Inlägg från: Johanna S |Visa alla inlägg
  • Johanna S

    Sjuksköterskestudenter!

    Jag har min sista tenta för T5 imorgon... plugga, plugga, plugga...

    Vi har haft praktik hela terminen förutom de sista två veckorna, det har varit kul men otroligt tufft. Man hinner inte med så mycket annat... så nu ska det bli skönt med "sommarlov".

  • Johanna S

    I vår klass har vi haft 4 studenter utomlands, de var i danmark och på grönland. De var inte så långt bort men de lärde sig i princip det som vi lärde oss här i sverige. De har fått tillgodoräkna sig praktiken. Min svägerska hade även hon praktik utomlands då i uganda. Hon lärde sig mycket mer än vad som står i studiehandledningen, hon var bland annat med om att själv förlösa barn... Jag tycker att det är mycket märkligt att skolan anordnar utlandspraktik om man inte kan tillgodoräkna sig det. Man kan inte alltid påverka själv vad man ska lära sig. Hör dig för hur det har varit för andra studenter i din skola.

  • Johanna S
    NillaO skrev 2012-06-18 16:29:58 följande:

    Jag gjorde min praktik utomlands när jag gick i T3. Var 12 veckor på ett rehabiliteringscenter i Spanien. Skolan har ett samarbete med kliniken, så självklart kunde jag tillgodoräkna mig praktiken där! =)

    Om din skola har samarbete med praktikplatser utomlands så borde det verkligen inte vara något problem!  


    Var du i Alicante?
  • Johanna S

    Jag går sista terminen, väldigt nervös för hur det kommer bli att komma ut och jobba...

    Vi har haft VFU:
    Termin 1- ingen praktik
    Termin 2- 5 veckors omvårdnadspraktik på äldreboende
    Termin 3- 5 veckor medicin/kirurgi, jag var på ortopedavdelning
    Termin 4- 5 veckor medicin/kirurgi, jag var på infektionsavdelning
    Termin 5- praktik hela terminen, primärvård( vårdcentral, MVC, BVC), palliativ vård ( ASIH), psykiatri och KUA ( klinisk utbildningsavdelning
    Termin 6 - ingen praktik, C-uppsatsskrivning.

    Jag tyckte att det inte var så bra upplägg innan jag började termin 6 eftersom man inte får någon praktik innan man börjar jobba. Men nu tycker jag att det känns jättebra. Man får koncentrera sig på annat och lägga sin tid som man vill. Termin 5 var en tuff termin, så det känns skönt att ladda batterierna lite även om det är väldigt mycket med c- uppsatsen. 

  • Johanna S

    Jag går också sista terminen och är så glad att vi inte har NKSE. Har precis blivit godkänd på c- uppsats och går nu sista kursen, livsåskådning :) Hur känner ni andra som går sista terminen? Är ni nervösa för att börja jobba? Har ni fått jobb?

  • Johanna S
    fucktard skrev 2012-11-30 17:42:12 följande:
    Ah! Jag bokade just en anställningsintervju för ett sommarvik! Som SJUKSKÖTERSKA liksom! Det är helt overkligt!
    Var är det någonstans?
  • Johanna S
    dosed skrev 2012-12-02 22:01:27 följande:
    Alla i min klass blev godkända på nkse, kanske var den ovanligt lätt i år :) Förstår inte hur man kan vara glad att ens skola inte har nkse, det betyder bara att skolan har dåligt med pengar och inte kan ta in det. Det är lättare att t.ex. söka jobb utomlands om man har gjort nkse.
    Varför skulle det betyda att skolan har dåligt med pengar? Tydligen ska min skola införa en annan form av slutlig examination men inte NKSE eftersom fler och fler skolor börjar gå ifrån den för att de är praktiskt svårt att utföra den speciellt i stockholmsområdet. Sen tycker jag det är märkligt att du skriver att det är lättare att få jobb utomlands om man har gjort NKSE, den är ju bara nationell?? Hur har du fått reda på den informationen?
  • Johanna S
    fucktard skrev 2012-12-01 16:50:07 följande:
    Johanna - neurosektionen
    Fast jag söker allt jag ser, så jag hoppas såklart på fler intervjuer
    Intressant!! Vilket sjukhus?
  • Johanna S
    Hjärta i norr skrev 2013-01-10 11:16:56 följande:
    Glädjefnatt!!! Jag har klarat den sista tentan, är färdig med allt nu!! Och kan lova att jag hade oddsen emot mig för denna tenta (sjukstuga i kubik då vi alla först fick influensan och sen fick sambon lunginflammation) och var jättedålig samtidigt som två barn behövde sysselsättas. Känns ofattbart!

    Imorgon eftermiddag står jag i Blå Hallen och tar emot broschen från prinsessan Christina! 
    Härligt och grattis!! Jag har en vecka kvar, är också klar med allt, vi har dock ett seminarium imorgon men det känns inte så betungande. Det är så otroligt skönt!! Trodde aldrig man skulle bli klar... Var har du fått jobb?
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!