av en gynekolog på MamaMia,Karlavägen och väljer mellan dem och MV Västermalm (som hör ihop med Stockholm BB). Västermalm ligger mkt bättre till för mig (nästan hemma), annars hade jag nog valt MamaMia utan att fundera.


    Stort grattis till dig förresten!! Kram
  • villsågärna38

    Hello girls!!

    Hoppas att allt är bra med er alla

    Imorgon är det "dagen D" för oss. Då ska vi göra ultraljud igen (NUPP). Vi är inte oroliga för resultatet på NUPP:en, det kan vi hantera om det skulle vara något fel, men vi är nervösa för att fostret inte ska leva. Huga! Varit med om det en gång och vill verkligen inte uppleva det igen. Försöker intala mig att jag ju känner mig gravid och att bebben faktiskt levde för drygt en vecka sen dvs i v.11+ men är ändå så himla nervös!! Vet inte hur jag ska kunna sova i natt. Håll alla tummar ni bara kan för oss!!! Kramar

  • villsågärna38
    WildaMathilda skrev 2011-11-16 19:40:48 följande:
    Halloj!

    Vad nervigt! Förstår att det blir svårt att sova inatt. Men har det gått så långt så tror jag absolut att fostret lever. Utgå ifrån det i alla fal även om ni så klart är nervösa. Jag håller tummarna så klart!
    Vi har vårt sista  RUL imorgon och jag känner i och för sig lite likadant som du, Hoppas att bebisen lever. Vet inte varför jag ens får såna tankar ibland eftersom jag känner att den rör sig. Det är väl någon försvarsmekanism som kliver in och tar över på något sätt... Men det ska bli så kul att få se bebisen igen! För lever gör den ju. Det vet jag ju egentligen.

    Kram
    Tack snälla! När började du känna fosterrörelser? Klar det går bra för dig!!! Kram
  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-11-16 19:41:44 följande:
    villsågärna38
    Du vet att du är i mina tankar. Jag håller tummar och tår, hoppas och tror att det kommer gå bra! Varmt lycka till! Kram
    Du är gullig, tack för tummarna och tårna!! Kram
  • villsågärna38
    WildaMathilda skrev 2011-11-16 20:53:09 följande:
    VSG, jag har för mig att det sprattlade till (som ett litet "yngelsprattel", typ) redan i vecka 12 men sen dröjde det ett bra tag igen. Jag har moderkakan i framvägg så jag känner mest rörelser längre ner i magen. Om den inte flyttar på sig ordentligt så klart.
    Men när jag väl kände rörelserna så var det ganska långt ner i magen i alla fall.

    Kram
    Jag försöker koncentrera mig och känna efter men känner iaf ingenting Men bara v.13 än så länge så man får väl hålla sig till tåls!! Kram
  • villsågärna38

    Hej vänner!

    Snabb uppdatering från jobbet. Såg jättebra ut idag, en liten bebbe som var 6 cm från huvud till rumpa, rörde på sig och såg allmänt pigg ut Resultatet från KUB/NUPP blev 1 på 20 000 även om det inte vara vad som var i vårt fokus idag, vi är glada över att lilla bebben öht levde. Är superlyckliga nu!!!

    Kram

    PS: Grattis till bra ultraljud du med T1979!!

  • villsågärna38
    hösttjej skrev 2011-11-20 16:34:21 följande:
    Hej! Vill jättegärna vara med i denna tråd. Är gravid efter ÄD på AVA Riga i oktober. Enligt mina egna uträkningar så ska jag vara i vecka 7 just nu. Har gjort massor av ÄD tidigare så jag är egentligen veteran på detta område, men det är väldigt sällan jag går in och skriver några inlägg, jag läser mest. Har endast blivit gravid en gång tidigare med ÄD, det var i november förra året, men då slutade det med missfall i vecka 7-8 som upptäcktes i samband med VUL.
    Därför vågar jag inte riktigt ta ut glädjen i förskott denna gången, ska på ett VUL i övermorgon och då får jag reda på om det verkligen är någonting där inne.  
    Jag bor i Stockholm, kul att följa andra som oxå gjort ÄD och är gravida.
    Hälsningar hösttjej!! 
    Hej! Välkommen hit!!
    Så roligt att läsa om ytterligare en ÄD-veteran som det gått vägen för. Ska hålla tummarna hårt för dig imorgon, vet precis hur nervös man är innan men hoppas innerligt att ni får se ett litet hjärta ticka imorgon. Det är ju andra gången som vi blivit gravida med ÄD också efter ett otal försök så hoppas att andra gången gillt är det som är årets grej för oss Stora kramar till dig!!!
  • villsågärna38
    WildaMathilda skrev 2011-11-20 17:13:48 följande:
    Kul med en till ÄD-tjej här i tråden! Välkommen hösttjej!
    Och kul att se att det går bra för alla också.
    Vi gjorde RUL i torsdags och då låg vår lilla tjej på 23% under normalkurvan vilket föranledde ett besök hos spec.mvc.
    Vi blev till en början otroligt oroliga men efter besöket känns det bara tryggt och bra. Vår lilla bebis verkar bara vara en liten tjej helt enkelt för alla värden är normala (CTG, Urinprov etc). Men det vill jag lova, efter allt kämpande att bli gravid så sätter man sjutton minsta lilla oro i halsen så fort allt inte går som man tror. Obehagligt...
    Men, men... så länge vår lilla tjej följer sin egen kurva så är allt ok.
    Jag blev dock sjukskriven på heltid för att verkligen vila. Vet inte om det var för att hålla kurvan eller för att de såg att jag var så otroligt orolig och behöver lite lugn, hihihi! Hur som helst så känns det bra att vila så mycket det går just nu. Bara 50 dagar kvar till BF och jag har börjat bli jättetrött om dagarna igen.

    Kram
    Oj, undrade just vart du tagit vägen men då förstår jag att ni haft fullt upp på sistone. Är situationen ungefär som för ett av paren i Drömmen om ett barn? De som fick gå på ultraljud osv varannan vecka för att följa viktkurvan för sin lilla bebis? Förstår att ni blev oroliga men det behöver ju verkligen inte vara något tokigt alls, er lilla tjej kanske bara är "petit!" Måste vara skönt att vara sjukskriven också i en sån situation och gissar att du är rätt trött nu när det inte är så långt kvar. Har det funkat bra med ditt jobb att du är borta osv? Det börjar verkligen närma sig för dig nu. Så oerhört spännande!!! Stora kramar vännen! Hjärta
Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2