Inlägg från: minimera |Visa alla inlägg
  • minimera

    Sjuksköterskestudenter!

    Vackert - Det där tipset ska jag nog kolla upp senare i veckan om jag får tid. Måste ju råplugga inför omtentan på lördag!
    Igår var vi och köpte skrivbord+skrivbordsstol till mig så nu har jag äntligen en riktig plugghörna där jag sitter bra och kan ha mitt ordnade kaos med alla böcker. Har suttit vid köksbordet förut men satt inget bra alls utan fick träsmak i baken och ont i ryggen. Hoppas den här nya hörnan gör att jag pluggar bättre

    Här får man jobba som uska efter termin 4 så jag har ingen aning om var jag ska jobba i sommar. Har en bekant som jobbar som uska på förlossningen men vi hade en liten dispyt för ett par år sedan så vet inte riktigt om jag kan höra med henne om jag kan sommarjobba där hehe. Funderar nästan på att söka jobb på typ ica så jag kan jobba extra sen i höst, men det går jag ju inte rätt erfarenhet av så jag vet inte. Äldreboende och personlig assistent vägrar jag. Har prövat på det förr och det var verkligen inget för mig, så då finns inte så himla mycket att välja på längre. Tips?

  • minimera
    JA77 skrev 2012-01-22 12:40:28 följande:
    Ring chefen på förlossningen istället för din bekant!
    Ja med det är klart jag ska ringa chefen! Tänkte prata med min bekant och höra när/om jag kan få jobb där bara. Hur det funkar där liksom.
    teomamma skrev 2012-01-22 09:50:24 följande:
    Minimera, du kanske kan ringa och kolla på olika avdelningar? Många ställen har ju jättesvårt med personal under sommaren, psyk kanske?
    Jag vill inte jobba inom psyk heller. Är rätt kräsen efter att ha jobbat på massa skitjobb och mått piss så nu vill jag, så långt det är möjligt, jobba inom det jag tycker är kul. Det står tydligt på landstingets hemsida att man måste ha gått minst 4 terminer på ssk-utbildningen för att kunna jobba som uska, men det skadar ju ändå inte att fråga.
    Vackert skrev 2012-01-22 12:00:11 följande:
    Jag brukar inte plugga på helgen, men jag ska på Rammstein konsert den 17 så då går det bort två dagar där :) Det är smart med en bra kontorshörna, jag har nyss rensat upp i min, det blir lätt lite stökigt :)
    Åh Rammstein har varit sjukt ballt att se! Kan väl inte påstå att jag lyssnat massor på dom men endel har jag lyssnat på och de är sjukt bra!
    Jag och sambon ska på Thåström i mars. Det ska bli riktigt kul!
  • minimera
    Vackert skrev 2012-01-23 08:08:30 följande:
    Lycka till idag alla här som ska börja skolan eller en ny termin :) Hoppas ni får en bra dag!!!!!
    Ja lycka till alla!
  • minimera

    Jag sitter också bäst hemma. Svårt att komma undan där det är lugnt i skolan. Visst hittar jag tusen anledningar till att inte plugga när jag är hemma, men tar ändå massa tid att åka till skolan och hitta nånstans att sitta där.

    Idag har jag jobbat på bra jag med. Skriver svar på alla kursmålen inför tentan och hoppas att nåt går in. Nu håller jag på med rörelseapparaten. Trååååkigt!!

  • minimera
    Vackert skrev 2012-01-24 14:12:28 följande:
    Jag funderar på att också skriva ut kursmålen. Å gå igenom allt punkt för punkt. Smart där!!!
    Det ger mycket när man skriver svaren och det är ju liksom allt som kan komma på tentan, men satan i gatan vad tråkigt det är att skriva allt haha
  • minimera

    Nu måste jag klaga lite men faaan vad värdelös jag känner mig just nu. Fick reda på resultatet på senaste tentan idag och jag fick U. Igen. Jag har inte fått G på en enda tenta och just nu känns allt bara skit. Känns som att det inte ens är nån idé att plugga till tentan på lördag för jag kommer ändå inte bli godkänt. Fan!

  • minimera
    Vackert skrev 2012-01-24 20:55:00 följande:
    Usch, kämpigt!

    Vad är det du fick U på?  

    Det är bara att bita ihop, ta ett djupt andetag!! Klart du ska plugga till tentan på lördag, ge inte upp!!!!  
    Ja igår var det riktigt kämpigt men idag känns det lite bättre. Fick lite tips från en kompis om hur jag ska lägga upp min dag så ska göra ett schema och verkligen följa det.

    Det var anatomi och fysiologi del 2. På lördag är det omtenta på del 1. Ska ta tag i alla muskler idag och sen om jag hinner göra lite om sinnena också. Gjorde om skelettet igår och märkte ändå att det var en hel del som fastnat så blev mycket repetition, så jag hoppas det blir så idag med. Korsbryggecykeln kan jag iaf!

    Har lite tankar på att hoppa av och läsa till uska istället men vill helst inte jobba som det och göra "skitjobbet" som ingen annan vill göra, men samtidigt känns det som att man blir mer "nära" patienterna när man är uska. Jag vet inte. Bara tankar jag får nu när självförtroendet inte är på topp
  • minimera

    Då var omtentan gjord och antingen gick det bra eller helt åt skogen. Jag hoppas på det första men ställer in mig på det andra.

    Den här veckan har vi haft föreläsningar om neurotiska sjukdomar. Så sjukt intressant!!

    Hur går det för er andra med allt? =)

  • minimera
    aijo skrev 2012-01-28 11:37:24 följande:
    Håller tummarna för att du lyckades med tentan idag =)

    Vi började ny kurs denna veckan, Gerontologi. Jätteintressant!
    Vad är det för kurs du läser nu?
    Tack =)

    Oj, vad är det för kurs?
    Nu läser vi farmakologi och sjukdomslära. Riktigt intressant men farmakologin är bra krånglig tycker jag.
  • minimera

    Hänger på här
    Börjar T3 i höst. Ska göra några uppsamlingstentor i augusti och har börjat plugga till dem. Eller ja, pluggade till en av dem i en timma igår innan hjärnan sa godnatt. Skrämmande att man tappar pluggsinnet så fort det blir sommarlov :p

  • minimera
    Grrgirlme skrev 2012-07-15 23:12:18 följande:
    Kom in och börjar T3 efter sommaren! :) varit mammaledig i 3år så detta blir spännande :)
    Vad kul! Vart går du nånstans?
  • minimera
    Grrgirlme skrev 2012-07-18 22:43:20 följande:
    Minimera: i Örnsköldsvik (västernorrland) på Umeå universitet. Själv då??
    Jag går i Örebro :)
    fucktard skrev 2012-07-25 15:37:47 följande:
    Jag längtar faktiskt inte tillbaka i år. Det är helt sjukt!

    Men det är så fruktansvärt skönt att kunna gå runt och jobba och faktiskt få lön för det, och vara ledig när man slutar för dagen. Men jag har gått i skolan i 18 år med undantag för en termin, så det kanske inte är så konstigt

    Det ska iaf bli skönt att få komma ut på mer praktik. Jag känner att jag börjar bli klar med vetenskaplig metod och såna där saker - nu vill jag bara öva, öva, öva och sen bli klar!
    Vilken termin ska du börja?
    Jag längtar tillbaka jättemycket. Men det beror nog på att jag har tagit sommarlov och är hemma med mitt barn. Behöver komma in i bra rutiner igen haha.
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!