Inlägg från: hon mot strömmen |Visa alla inlägg
  • hon mot strömmen

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Har varit bortrest några dagar, skönt att komma hem till ett städat och diskat hem som fixade innan man for.

    Plocka ur bilen lite snabbt när vi kom hem och skickade iväg gubben på sitt jobb. Tog hand om all packning med kläder, kuddar, täcken och allt annat på en gång.

    Har lagat mat, tvättat två maskiner och tagit hand om disken efter det. Så nu känns det som en vanlig kväll på något underligt sätt...

  • hon mot strömmen
    Voxen1 skrev 2017-11-06 16:01:07 följande:

    Kul att åka iväg lite! Visst är det skönt när det är städat när man kommer hem. Bra jobbat att få ordning på all packning! Skönt att starta veckan så.


    Helt underbart. Men jag har begränsat packningen till max två ombyte per barn och ett per vuxen, då blir det inte överkomligt när man kommer hem.
  • hon mot strömmen

    Hemmet har förfallit men det tar jag i morgon och dixar till. I går skottade jag och ungarna bort 2-3dm snö från gården, tog ca 90 minuter. Idag har vi burit in ca 70kvm goöv som jag har köpt billigt. Känner mig nöjd ändå.

  • hon mot strömmen

    Hänger inte så mycket i denna tråden längre men läser ibland.

    Har kommit till en punkt i livet där jag känner att mitt liv inte är kaos längre som det var förut. Denna tråd har hjälpt mig mycket på vägen dit jag är idag. Tex disken tar jag nio dar av tio, ordningen hemma är helt ok. Tog och slängde bort minst 2 släpvagnslast på tippen i somras hänsynslöst. Har säkert slängt för mycket men strunt idet. Från köket fick jag säkert ihop 7 stycken stora sopsäckar med allt möjligt som jag slängde.

    Men min stora sorg är tvätten, det är inte lika hemskt som förut men där har jag att jobba med fortfarande. Försöker köra minst 2 maskiner om dagen för att komma ikapp.

    Som nu ikväll när vi kom hem efter att ha varit borta i helgen så plockade jag ur bilen direkt och tog hand om allt så nu är det ordning igen hemma. Bara ta tag i tvätten i morgon och börja tvätta allt man har tagit hem.

    Trodde aldrig att jag skulle komma hit jag är idag men det gick mycket tack vare all peppning i denna tråden folk har fått och gett tillbaka.

    Men jag är inte redo att släppa den än. Har en del till att kämpa med innan.

  • hon mot strömmen

    Förra helgen när jag var helt alone hemma så tog jag och städade gården, lade allt skräp i en hög till tippen, tömde altan på allt skrot som ska till tippen och förberedde den inför den kommande renoveringen med att ta bort allt gammalt virke på den. Nästa dag tog jag i disken som blivit lidande av olika orsaker, städade hela huset utom källaren. Tömde tonåringarnas rum på disk och skräp samt tvättade kläder under tiden.

    På tisdagen tog jag och vek all tvätt och samtidigt snyggade jag till i skåpen.

    I veckan har gubben röjt ut allt skrot ur lagården så man kommer in där. Idag tog vi tag i garaget i lagården och röjde ur, tog ner det trasiga altantaket som ska bytas i samband med renoveringen. Till sist så var vi på tippen med två stora släpvagnslass och kastade i väg allt vi har röjt ur.

  • hon mot strömmen

    Storresning pågår inför en flytt med stort avstånd, skönt att rensa bort allt skräp som har legat i flera år.

    Nackdelen är att man inte gör klart på ett ställe samtidigt, men nu har jag börjat prioritera ute och garaget först efter som det är snart kallt och mörkt.

  • hon mot strömmen
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-08-31 15:22:10 följande:

    Hur lång tid har du på dig? Hade storrensning och flytt för 1.5 år sen, hade ju gott om tid ursprungligen, men den krympte förstås av jobb, skola, semesterresor, sjukdom och allt annat ... så räkna med en hel del svinn Några lådor med prylar hann jag inte gå igenom innan flytt och det var ju måttligt roligt att komma till nya bostaden med dessa. Fast nästan allt hann jag med. Lycka till!


    Jag vet inte hur länge jag har på mig att hinna allt, det är det roliga med hela kråksången. Vi ligger i förhandlingar med motparten.Sedan har maken och sonen redan flyttat pg a gymnasiestudier som cirkusen är total.

    Har faktiskt gjort mycket redan i fjol och nu i sommar eftersom vi har vetat om detta ett bra tag.
  • hon mot strömmen
    Chianti skrev 2019-08-31 23:36:05 följande:

    Då slipper du skotta så mycket snart då? 


    Jo, det ska bli skönt att slippa skotta så mycket på tomten.
  • hon mot strömmen
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-01-19 20:16:20 följande:

    Är det ingen som vill knäcka städkoden längre? Ingen som vaknat upp ur juldvalan, insett att det redan är 2020, och så mycket att fixa? Jag har haft bra ursäkter de senaste månaderna, varit mycket sjuk, haft mycket jobb, det har varit jul etc, men nu är två av tre ursäkter borta (har bara fortfarande mycket jobb). Snälla, berätta om era projekt, för lite inspiration! För Januari 2020, återupprepar jag uppdraget för Januari 2019 - papper. Denna gång inkluderar jag även böcker. Januari är snart slut, så kanske blir det papper även för februari, har inte gjort så mycket än. Jag slänger värdelösa böcker (några ges bort) och gamla papper, sätter in användbara papper i pärmar, och kollar av vilken info jag kan få och lagra, elektroniskt. Borde inkludera räkningar i detta projekt, vill ha mesta möjliga elektroniskt. Lyckades ändå fixa något i december, som jag kan rekommendera. Hade lite gamla filmer på barn, som jag varit för sen med att omsätta till dator, men detta fixade jag nu, känns bra. Vad gör ni andra?


    LÅNGT SVAR

    Jag har kommit så långt att jag har rensat ut hela mitt hem rejält överallt. Det har blivit ca 30-40 vändor till soptippen i fjol, i år har jag varit bara varit med 5 sopsäckar.

    Tvättstugan som är/var min stora akilleshäl tog jag hjälp av mamma med som var här i några dagar och tvättade upp allt och städade rent ordentligt. Så jag känner mig klar så att säga med rensningsdelen i mitt liv och hem.

    I och med att jag har kastat bort en hel del och lite till hänsynslöst så här ordning och reda kommit på köpet.

    Disken tar jag dagligen , det tar 10min så är köket klart.

    Bättre ordning överlag hemma är det med så att städa tar inte länge, behöveri regel bara ta ut mattorna, dammsuga, torka lite damm och torka golvet så är jag klar.

    Kör i regel 1-2 maskiner i veckan efter som att ett till barn valde att flytta med sin bror och far nu till skolstart i Januari. Mitt tvättberg finns inte mer och ger mig dåligt samvete.

    Den enda rensningen jag ska göra nu är när jag ska börja packa ner mitt hem inför flytten här i Vår.

    Ja, det tog lång tid att komma hit där jag är idag, så jag känner inte större behov av denna tråden längre.

    Dock kan jag gå in och läsa ibland för att påminna mig själv var jag har varit och inte vill tillbaka till igen.

    Det händer att jag trillar tillbaka något steg ibland och låter disk, tvätt o dyl någon dag men inte som det har varit förr om åren. Då tar jag någon timme och tar reda på allt som har blivit liggandes ogjort.

    Tänk om jag hade gjort detta för flera år sedan......
  • hon mot strömmen

    Jag måste erkänna ett stort nederlag i att ha ordning hemma.

    Trodde i min enfald att jag stod stadigt på mitt trappsteg i städningen och ordning hemma men icket.

    Har ramlat baklänges ordentligt i trappstegen.

    Det ser ut som ve och fasa här hemma igen, suck....

    Men jag vet ju vad det beror på och lite besviken på mig själv att inte vara starkare än så här. Genomgår man tre stora förändringar i livet på lite drygt 8 månader så kanske man inte kan eller orkar ha högre krav på sig än så här.......jag vet inte..........

  • hon mot strömmen
    Voxen1 skrev 2020-04-21 03:01:03 följande:

    Tänk på att grunden är lagd. Eftersom du kämpat så innan är det lättare att få ordning igen. Iallafall har det varit så för mig. Jag har trillat av hästen ett antal gånger, men lyckats komma tillbaka igen. Tre stora förändringar är mycket att hantera. Ha inte större Krav på dig själv än du orkar med. Ta hand om dig!


    Tack!

    Jag har ju varit medveten om förändringarna under en längre tid men mentalt så har nog inte hjärnan hängt med riktigt. Innerst inne så vet jag att grunden är lagd och att det är lättare att få ordning igen. Bara acceptera detta nederlag och ta nya tag. Tiden är inte riktigt till min fördel just nu men jag känner ingen större stress heller för att hinna med allting inför nästa stora förändring. På något sätt lyckas man komma tillbaka igen....
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!