Inlägg från: hon mot strömmen |Visa alla inlägg
  • hon mot strömmen

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Är det någon mer som är lika tokig som jag? Började diska vid kl 22 i kväll, nu är det bara en vända kvar innan köket är ok. 

  • hon mot strömmen
    MmeX skrev 2014-10-05 16:33:11 följande:

    Jag vill också knäcka städkoden, men känner mig just nu uppgiven och hopplös. Nu är det redan söndag kväll och ytterligare en helg har gått utan att jag har fått något gjort. Grejor överallt, kommer aldrig fram till dammsugning och torkning. Inga fungerande rutiner. Jag är en hyfsat smart och någorlunda framgångsrik människa med ett bra jobb, långa utbildningar i bagaget, van att sätta mål och uppnå dem men på hemmaplan så går det bara inte...

    Har testat Flylady och det fungerade ganska bra en period när jag var mammaledig (flera år sedan). Nu går det i en vecka men jag kommer liksom inte förbi steget att göra rent diskbänken och planera morgondagens kläder. Förlåt för att jag klampar in och gnäller det första jag gör här, men någonstans finns hoppet att jag ska hitta motivationen och systemet som faktiskt fungerar för vår familj, kanske just här i den här tråden? 


    Du är inte unik eller ovanlig i denna tråd. Det som är viktigt att komma ihåg är att du aldrig misslyckas. Ibland går det bra för oss och ibland funkar det helt enkelt. Det är så lätt ramla tillbaka i gamla rutiner och kanonsvårt att hålla nya.

    Då får man backa tillbaka ett par steg och ta omtag. Var nöjd med det du har gjort, det tar tid och förvänta dig inga underverk eller mirakel för det kommer inte ske.

    Välkommen till familjelivs "enda" tråd utan påhopp.
  • hon mot strömmen

    Tog en snabbstädning nu när jag kom hem från jobbet , tänkte hinna torka golven innan det är dags att hämta gubben från flyget men nej. Kom på att ett regbevis måste fram så det blev inte golvet. Nöjd nu ändå.?

  • hon mot strömmen
    MmeX skrev 2014-10-12 13:13:17 följande:

    Förlåt om jag låter negativ och jag är verkligen tacksam för era tips och er peppning. Men... Grejen är att jag har ett antal bra böcker om att rensa i röran, jag har koll på Flylady, vet att jag prokrastinerar osv Jag har en massa små knep som egentligen funkar, typ ställa klocka och plocka i 15 minuter, tvätta en maskin varje dag. Rent teoretiskt så kan jag, men det blir inte gjort och nu är jag 35+ och har gjort så många försök att bättra mig så det känns helt hopplöst, jag känner bara att jag kommer att falla tillbaka i samma skit igen. Skulle typ behöva en coach som stöttade mig varje dag.

    Men, samtidigt så finns ju ett "jävlar anamma" inom mig som tänker att ingenting är omöjligt och det handlar ju "bara" om städning! Så jag har inte gett upp Tungan ute


    Man kan inte börja med för mycket på en gång. Börja med 1 vana och nöt in den varje dag, när den sitter så tar du nästa vana osv. Det är när man drar på för stora växlar som det går åt pipan. Börja smått istället och ta de riktigt lugnt.
  • hon mot strömmen

    I dag har jag bytt till vinterdäck på bilen, satt upp presenning runt bron så inte all snö hamnar utanför ytterdörren, fixat presenning en på altan så inte all snö hamnar där. Så nu är altan som ett uterum. Plockat ner studsmattan, tagit in grejer som har legat runt om på gården. Bara städa upp i garaget så jag får in bilen och sätta upp ny presenning så inte all snö blåser in där.

    Inne har jag städat, dammsugit och torkat golv. Köket är städat, disken är gjord och golvet är torkat.

    Samtidigt så rullar tvättmaskinen för fullt, burit upp all tvätt som ska vikas i vardagsrummet. Mattor är lagda på golven. Middag är lagad och uppäten.

    Sängkläderna är vädrade och sängarna bäddade.

    Nu sitter jag med fötterna på bordet och väntar på att tvättmaskin ska bli klar så jag kan gå och duscha samtidigt som jag startar en ny.

    Känner mig fruktansvärt effektiv idag.

    I fredags städade jag ur bilen och snabbtorkade av. Tog en 30 min ca, stor förbättring där med.

    I morgon ska jag ta övervåningen och de äldsta barnens rum ska få sig en genomgång. Vika tvätt tar allteftersom i veckan på kvällarna. Källaren ska hinnas städas denna vecka med.

  • hon mot strömmen

    Min effektivitet avtog direkt i måndags, men tvättmaskinen har fått snurra på igår och idag. Köket håller sig på godkänd nivå. Sedan har jag suttit och tragglat läxor med barnen halva kvällarna. Känner mig nöjd endå.

  • hon mot strömmen

    I helgen har jag fått tvättat all tvätt i princip. Mamma har vikt m, bjöd på middag och efterrätt. Tagit undan tvätten. Diskbänken är så fin och ren. Ungarna har städat sina rum. Plockat upp i hallen på övervåningen, ställt in nya sängen till ena sonen. Städat, plockat och torkat golvet i köket.

    Gubben har dragit undan en del skrotbilar från gårdsplanen så de inte står i vägen för snöskottningen.

    har inte tokstressat men är nöjd med det vi hann med.

  • hon mot strömmen
    81missan skrev 2014-10-25 21:13:20 följande:

    I  morse plockade jag ut disken ur maskinen, tyckte att tallrikarna kändes annorlunda. När jag hade plockat ut det mesta såg jag att det var kvar vatten. Plockade ut allt och tänkte starta ett litet program för att få ut vattnet... Den var helt död! Min man, elektrikern, försökte hitta felet men det blir till att köpa nytt. Ska passa på att hitta en ny torktumlare. Några tips? (visst hör det här till städning?)

    Annars ser det ok ut här hemma. Min föräldrar var här i en vecka och härjade. Jag tyckte att jag skrivit upp en hiskeligt lång lista på saker att göra men det var inte många saker kvar när dom åkt. Dom gör mer på en dag än vad vi gör på en vecka känns det som:(


    Se till att torktumlaren tar minst 8kg. Fick byta tvättmaskin hemma i våras och tog då en 8kg, Märkbar skillnad på hur många maskiner som man "slipper" att tvätta. 

    Min torktumlare skickar ut varmluften i badrummet igen istället för att skicka i väg den någon annanstans om du förstår vad jag menar.
  • hon mot strömmen
    81missan skrev 2014-10-27 20:26:57 följande:
    Min man kollade bla på en sådan idag. Han sa att den hade "besticklådan" i den mittersta korgen, har din det och hur funkar det? Att det var så fantastiskt mkt pengar i det hela... Torktumlare på ca 6-7000:- och diskmaskin på liknande, jojo där ser man, tur att vi är dom som sparar.
    Jag har en bänkdiskmaskin, är 5-6 ibland fler som äter och den är jag supernöjd med. Får plats med tallrikar, glas. bestick och någon skål efter 5-7pers middagsdisk. Nackdelen är att man måste skölja genom silen mellan varje disk men det går på ren rutin nu för tiden.
  • hon mot strömmen

    I kväll så fick ungarna olika städuppdrag att göra, gubben hade sitt och jag tog köket. Det är lite städning kvar att göra, det får sonen göra klart i morgon, som han inte "hann" med. Dammsuga och torka golv blir morgon dagens arbete.

    Gubben tog disken och jag plockade och torkade av bordet. Tog max 10 minuter. :)

    Helt otroligt att han tog disken, har lite svårt att smälta det. Dessutom gjorde klart allt utan att lämna. Jag är i chock!!!!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!