Inlägg från: Severus |Visa alla inlägg
  • Severus

    Vems fel vid krock i rondell?

    annniel skrev 2011-12-29 20:25:36 följande:
    Men snälla nån! Du tror på riktigt att körfälten leder ut ur rondellen samtidigt...ojoj...en rondell går runt..om man ligger i den inre filen måste du såklart byta fil till den yttre när du ska ur rondellen...

    Du har FEL
    Det är DUBBLA körfält

    Vore en annan sak om det var EN fil   
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Alyssa skrev 2011-12-29 20:27:28 följande:
    Jo man ska helst byta till höger körfält om man ska ut ur en rondell, det minskar ju risken för olyckor som TS var med om. Men det är självklart inget tvång, men om man som Severus säger att man ska svänga vänster efter rondellen så ska man självklart ligga i vänster körfält när man åker ut.
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus

    Colourful skrev 2011-12-29 20:28:46 följande:
    Den svarta bilen bär hela skulden. Den ska lämna företräde och borde inte kört in i rondellen förrän den blåa kört förbi. Utan undantag. Skrämmande att så många inte har koll på reglerna!

    Kör man som den svarta är det fan inte konstigt att kollisioner inträffar
    I trafiken gissar man inte vad medtrafikanterna ska. Är man osäker så kör man INTE in i en rondell

      
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Poptart skrev 2011-12-29 20:32:05 följande:
    Men hallå ni som på fullaste allvar menar att blå bil ska lägga sig i hö körfält innan den lämnar cirkulationsplatsen: VEM är i så fall det VÄNSTRA körfältet tänkt för? VEM ska köra ut där??! 

    Det är två körfält IN och det är TVÅ körfält UT! Blå bil byter inte körfält när den lämnar c-platsen, både fälten går ut!

    Annars händer ju följande: Alla de bilar som ligger i vänster körfält måste ju stanna upp och vänta på sin tur för att få svänga över till höger körfält innan de lämnar c-platsen! Om man inte fick köra ur i vänster fil så skulle det ju bara vara EN fil som lämnar c-platsen. 

    Den svarta bilen kan för övrigt ej vara säker på om den blå bilen tänker ligga kvar och snurra vidare eller svänga ut. Men eftersom den enligt uppgift blinkat höger så är det ju inte så svårt att gissa att den ska lämna!
    Den svarta har väjningsplikt och kan ej åka in förräns han är säker å vart den blå ska åka. 
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Pyreluringen skrev 2011-12-29 20:33:46 följande:

    Prrrreciiiiis... !

    Det finns visst folk som inte har åkt i större rondeller Foten i munnen  

    En annan har åkt i mer avacerade än den på bilen, i många år....

    Skulle jag köra som den svarta idioten skulle jag nog bucklat bilen fler än en gång 
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Hedebris skrev 2011-12-29 20:39:26 följande:
    Snälla, ni som tycker att blå bil felat... Kom INTE och kör i Malmö. Här har vi massor av sådana rodeller. Och jag vill inte ha massor av "svarta bilar" som kör in i mig för de inte kan reglerna!!

    Ge fan i Brommarondellen med.
     
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Solaika skrev 2011-12-29 20:42:57 följande:
    Åter igen.. den svarta bilen skulle inte åkt in i rondellen ALLS om den var minsta osäker på vart den blå skulle. Oavsett om den blinkade eller inte. Självklart ska man blinka när man ska ut ur en rondell.. MEN! gör man inte det så ger inte det andra bilar rätt att strunta i väjningsplikten o köra ut i rondellen. Det spelar ingen roll.. att kollisionen hände där den gjorde visar att den blå bilen var i rondellen långt innan den svarta.. alltså skulle inte den svarta åkt ut alls innan han/hon visste vart den blåa tog vägen. Det ÄR så! Spelar ingen roll om den blå blinkat eller ej. 
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:31:17 följande:
    Problemet här är att vi inte har tillräcklig information om den svarta bilens placering! Vi vet inte om den var I cirkulationsplatsens högra/yttre fält, eller om den var på väg att köra in i cirkulationsplatsen. I det senare fallet är det svart bil som felat, men var den svarta bilen inne i cirkulationsplatsen när blå bil skulle byta körfält, är det den blå bilen som felat.
    Men käre värld! Jo, vi har visst information om den svarta bilens placering.. Titta på bilden!! Utifrån var kollisionen inträffade VET vi att den blå bilen var inne i rondellen LÅNGT före den svarta.. Alltså skulle den svarta väntat! Det handlar inte för fem j*vla ören om några filbyten! Den blå bilen låg i vänster körfält HELA tiden! Den svarta skulle inte åkt in i rondellen ALLS innan den blå passerat! Oavsett om den skulle rakt fram eller fortsätta till vänster. Är man minsta osäker på vart bilarna i rondellen ska: VÄNTA tills du vet! Det är inte svårare än så! Den blå bilen har inte gjort något filbyte!!

    Dig slipper man iaf krocka med
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Limael skrev 2011-12-29 20:48:46 följande:
    ser nu att den blåa bilen ligger i helt fel fil för att köra ut i rondellen.

    Det gör den inte alls
     
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:53:44 följande:
    Mycket bra formulerat!

    Fast likförbannat helt fel
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    mamma 10 skrev 2011-12-29 20:54:49 följande:
    Men va?? Han ligger ju in samma fil han körde in i!?
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Alyssa skrev 2011-12-29 20:55:50 följande:
    Ja har de som ligger i höger fält ingen trafikvett och inte släpper ut en så tacka fan för att man få köra ett varv till, man ska ju inte tränga sig och skapa en olycka för att man vill ut heller liksom. Det ska inte behöva hända att man måste köra ett varv till, hela grejen med en rondell är ju att man visar hänsyn och att det ska flyta på.
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    plusplusplus skrev 2011-12-29 21:03:28 följande:
    Nej, det är fel. Filen som den blå bilen ligger i går runt, runt, runt, runt, runt. 
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Solaika skrev 2011-12-29 21:06:45 följande:
    Men sluta nu.. ingen bil har bytt körfält! Den blå bilen har legat i samma körfält hela vägen och gör så även på vägen ur rondellen. Man finns absolut inte, under några omständigheter, något "tvång" på att man måste ligga i höger körfält för att köra ut ur rondellen när rondellen ser ut som i TS.. Den blå bilen har gjort helt korrekt.

    Att du har haft ditt körkort i 20 år ger dig rätt då menar du? Det måste ju betyda att Hulda 85 som har haft sitt körkort i 60 år kan allt och kör fullkomligt felfritt? Att yrkeschauffören jag bor med, som kör tiotusentals mil varje år sedan 10 år kan mycket mindre än du. Nejdu, jag tror inte det! Du kan sätta dit så mycket flinande gubbar du vill. Du har fel!  
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Bromma har Sveriges sämsta rondell

    Här ser ni en fin rondell, gamla hederliga Brommarondellen

    Kör man som svarta bilen lär man inte vara långlivad   
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Solaika skrev 2011-12-29 21:09:00 följande:
    Precis!

    Om den inre filen bara gick runt runt så skulle det ju vara heldraget vid avfarterna och förbjudet att köra ut ur rondellen från den filen. 
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Eleonor01 skrev 2011-12-29 21:09:32 följande:
    Solaika

    Den blåa måste åka in i det andra körfältet för att kunna lämna platsen Mao har denne gjort ett kf byte

    Den blåa måste ingenting, för den kör rakt fram

    Ev visa en högerblinkning(för medtrafikanternas skull) men absolut inte byta körfält 
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    idisb skrev 2011-12-29 21:11:56 följande:
    precis pratat med min syster, hennes kompis gjorde som den svarta och åkte dit på det
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Eleonor01 skrev 2011-12-29 21:14:02 följande:
    Severus

    Tycker du borde fråga en trafikpolis om du inte tror en trafiklärare!
    Ja han kör rakt men med det innebär deg korsande an deg yttre fältet Mao så blir det ett kf byte innan han lämnar platsen

    Trafikpolisen lär knappt vara på den svarta bilens sida(om man nu inte känner denne privat)
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    lastchristmas skrev 2011-12-30 14:21:14 följande:
    Ska man in i en svensk rondell har man väjningsplikt och det betyder att de som redan kör i rondellen har företräde oavsett vilken fil de kör i eller vart de är på väg.

    Eller finns det något som jag missat under alla år i trafiken?! Läskigt.

    Den svarta bilen framfördes säkert av en FL:are som ansåg sig ha rätt jazza rakt in i en rondell utan hänsyn till de som kommer från vänster

    Skulle avståndet till blå bils varit större hade svart säkert hunnit köra innan. Nu hann denne inte och kolliderade då lite tjusigt med den blå 
    Våga Vägra Östrogen
  • Severus
    Quizziz skrev 2011-12-31 13:45:14 följande:
    Känns olustigt att så många tycker sej ha rätt att plöja rakt in i rondeller som svart bil i illustrationen har gjort. Vägverket verkar dock ha ett finger med i den tron då dom gick ut med felaktiga uppgifter som de sedan fick dra tillbaka: "Vägverket publicerade i fyra års tid en animerad bildsekvens av rondellkörning (ut ur cirkulationen 2) som visade att det var tillåtet att köra in i cirkulationen utan att lämna företräde till fordon som befann sej i det innersta körfältet. Denna bildsekvens av rondellkörning ändrade Vägverket efter påpekande i juli 2004. Vanligt vid rondellkörning är dock att förare som ska köra in i cirkulationen inte bryr sig om att lämna företräde åt trafikanter som kör i det inre körfältet med motiveringen att dessa förare ändå kanske ska byta körfält - väjningsplikten sätts då ur spel. Vägverkets felaktiga publicering har naturligtvis bidragit till detta synsätt. Väjningsplikten vid infart gäller oavsett om trafikanten befinner sig i körfältet närmast rondellen eller inte."

    Våga Vägra Östrogen
Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?