Inlägg från: hon mot strömmen |Visa alla inlägg
  • hon mot strömmen

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Hilmas skrev 2014-11-02 20:23:02 följande:

    Vi har varit bortrest en vecka o njutit av sol o god mat. Visst är det avkopplande, men nog är jag trött också. Har endast orkat tvätta 3 maskiner o har lite kvar att packa upp.

    Ser att ni har pratat diskmaskiner. Önskar en med en låg bestickkorg överst, den verkar så lätt att plocka ur när allt är färdigt sorterat.

    Jag misstänker att jag har kvalster allergi ( vill inte städa mer än jag gör). Gjorde ett blodprov o har höga värden :( Ska träffa läkaren igen. Googlade runt o upptäckte att det inte finns så mycket att göra. Tvätta täcken, dynor o madrass regelbundet eller köpa ett skydd för sängkläderna. Vi har ett fuktigt/ rått klimat på vintern så vi har köpt en torktumlare för att inte öka fuktigheten inomhus när vi torkar byket inne. Testade den idag och jag är inte så himla glad i den. Nu blir det en maskin till att passa! Det är ju så mycket lättare att tvätta o hängtorka samt vika o plocka in när man hinner. Hur gör ni? Första maskinen valde jag "bygeltortt" och fick hänga upp för det kändes fuktigt. Andra maskinen valde jag skåptorrt. Det kändes torrt men inte vågade jag sätta in kläderna i garderoberna. Är man inte tvungen att vika genast för att förhindra att kläderna blir skrynkliga. Tror jag får tänka om med tvättrutinerna. Brukar tvätta en maskin på morgonen o hänga, nu måste jag ju passa in så det hinner torktumlas också.

    Det är inte många veckor kvar till jul. Jag brukar inte julstäda utan tycker det är det bästa med FL. Ingen jul-, vår- eller midsommarstäd som tar musten ur en. Men jag önskar att jag skulle få inspiration o ork att ta tag i zonerna nu i november så det skulle kännas bra vid jul.

    Vilken zon börjar imorgon?


    kolla om du inte har bomullsprogram och polyesterprogram, det ena tar längre tid än det andra och blir mindre torrt.

    Min torktumlare är klar ganska precis med tvättmaskinen, då tar jag ur tumlaren och flyttar över från tvättmaskinen. Sätter igång nästa vända. Sedan viker man den torra tvätten och tar med sig från tvättstugan direkt till skåpen.

    Då har du aldrig en massa tvätt att vika....
  • hon mot strömmen

    Jag har idag städat huset dammsugit, torka golv, dammtorka, plockat upp saker här och var, tvättat några maskiner, vikt bort och undan direkt, köket är under kontroll med. Stekt pannkakor, gjort farsdagstårta, varit i bastun och fått bort lite skit. Även lagt på mattorna på golven som har varit ute på vädring någon vecka. *stolt*

  • hon mot strömmen
    Sagolina skrev 2014-11-22 08:19:41 följande:

    Gårdagen gick inte så bra, blev bara 9saker, men idag startade jag dagen med att samla ihop 33skänka saker och så fällde katten en ljusstake, så 1slänga. Så nu är jag i princip klar med utmaningen, har tom. 13saker mera som har försvunnit från huset.

    Imorgon blir det ändå ännu en tur i källaren och vet redan nu att det blir minst 6saker till slänga, så sen är utmaningen verkligen avklarad:)

    Någon som har en bra utmaning till? Var ju riktigt kul det här:D


    Plocka 10 saker på sin rätta plats? Kanske
  • hon mot strömmen

    Huset har fått förfalla ett par dagar, haft mycket ont i min axel. Nu känns den som ny igen, har plockat i ordning allt som låg slängt på golven och diskat upp all disk. Det sista av disken tänkte jag lämna till i morgon men sa till mig själv att det är lika bra du gör det nu så är det gjort och det slutade med att jag torkade av golvet med.

    Mitt kommande projekt som jag tänkte påbörja i morgon är källaren och tvätta upp all tvätt i veckan minst två maskiner om dagen skall jag göra klart.

    Vad ni har varit duktiga på att slänga grejer, själv är man inte där än.

  • hon mot strömmen

    Nu har jag tagit tag i huset efter ett förfall som jag inte har haft på bra länge. Har dåligt samvete för hur det har sett ut. Julen är utstädad och har bara övervåningen och källaren att ta itu med i morgon. Känns som ett bra projekt för morgondagen.

  • hon mot strömmen
    Darimna skrev 2015-01-05 12:33:52 följande:

    Tack

    Nu har jag precis börjat följa FlyLady babysteps. Det går sådär. Köpte ett par skor att ha inne, men det går ju bara inte, kan inte vara bra för fötterna att gå omkring med skor jämt! 

    Antar att det egentligen inte spelar så stor roll just med skorna, men hon får det att låta som att det är jätteviktigt och jag ville liksom köra hela konceptet för att om jag fuskar med någon grej kommer jag snart börja fuska med allt. 

    Är på dag 4 nu och fick världens städryck igår och städade ur badrumsskåpet som inte blivit rengjort på åratal, diskade upp allt och skurade köksgolvet. 

    En droppe i havet visserligen, men kändes bra att vara igång i alla fall


    Skor behövs inte utan tofflor går superbra, har haft tofflor inne i 20års tid. Utan tofflor känner jag mig naken på fötterna.
  • hon mot strömmen
    Darimna skrev 2015-01-05 13:34:13 följande:

    Haha, fast det är samma sak för mig. Det var tofflor jag hade. Skulle aldrig i livet kunna gå med det inne. Blir trött i fötterna direkt och det är obekvämt och obehagligt. Och framförallt svettigt! Spelar ingen roll vilken sort. 


    Då har du fel tofflor, Jag har dessa blir aldrig eller obekvämt, se bilden

  • hon mot strömmen
    Darimna skrev 2015-01-05 13:51:44 följande:

    Tror jag inte på! Mina fötter skulle aldrig få plats i de där. Måste vara remmar fram för att kunna släppa ut. 


    Det du har på fötterna skall inte vara obekväma, inte bli trött i fötterna eller bli för varm i då har du fel sorts skor. Man får prova sig fram, det är viktigt att man trivs i skorna. Jag har med problem att få rätt skor till mina fötter, får prova 10tals olika skor innan jag hittar något som känns bra. Just dessa tofflor jag har nu är guld värda. Superbra för mina fötter, haft dessa sedan -07. Byter när de är trasiga.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!