Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Vi har skrivit om anhörignärvaro vid återupplivning. Väldigt intressant men nu känner vi oss färdiga :p vill bara bli av med den.

    Ja vi har också KUA hos oss men jag är i en grupp som inte har det pga platsbrist så det är lite surt. Hade gärna velat gå på det också. Men vad skönt att ni slipper helger, det gör ju inte vi :p

    Hur är det med arbete för dig efter? Har du fått nått eller du har inte börjar leta än?

  • Emmeliina
    avocadoo skrev 2015-01-24 23:12:35 följande:

    Sista terminen, börjar se slutet i tunneln! :)

    Snart kommer NKSE-tentan och jag undrar om det är någon som har några övningstentor? Jag har bara en, men delar gärna med mig och tar tacksamt emot om någon har... 

    Skönt att börja kunna kika på det redan nu, för oj vad mycket man hunnit glömma :S


    Jag har inte börjat kolla på det än men vet att någon har lagt upp massa i vår facebookgrupp som vi har i klassen. Ska leta upp dem sen! Kul att vi är några stycken ändå söm gör det samtidigt, då kan vi grunna efteråt tillsammans :D
  • Emmeliina
    Mosaik skrev 2015-01-29 15:52:03 följande:

    Hur kommer ni plugga inför NKSE mer än gamla tentor? Tänkte att jag skulle sammanställa lite patofysiologi, behandling och omvårdnad om typ alla sjukdomar samt gå igenom vårdhandboken. Men hur ska man hinna gå igenom allt och tänk om man lägger fokus på fel saker *nagelbitare*

      


    Jag tänker nog plugga mycket på gamla tentor och de vanligaste folksjukdomarna eller vad man ska säga. Det som kommer ska man ju helst redan kunna ändå, så får ge mitt hopp på mig själv :D
  • Emmeliina
    Mosaik skrev 2015-01-31 13:24:34 följande:

    Jo man få ju lite på att man redan lärt sig det som är relevant. Men samtidigt så kommer det frågor om namn på bedömningsinstrument som jag aldrig har hört talas om eller som vi gått igenom, en hel tenta kan ju dock inte bestå av såna frågor förhoppningsvis ????


    Nej fy vilken tråkig tenta det hade blivit. Vilka bedömningsinstrument tänker du på?
  • Emmeliina
    Mosaik skrev 2015-02-01 09:24:42 följande:

    Nån om munhälsa som hette ROAG tex.... vet inte om man kanske hade fått rätt genom att svara senior alert också, hoppas det.


    Ok heller aldrig hört talas om... Får hoppas det bara är en liten poäng då :D
  • Emmeliina
    Mosaik skrev 2015-03-23 17:43:33 följande:

    Nu drar det ihop sig! Idag har jag opponerat och responderat på c-uppsatsen! Känns underbart att vara ännu ett steg närmare målet. Nu är det bara 2,5 veckor kvar till teoretiska NKSE, nervöst men vill att tiden skall gå så man kan få det överstökat nån gång :-/
    Hur går det för er andra?


    Härligt! Grattis! Skönt när uppsatsen är klar. Vi fick till sist VG på vår. Evigt kämpande kändes det som :D

    Vi har haft en Omvårdnadstenta som påminner mycket om nkse för att förbereda oss för den. Fick VG på den så det känns väldigt skönt och jag känner mig mindre orolig för nkse nu än innan.

    Just nu har precis avslutat min långa basplacering på HIA och börjat på min akutplacering på IVA. Jättespännande!

    Hur har det gått med jobb och lön för er andra? Jag har fått fast tjänst på akuten med 24500kr i månadslön plus tillägg på 1500 kr som region Skåne har på vissa tunga avdelningar. Känner mig nöjd med det ändå!
  • Emmeliina

    Ja men tiden går snabbt. Halva denna terminen har ju gått nu och jag fattar inte var den har tagit vägen. Hade ändå 8 veckors praktik på ett och samma ställe och det har bara sagt svisch!!

    Har du börjat kolla på vad ni ska skriva om momalicious? Tyckte ändå det var rätt kul att skriva uppsats även om man var RÄTT trött på att titta på den till sist.

  • Emmeliina

    Jaha du läser på distans? Har det funkat bra tycker du? Har kollat på lite kurser att läsa på distans och 25% fart från Umeås universitet som då är helt internetbaserade.

  • Emmeliina
    jhk88 skrev 2015-04-08 19:33:51 följande:

    Jag behöver hjälp med min motivation... 

    Jag går termin 3 och har failat läkemedelsräkning tre gånger nu och känner mig så extremt dålig så att jag vet inte var jag ska ta vägen! Jag vet att jag behärskar detta med räkningen, det som är att jag har gjort extrema slarvfel och  jag vet att i verkligheten så är inga slarvfel tillåtna...  Det som jag har failat på är:

    tillfälle nr1: Missade att räkna division och räknade istället multiplikation... Det var ett extremt slarvfel och har hittat felet direkt när jag efter tentan pratat med klasskompisar. 

    Tillfälle nr2: Jag råkade räkna 24/8=4... SÅÅÅ slarvigt! 

    Tillfälle nr3: Jag har missat att skriva dit ett gångertecken när jag räknat ut att det går 1000 IE/10 ml... 

    Jag är så extremt rädd för att jag ska faila återigen när jag skriver omtenta nästa lördag... Jag har bara ett tillfälle kvar efter det och klarar jag det inte då så måste jag gå om kursen...


    Säger samma som föregående talare har gjort. Tänk logiskt (dock är vissa lärare luriga hos oss iaf och vill att vi ska lita på vårt räknesätt och gör helt orimliga tal), räkna baklänges, räkna 3-4 ggr på alla tal, ta det lugnt! Det kommer gå!

    Imorgon är det dags för NKSE!! Börjar bli lite nervig nu. Har pluggat lite på gamla tentor men det är ju omöjligt att sammanfatta 3 års plugg. Hur har ni andra gjort som också ska göra den inorgon?
  • Emmeliina

    Tyckte också det gick jättebra! Var verkligen basic omvårdnadsfrågor tyckte jag ändå. Tyckte den sista läkemedelsfrågan var lite knepig, kunde ju gjorts på många olika sätt och ändå vara jämnt fördelat över dygnet.

    Nu har jag bara en tenta på måndag om en vecka sen är det förhoppningsvis klart. Galet!!! Och efter den får jag veta när jag ska göra bedside :)

  • Emmeliina
    Momalicious skrev 2015-04-13 20:46:45 följande:

    Får man nån typ av "hjälp" om typ vad som kan komma på NKSE innan man gör den? Alltså det jag menar är väl typ om det kan komma en fråga om nån sjukt ovanlig sjukdom eller väldigt specifika saker om behandlingar och sånt man inte nödvändigtvis har stenkoll på? Eller är det mer typ diabetes, hjärtsvikt, stroke osv? Fattar ni hur jag menar? Är så sjukt nervös inför den.


    Vi fick ingen hjälp sådär direkt. Fast vi hade en Omvårdnadstenta för ca 1,5 månad sen som skulle vara lite förberedande.

    Men plugga på extentor är nog mitt tips. Så får man rätt bra hum om hur frågorna ställs, hur svåra de är osv.
  • Emmeliina
    Mosaik skrev 2015-04-27 16:17:38 följande:

    Fick provresultatet i fredags! Så skönt att kunna lägga teoretiska nkse åt sidan och fokusera på det praktiska, hua mig. Nästa v gäller det! När har ni andra ert?


    Ja skönt att den är överstökad :D jag har fått tid nu till bedside den 25/5, känns jättesent. Lite jobbigt att vänta en hel månad faktiskt. Nu har vi bara en uppgift kvar att lämna in och bedsiden sen är allt klart. Sjukt konstig känsla!

    När ska du göra din?
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!