• MagdaA

    nu kämpar vi vidare, start: 2/1, mål: midsommar

    Kom igen nu tjejer, nu kämpar vi vidare! Jag fixade då inte ens hälften av mitt mål i höstas så ännu är det många kilon kvar. Nu är det nya friska tag, vi går mot ljusare tider och förhoppningsvis kommer energin tillbaka.

    Alla har vi olika mål, olika förutsättningar och olika "metoder", men alla kan vi peppa, tipsa, puscha och inspirera varandra.

    Välkomna hit, alla ni från gamla tråden ( www.familjeliv.se/Forum-24-64/m61257250.html) men även alla nya!


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • Svar på tråden nu kämpar vi vidare, start: 2/1, mål: midsommar
  • ugglan

    Får man hoppa in här kanske?
    Behöver tanka motivation någonstans och delar gärna med mig också så fort jag nu drar igång projektet komma i form.. 
    Blev glad å förvånad när jag skummat lite i tråden å läst att det är flera här som kör nästan exakt samma taktik som min tilltänkta "hemmagjorda" metod kommer se ut. Framför allt inspirerande att se hur duktiga ni är och att det verkligen rasar kilon..
    Nämligen först ta bort småätandet mellan måltiderna, att minska på kolhydraterna, bröd skippas helt. Inte äta eller dricka något annat än vatten efter 20 på kvällen. Ha en "unna-mig-dag" i veckan. Kommer också äta liiite pasta, potatis osv vid måltiderna hemma för att inte riskera något med ungarnas aptit och ev ideer kring maten..
    Men framför allt ska jag få igång min trötta kropp och börja röra på mig och MOTIONERA under organiserade former. Promenader till en början så får vi ser hur långt det räcker. Har tänkt gå långt varannan dag, en runda på ca 1,2 mil samt en kortare runda på ca 7 km varannan dag där tempot ska vara SNABBT. Vila 1 dag/vecka.
    Just nu är jag en total soffpotatis som under en längre tid suttit still vid dator, tv eller pysselbord och oftast knaprat på nåt sött eller salt utan att begränsa mängden minsta lilla dugg.
    Har ingen våg hemma så jag vet i nuläget inte startvikten. Måttband ska jag införskaffa imorrn.

    Det jag vet är att jag typ alltid haft strl 38 i kläder men nu känner att strl 42 stramar och börjar kännas för trångt. Näpp, köper inte ett endaste plagg i större strl igen! Nu ska jag tillbaka till min egen kropp! Banne mig!


  • MagdaA
    ugglan: hej hej, go kväll å välkommen! självklart får du hoppa in här! skriv gärna in dig i listan om du vill låter som du har en bra plan för ditt projekt, en liten inflik bara, att gå från ingen motion till så pass långa promenader varje dag tycker jag låter som ett stort steg, finns risk att det blir för mycke och att det istället blir bakslag. ta de lite lugnare kanske? långpromenad (valfri längd) varannan dag men ta bara 30 min de dagar du känner att du inte har tid el ork till mer. ta inte för stort steg i början. Lycka till!
    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • GossipGirl

    Välkommen Ugglan! Klart du ska hänga på :) Det där med storlekarna känner jag igen! Har också "alltid" haft samma men nu skulle jag aldrig kunna klämma mig i den. Nu kämpar vi ihop! :)

  • MagdaA

    -30 ute nu... jag som hade hoppats på en långpromenad i morgon. Tror jag får sikta på tvättstugeröjning å frysavfrostning istället... om man springer mellan tvättstugan å köket hela tiden medan man utför dessa två sysslor kanske man får lite motion iaf?


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA

    hörrni brudar! var är ni??? Känns som det bara är jag som skriver här Har alla frusit fast?

    Ingen förändring på vågen el runt midjan denna vecka, men nu har jag dragit igång en utmaning på FB tillsammans med några vänner så nu hoppas jag att det ska börja hända grejer igen


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • ugglan

    God morgon!
    -30 är verkligen inte mänskligt att vistas utomhus i. Race mellan tvättstuga och kök låter dock som ett bra alternativ.
    Hoppa å dansa runt med barnen som en galning tills man e genomsvettig är också en bra grej om det inte funkar att vara utomhus
     
    Här har helgen varit ganska givande vad gäller motion iaf. Förutom att jag lyckades norpa åt mig en timmes egentid för powewalk både lörd och söndg så har vi även varit ute en massa å dragit snowracers i backen vilket borde vara topp-motion faktiskt. På lördagen var vi även ute en långpromenad på isen å sönerna fick prova längskidor, kul för dom såklart å för mig gav det både frisk luft, motion å ljusterapi. 
    Ska nog rentav kolla blocket efter ett par enkla skidor till mig själv  också. 

    Vad gäller kosten så är det svårare att få inte det rätta tänket tycker jag. Vi kom inte efter flera timmars utelek å jag gjorde ordning varm choklad å skorpor som mellanmål å vips så hade jag också mumsat i mig några stycken fast jag skulle utesluta bröd helt ur kosten.

    Mätte midjan och fick det till 97 cm som får bli som ett slags startmått. Vet dock inte riktigt om jag mätte rätt. Har läst nånstans att man ska mäta på det smalaste stället. Men på mig är det liksom smalare ovanför midjan numera, eller rättare sagt där jag tycker att midjan ska vara.     
       


  • Svalövsmamma

    +0,6 kg! Hur har detta gått till?? Jag tycker jag varit duktig med ökad motion och hållt på kosten (dock en "unnardag" med en hamburgare). Det enda som varit knasigt den här veckan har varit väldigt lite sömn eftersom sonen har varit/är förkyld och dessutom börjat rulla över på mage i sömnen och inte lyckas komma tillbaka. Men det kan väl inte påverka vikten? Nä, usch va jag blev nere nu...   

  • Svalövsmamma

    Magda: Jag är här och läser varje dag men har varit för trött för att skriva själv. Har varit som i koma hela veckan (gett sonen nappen/rullat tillbaka honom 5-20(!) gånger per natt och gått upp med honom kl 5) men ändå lyckas få mig min vardagsmotion med promenader. Ska bli bättre på att skriva nu!

  • MagdaA

    har nu avverkat dagens motionsrunda, 1 timme, härligt! det var -17 när jag gick, nu när jag kom in -10, så skönt att det äntligen blivit lite mildare!


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • Sarus85

    Hej, jag kämpar i det tysta ;)! Har dock gått upp :(

    Svarlövsmamma; jag tror sömnen är jätteviktig för vikten! Sover jag dåligt så går jag inte ner! Tror kroppen inte orkar göra sig av med överskottet då eller nått. Sover själv dåligt speciellt nu när sonen är sjuk! Och jag går bara upp trots nyttigare liv :(

    Hoppas sömnen blir bättre snart. Fast just nu är lillkillen sjuk, tror det är öronen så ska till doktorn idag!

    Kämpa på tjejer, för hälsans skull :)

Svar på tråden nu kämpar vi vidare, start: 2/1, mål: midsommar