• k girl

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag är skitdålig på att dricka och jag måste verkligen tänka på att dricka när jag ammar, för precis som du Stinis märks det med en gång om jag har druckit dåligt. Jag får ställa fram tillbringare med vatten och se till att tömma dem. Jag kan liksom vara torr som en öken i munnen och ändå dricker jag inte, inte förrän jag börjar få huvudvärk. Brukar faktiskt smaksätta vattnet med lite lättdryck för att få någon annan smak på det, använder ett paket till fyra liter vatten ungefär.

  • k girl

    Scorpio, klippt från slv.se:

    Koffein från kaffe och te förs över till barnet via bröstmjölken i så små mängder att det inte skadar barnet. Därför behöver du inte dra ner på kaffe eller te när du ammar.

    Men det finns vissa barn som får ont i magen av att mamman dricker kaffe, så det kan man ju vara lite vaksam på. Och jag är restriktiv med kaffet i och med att det är vätskedrivande. 

  • k girl
    marsmamma87 skrev 2012-03-09 22:56:49 följande:
    Tack stinis och scorpio!

    Här hemma har vi en pojke som INTE vill vara ifrån mamma eller pappa idag. Hittills har det gått bra att lägga ifrån sig honom en stund i vagnen men idag är det tvärnej. Supermysigt såklart men hoppas ändå att det bara är "en sån dag" annars blir det kämpigt när sambon börjar jobba igen. Vi har haft ätardagar, sovardagar och närhetsdagar än så länge, man vet aldrig vad som väntar :)

    Hur sover ni med era bebisar? I egen säng eller tillsammans? Och hur funkar det?
    Vi brukar alltid börja med att lägga henne i egen säng, sover hon djupt så fortsätter hon sova. Men hon brukar få komma över och sova nära mig när hon vaknar till under natten.
  • k girl
    Wielkip skrev 2012-03-10 10:08:21 följande:
    Inatt kl.01:08 föddes äntligen vår lilla dotter Charlie!
    Hel, perfekt och med världens kalluffs!
    Kan inte ladda upp bilder från mobilen men gör såfort vi är hemma igen.

    Tacka vet jag epiduralen när jag öppnade mig 4 sistw cm på 2h! Låg och sov och sen bara VIPS vart jag tvungen att 'gå och bajsa' oså splashade vattnet i toan, så var det i full gång!
    Grattis Wielkip.
  • k girl

    När åkte du in till förlossningen igen Wielkip? Det blev så tyst efter att du skrivit att du blev hemskickad.

  • k girl


    Tänk att min lilla tjej redan har hunnit bli en månad gammal... rundare om kinderna har hon definitivt blivit.
  • k girl

    Det är väldigt tidigt att börja vända sig på mage, Scorpio. Sonen var drygt fyra månader när han vände sig från rygg till mage och det är normalt. Syrrans pojk (som föddes i vecka 32) var tre månader, korrigerat en månad, och det räknas som tidigt okorrigerat.

    Men jag har märkt att Selma gärna trillar runt på sida, det har hänt att hon trillar runt på magen också, men jag skulle inte kalla det en motoriskt kontrollerad vändning.

  • k girl

    Båda mina barn har varit snabbätare. Sonen åt i fem minuter på ett bröst, sen var han färdig. Han tömde aldrig brösten helt. Jag hade en väldig överproduktion i början med honom och kraftig utdrivning, han sög liksom bara i sig det som var lätt att äta och i gengäld åt han varannan timme.

    Selma tar längre tid på sig att äta, kanske 10-15 minuter, och äter ungefär var tredje timme. Så jag tycker att en halvtimme låter rätt mycket.

    Men jag skulle vilja säga att man ska väcka ett barn som bara sover sitt första dygn och inte vaknar för att äta. På neo fick vi väcka för sondmatning var tredje timme, när hon började amma fritt två veckor gammal sade de att vi inte skulle låta det gå mer än 3-4 timmar mellan amningarna. Vi har väckt henne fram tills nu när vi har sett att hennes viktuppgång är stadig och ordentlig. Det är väldigt lätt att de blir trötta och slöa om de inte får i sig tillräckligt, det var vi med om med sonen, och då orkar de inte äter.

  • k girl
    viplanerar09 skrev 2012-03-11 20:25:18 följande:
    Det är så himla "roligt" eller ska jag skriva skrattretande att de säger så olika. Men visst födde du i umeå?

    För till mig sa dem att det inte gjorde något om de sov hela första dygnet. Båda våra barn sov i stort sätt hela första dygnet. Vi blev självklart oroliga och frågade. De åt bara nång gång. Första sonen "tog" dem första natten och de väckte inte honom trots att det hade gått över 3 timmar sedan han hade ätit. andra till tredje skulle de däremot äta minst 6-8ggr/dygn men som jag skrev tidigare så skulle vi vara beredda på att Valter inte ville äta lika ofta då han vägde så pass mycket de första dygnen!  
    Jo, jag födde i Umeå. Men vi var ju på neo och inte på BB (eller rättare sagt: jag var inskriven på BB, medan Selma skrevs in på neo kort efter sin födsel).

    Men jag hade väckt henne om hon hade varit fullgången också. Blev väldigt bränd av sonen, som tappade mer än tio procent av födelsevikten och som inte kom igång med att äta på riktigt förrän han var fyra-fem dagar gammal. Mina barn har båda haft problem med att bryta ner bilirubinet också, vilket de behöver äta för att göra, och tvingats sola.  
  • k girl
    Wielkip skrev 2012-03-11 20:41:55 följande:
    Grejen är ju att hon inte vill äta :(
    Hur menar du att hon inte vill äta? Hur beter hon sig då?   
Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)