• villsågärna38

    ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2

    Tjobabi skrev 2011-12-01 18:26:59 följande:

    Jo här är det bra! Jag är inte så stor precis men är nog större än dig då för inte har jag gått ner på några ställen... Å jag måste använda mamma-byxor annars får jag för ont i magen när byxorna spänner åt.
    Heheh.. nej, det där med rumpan är ju ett känt fenomen, den tenderar att platta ut vid/efter graviditet. Undrar hur det ska gå för mig som ingen rumpa har sedan innan heller! Kanske bli nästa stora utgift, rumpimplantat! Hahahah...
    På tisdag är det dags för nästa mvc!

    Förresten, vilka har ni berättat för? Min chef vet men inte mina kollegor...


    Hm... jag hade inte heller mkt rumpa till att börja med, attans att man skulle tappa det lilla man hade

    Min mage börjar så smått synas nu, tror det växer som bara den just nu för igår fick jag rejäl växtvärk och idag känns det också rätt mkt. Har läst att det händer mkt mellan v.15-18 så det är kanske det som känns nu gissar jag. Vi har berättat för våra familjer och närmsta vänner men inte någon på jobbet ännu. Tänkte berätta där nästa vecka. Våra vänner och familj har ju varit med på vår resa de senaste tre åren med alla ivf:er, ma och ÄD och nu sist förberedelser för adoption så det kändes naturligt att de som är så engagerade fick veta i rätt god tid. På jobbet är det en kompis som vet men som sagt ingen mer än så länge.

    Kram
  • villsågärna38

    Hej girls!!

    Idag var jag hos MCV och fick lyssna på lilla bebbens hjärtljud. Det var helt underbart!! Lät som en liten ponny i galopp. SLog 150 slag i minuten vilket är jättebra. Alla min värden är på topp också så ja, idag drar vi en lättnadens suck jag och maken (var nervös som vanligt i natt och hade svårt att sova). Nästa milstolpe blir RUL i mellandagarna.

    Hur går det för er andra? Hoppas innerligt att allt är bra med er alla!

    Kram

  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-12-05 22:14:21 följande:
    VSG- vilket glädjebesked! Mer sådant åt oss alla som kämpar! Grattis! Hoppas ni vågar slappna av lite nu. Stor varm kram
    Tack Skrutten Hur är det med dig? Mår du bra? Kram
  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-12-06 17:36:28 följande:
    Hej hej!

    Jo jag kom precis hem! Allt verkade bra, hjärtat slår iaf som det ska 143 slag fick hon det till, hur hon nu mätte det för jag tyckte inte hon titta på vare sig någon display eller räknade.. Får fråga nästa gång.
    Ska ta cellprov om två veckor ungefär, känns så där men det är väl dags nu. De hittade ju cellförändringar som jag fick reda på veckan innan jag skulle ner för ET. Nu blir det uppföljningsprov. Känner mig inte så orolig och det är ju skönt det iaf. :)

    VSG - Vilket datum gjorde du ET? Jag blir inte klok på vad som gäller, nu fick jag höra att jag var i 14 + 4 men själv trodde jag att jag var 15 + 0. Fattar inte riktigt.

    4 januari nästa år ska jag på nästa ultraljud. Då ska de tydligen mäta och grejja för att kolla storlek, vikt osv... Jag är då precis i v19 på gränsen till v20 om jag fattat det hela rätt... Rätt långt fram tycker jag med det var tidigaste tid de hade.

    Nu ska jag ringa FK i veckan och kolla vad för papper osv jag behöver för faderskapsutredning, ja det blir ju inte mkt till utredning men pappren måste ju in. Sen ska jag ringa min lokala mvc, blir ju intressant o se hur man blir bemött denna gången.

    Snart ska jag på julbord. Alltid hungrig men blir fort "mätt"! Blir gott iaf!

    Kram
    Va skönt att allt såg bra ut Härligt kära synkis!!!

    Konstigt med datumen, när man gör ÄD eller IVF ska de ju aldrig hålla på och ändra dem som man gör när det är "naturligt". Min MVC har full respekt för att man i mitt fall vet exakt hur gammalt fostret är. Jag gjorde FET 8/9 och mitt lilla embryo var då tredagarsodlat. Ska därför vara i v.15+1 idag.

    Kram
  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-12-06 17:47:01 följande:
    Men jag fattar inte detta då! För jag gjorde ET 5/9 och bårde ju då rimligen ligga FÖRE dig?! Men nu ligger jag ju efter istället?! Hur går det ihop?
    På AVA-Riga sade de att jag skulle räkna 23/8 som sista mens första dag.
    Vad sade de till dig?
    Jag har ränkat med 23/8 och på Liberos hemsida så ska jag då vara i 15 + 0 idag men på barnmorskans snurra så är jag i 14 + 4. Hur går det ihop?
    Ja det var väldigt konstigt måste jag säga!! Man ska inte räkna med sista mens första dag när man gör ÄD/IVF utan du ska räkna på när ägglossningen var eftersom man ju vet det exakt. Ta äggplockningsdagen och lägg in i Familjelivs uträknare, då ska du få rätt datum. Det är så jag gjort och så de räknat på Huddinge och på Mama Mia. Jag ska på RUL den 29/12 och är då i v.19. Kram
  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-12-06 17:51:35 följande:
    Men varför säger då AVA-Riga att jag ska räkna från den 23/8 i så fall? Ingen som har sagt något annat! Varken läkare eller barnmorska som jag träffat här.
    Ingen aning, låter väldigt konstigt. Min barnmorska kan räkna både ifrån ägglossning och ifrån sista mens första dag utan problem. Sista mens första dag är ju bra när man inte vet när ägglossningen ägt rum men inte annars. Det enda man vet med exakthet är ju när ägglossningen var och det går ju lika bra att räkna utifrån den Hur länge hade dina embryon odlats? 2 dagar eller mer? Testa i Familjelivs uträknare så får du se.
  • villsågärna38

    Såhär säger FL:s uträknare när jag lägger in min ägglossningsdag - får då sista mens första dag på köpet. Om du hade ET innan mig så förstår jag def inte hur du kunnat få 23/8 av AVA, de verkar ha räknat helt fel.

    Din graviditet startade Mån 22 aug 2011.
    Din menscykel är ca 28 dagar
    Du blev gravid ungefär Mån 5 sep 2011 (ägglossningen).

  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-12-06 18:03:17 följande:

    Jo jag har testat nu och det skiljer ju en hel vecka mot vad min barnmorska säger?! Jag borde ju vara i 15+4 och inte 14+4. Känns ju jätte konstigt... Får ringa dom och fråga igen för detta känns ju inte helt ok. Iaf inte om det är viktigt att göra ultraljud vid vecka 18. Den tid jag har nu sätter ju mig i vecka 20 i så fall. En hel veckas diff till. Kanske kan de göra en extra mätning när jag ändå ska dit och ta cellprov om 2 veckor!

    Just idag är det viktigast att hjärtat slår men om man ska tänka framåt så kan det nog vara bra att reda ut om tiden för nästa ul är viktig.
    Nej, nu får jag störta till julbord!

    Uträkning utgår från dagens datum: Tis 6 dec 2011.
    Din graviditet startade Fre 19 aug 2011.
    Din menscykel är ca 28 dagar
    Du blev gravid ungefär Fre 2 sep 2011 (ägglossningen).


    Du är på dag 110 av 280. (39,3%).


     
    Du är i vecka 16.
    Du har gått 15 fulla veckor och 4 fulla dagar (v15+4).
    Du är i 4:e kalendermånaden.
    Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
    Du är i trimester två.
    Beräknat förlossningsdatum Tors 24 maj 2012
    Du har 170 dagar kvar till beräknad förlossning.
    Ja ring och prata med dem. Här i Stockholm gör man RUL i v.18-19, vi gör ju det i v.19 (18+3) men v.20 låter ju väl sent tycker jag. Hoppas det löser sig!!! Kramar till dig
  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-12-06 21:31:45 följande:
    VSG och Mela,
    Nu gör ni mig också förvirrad. Min gyn gjorde precis som Melas BM, dvs backade mig. Jag blev visserligen bara backad två dagar men känns förvirrande. Jag vet ju att ÄP var 19/10 vilket borde ge 8+6 för mig men enl gyn ska jag räkna på 8+4 idag. Jag ska på första mötet med BM så jag får fråga då? Hoppas de har förståelse för ÄD. Mela, berätta gärna hur du reder ut det hela.

    Annars är det ok med mig men jag mår illa mest hela tiden. Jag kräks inte men jobbigt nog att känna sig så olustig. Någon som har några bra tips mot illamåendet?

    Kram
    Det låter som en oerfaren gyn. Var går du nånstans? Är de vana vid ivf och ÄD? På Mama Mia är de vana med patienter som gjort den här typen av behandlingar och är jätteproffsiga. Jättenöjd med dem. Och när man gör behandling på Huddinge så får man t o m med sig ett papper om hur långt gången man är osv för att mvc inte ska börja ändra något utan följa detta, finns ju inget annat tillfälle då man kan vara helt säker på när befruktningen skedde än när man gör konstgjord befruktning.

    Har ju mått illa sen v.8 så jag börjar bli van, inge kul alls men man får trösta sig med att man inte är ensam och att det är för en god sak Mitt bästa tips är Lergigan Comp, skulle inte överlevt utan en på morgonen och en på eftermiddagen. Har du inte skaffat det ännu så se till att göra det. Finns även Postafen receptfritt på apotektet men den blev jag så trött av så den använder jag inte men den kan du ju ta till natten om du mår illa även då. Jag klarar mig när jag ligger ner och ska sova så jag hoppar medicin helt på kvällarna. Att äta lite och regelbundet funkar också, det blir värre när man är tom i magen.

    Kram
Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2