Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Vad menar du med hur länge dem hållt på? Hur länge man fått sitta på tentan eller? Vår var uppdelad på två stycken, själva anatomin och fysiologin med 4 timmar vardera. Sen hade vi farmakologi, immunologi och mikrobiologi i en tenta som vi också fick sitta 4 timmar på.

  • Emmeliina

    Vi hade immunologi, farmakologi och mikrobiologi tentan i termin 1. Termin 3 vet jag inte riktigt vad vi ska ha än är bara i termin 2 och tänker mest på sommarlov nu :D

  • Emmeliina

    Såna arbetskollegor skiter jag i och pratar nog inte mer än nödvändigt med. Jag orkar inte ha en massa negativa människor i mitt liv och orkar inte bry mig om dem heller.

  • Emmeliina
    sskstudent skrev 2013-05-27 07:55:20 följande:

    Gerotranscendens, ska vara någon teori, har någon här en aning om vad den handlar om och innebär? får väldigt gärna berätta isåfall, har den i kursen "Hälsa" nu och håller på att läsa massa engelska texter inför en kommande tenta, men är lite ringrostig i min engelska samt att jag har så många olika engelska texter att hinna igenom innan tentan, så om någon vill berätta lite kortfattat vad den innebär?


    Oh det har vi precis läst en artikel om i en uppgift till vår VFU. Nu skumläste jag bara lite i den men det handlar väl lite grann om hur man ska bemöta äldre och hur man kan stärka dem som individer genom sitt eget bemötande.
    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina
    sskstudent skrev 2013-05-27 09:29:03 följande:

    Okej tack så mycket :) sitter och försöker läsa igenom den nu, men allt blir ju så mycket besvärligare när det är på engelska.. 
    sskstudent skrev 2013-05-27 09:31:19 följande:

    Ni till hösten har vi vår första VFU (alltså 2a terminen), 4 veckor på vårdcentral, någon som nyligt haft det och vill berätta vad man får göra ? fast kanske skiljer sig mycket beroende på var man är? men det enda jag hört är att man får börja "sticka" i t2 ? någon som vill berätta lite hur terminen är, jobbig, tung, rolig eller? :) men det klart kan väl vara olika upplägg, men vet att vi kommer ha Allm.farmakologi och läkemedelsräkning samt omvårdnadshandlingar och två kurser till.


    Ja det blir ju det, det tar lite längre tid iaf :) 

    Nu är jag i T2 men har inte praktik på vårdcentral förrän i T4, men de VFU:erna vi har haft nu (5 veckor geriatrik och 5 veckor somatik) har varit roliga. Jag har fått göra precis samma saker som sjuksköterskorna gör. Och nu är jag i min sista vecka på en ortoped avdelning har två patienter själv som jag gör allting själv med, planerar, rondar och alla tekniska saker på, självklart har jag handledaren som jag frågar först osv. 
    Själva terminen i sig tycker jag annars har gått jäääätte snabbt! Nog mycket tack vare VFU:n. 
    Vi har haft läkemedelsberäkningstentan (som jag klarade på första försöket :D) och en omvårdnadstenta på 13hp som jag inte klarade och ska göra om nästa vecka, 10 veckor VFU och två omvårdnadshandledningar. Jag tycker iaf att denna terminen var mycket roligare än första :D

    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina

    Oj vad det skiljer sig! Jag har bara gått med usk en halv dag ungefär för att lära mig deras rutiner. Annars har jag bara gått med ssk.

    Nej jag har aldrig haft lätt för matte och tycker det är aptråkigt! Men just denna första delen är faktiskt väldigt lätt matte sen är det bara att man ska vara noggrann med uträkningar och sånt, och vad jag förstått så är det ofta småfel på den som gör att man inte klarar den.

  • Emmeliina

    Åh vad jag längtar efter sommarlov nu! Har en obligatorisk handledning imorgon och en omtenta på lördag sen hoppas jag att jag slipper plugga mer denna sommaren!

  • Emmeliina

    Grattis fucktard! Vi är nog många som är sååå avundsjuka på dig just nu :)

    Jag har en omtenta imorgon sen hoppas jag också på att få sommarlov!

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!