Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Precis som angelanddevil skriver. Inga lov förutom sommarlovet egentligen, och röda dagar också. Dem kan egentligen sätta föreläsningar och sånt i mellandagarna också men det händer inte så ofta, vi har däremot haft tenta precis efter nyår så ofta har man att göra ändå :p

  • Emmeliina

    Jag ska börja termin 3 nu och vi ska skriva B-uppsats och sen har vi en kurs om sjuksköterskans ansvar och ledarskap.

  • Emmeliina

    Precis som JA77 säger, köp inte all litteratur. Man märker rätt snabbt vad man verkligen behöver. En bra anatomi och fysiologi bok som man förstår är att rekommendera även om det inte är just den som står i kurslitteraturen.

    Med barn och familjen har jag försökt att ha mycket disciplin på mig själv. Pluggat när dottern gått och lagt sig istället för direkt när man kommer hem. Och försöka planera så att man slipper läsa så mycket på helgerna fast det är oundvikligt ibland.

    Och för allt i världen, gör anteckningarna ni vill göra rätt så snabbt efter föreläsningen. Man tror att man kommer ihåg men det gör man inte :p och att börja plugga en vecka innan tentan är ingen bra idé även om det låter som det just då :p

  • Emmeliina

    Man får väl dela sina erfarenheter även om man jobbat i ett annat land? Behöver ju inte vara så tjaffsigt här för det.

  • Emmeliina

    Jag började kl 7 på min vfu men mitt dagis öppnar kl 6.15 så det var inga problem och jag har bara 25 min till det sjukhuset så det gick. Men det är ju ett problem om det kommer bli så sen när du börjar jobba också. Kanske kan höra med dagiset om dem har möjlighet att öppna tidigare?

  • Emmeliina
    mamajennie skrev 2013-08-12 11:24:34 följande:
    Hej!

    Jag har just nu ett studieuppehåll för jag är hemma med min lilla. Jag ska snart tillbaka till skolan för att göra min första VFU på T2. Jag känner mig väldigt missnöjd med hur föräldrar med små barn (eller föräldrar öht) blir bemötta på min skola. Det är lite "take it or leave it" inställning och att få åka 1,5 h till sin praktikplats kan man få räkna med... Har förstått att det ser väldigt annorlunda ut på andra högskolor och universitet. Ska ev tillbaka redan i vinter 10 v för att sedan ha uppehåll igen under våren, men nu vill jag typ bara gråta efter att ha pratat med studievägledaren!

    Hur ser det ut på era skolor? Jag läser på Mdh btw...
    Nu läser jag på en skola som har som 3 grupper där praktikerna är i de respektive städerna som grupperna är, Malmö, Trelleborg och Ystad. Jag tillhörde först Malmö men fick byta till Trelleborg sedan som är mycket närmre mig och det gör en skillnad på ungefär 30-35 min restid för mig. Men hade jag inte fått byta så hade jag fått ha min praktik i Malmö, så dem har ju typ samma syn på det där. 
    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina

    Njae. Vi fick lämna in om vad vi hade för erfarenhet inom vården tidigare och inom vad vi hade våra fältstudiedagar i termin 1 och om vi kunde tänka oss att vara där eller inte. Men vi fick inte önska om vilket sjukhus eller så.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!