Inlägg från: minimera |Visa alla inlägg
  • minimera

    Sjuksköterskestudenter!

    soff82 skrev 2012-01-15 14:31:52 följande:
    Hej alla!

    Börjar med T6 imorgon, tillhör Högskolan i Halmstad men läser i Varberg. Har praktik i 15 veckor och avslutar terminen/utbildningen med en valbar kurs.
    Börjar bli toknervös nu då jag ska på praktik på ett sjukhus i Tanzania om ett par veckor. Ska vara där i fem veckor, men gör som tidigare studenter och turistar sista veckan.
    Har en tjej på 3.5 år hemma så kommer blir tufft att åka! Men hoppas och tror att det kommer bli en häftig upplevelse. Någon annan som varit utomlands på praktik?

     
    Vad häftigt att åka utomlands på praktik! Tror vi också kommer få den chansen men jag vet inte om jag kan med att vara borta så länge från min dotter, men skulle vara sjukt kul att åka iväg!
  • minimera

    Hur har det gått för er alla på första dagen?

    Vi hade kursstart med farmakologi. Hjälp vilken tråkigt föreläsare och hjälp vilket tråkigt ämne!! Visst är det lite intressant med mediciner och så men nääää, fy vad trist det var. Satt i fyra timmar och bara ville hem och sova haha.

    Trici - hur har det gått för dig idag?

  • minimera

    fucktard - jag hade svårt att få anatomin att fastna så hur detta ska fastna vetitusan. Tyckte det var jättekrångligt med absorption och elimination och fan och hans moster och sen var det det enkla och det svåra och krångliga kommer imorrn. Jeej på det liksom.

    Moma - Jag kom in som reserv i höstas så jag var aldrig med på de där första dagarna utan började med en 4-timmarsföreläsning jag. Var rätt trött jag med :p

    Trici - Men då har du ju ändå gjort mycket idag även om du inte pluggat hehe. Jag borde ha pluggat när jag kom hem men jag satte mig och letade lägenhet istället. Mycket roligare ju!

  • minimera

    aktionspotential - Sjukt bra att du klarade anatomnin så lätt! Jag klarade den inte så har omtenta på första delen om två veckor och räknar nästan med att få omtenta på den vi gjorde i lördags. Har inte allt hittat någon bra studieteknik så har fått omtenta på alla tentor hittills. Självförtroendet är väl inte på topp direkt :p

    moma - Jag planerar också att ta studieuppehåll för att få ett barn till. Hoppas det blir mellan T4 och T5 men vi får se. Beror på när sambon får jobb efter att han tagit sin examen också.

    Skrev ut åhörarkopiorna till farmakologin. 91 (NITTIOEN) sidor!! Helt galet. Sen en bok att läsa på det också. Gaah! Känns som att jag inte kommer få träffa min dotter nåt alls ju. Hon är hos sin pappa varannan helg så missar så mycket och jag mår sååå dåligt av det!

  • minimera

    Aktionspotential - Skriver från mobilen så vet inte alls hur det blir nu.

    Det är de där långa dagarna jag vill undvika men det kanske helt enkelt inte går. Hon är så liten än och jag vill vara den som påverkar henne mest, inte pedagogerna. Den här helgen var hon hos sin pappa och jag är ledig imorgon och då vill jag bara vara hemma och krama henne typ. Känns helt skevt att sätta mig först istället för henne :p Sen att min självdiciplin knappt existera gör ju inte saken bättre hehe.

    Moma - Vad jobbigt att du känner sådär. Finns det ingen utbildning närmare dig du ksn söka till våren? Tyckte också min klass var jättetråkig först men nu är den helt okej. Grupperad såklart och jag är nånstans i mittrn av alla, men jag har hittat några jag kommer överens med och jag trivs ändå. Ge det en chans iaf för det kan bli bättre. Prata annars mef kursansvarig om att du vill byta grupp eller nåt :)

  • minimera
    Vackert skrev 2012-01-17 21:48:19 följande:
    Alltså tänk såhär. Om du inte pluggar så mycket som du skulle behöva så finns risken att du får göra en omtenta och vad tar inte mer tid från dig och din dotter än en omtenta? Då ska du både fokusera på det ni gör för stunden och även då på omtentan. Jag njuter till fullo av mina studier just nu och har gjort under det gångna året. Jag har pluggat mellan 8-15.30 ungefär, jag gör det fullt ut och har hittills inte fått några omtentor. Inte ens på läkemedelsräkningen som vi skulle ha alla rätt på. Innan 8 och efter 15.30 är jag mamma. Glad och nöjd sådan. Jag sätter inte mig själv först utan mina barn går i första hand. Kortsiktigt kan det upplevas som att mina barn kommer i andra hand, men i förlägningen gör jag ju allt för deras skull.
    Varför bor du inte här och peppar mig? Tungan ute Ska försöka tänka sådär för jag vill verkligen slippa ångesten på kvällar och helger. Gick till dagis idag och det är väl ca 2km dit så blev en liten promenad och känner mig piggare och nu försöker jag plugga till omtentan
  • minimera
    Vackert skrev 2012-01-18 13:47:26 följande:
    Ja och din dotter tycker säkert det är skönt när inta mamma ska pussa och gosa med henne hela tiden Skrattande Näää, skoja bara!! Gör nu den där stygga omtentan och inga fler SkrikandesFlört
    Ja jag håller på och pluggar för fullt, just nu om nervsystemet, hjärnan och fan och hans moster. Kommer som tur är ihåg rätt mycket om det så blir mest repetition, men ska snart börja med endokrina systemet och det är inte riktigt min grej haha.

    Vad är det för kurs du läser nu? Har du många föreläsningar eller pluggar du mest hemifrån?
  • minimera
    Vackert skrev 2012-01-18 14:30:01 följande:
    Äsch, lite hormoner ska väl du kunna få koll på  Jag är klar med min hemtenta idag, jag har läst "Vårdetik och omvårdnadens etik". På måndag börjar jag sjukdomsläran. Jag pluggar på distans. Den här kursen har vi gjort allt på distans och haft en föreläsning, men när vi hade exempelvis anatomi och fysiologikursen så hade vi hur många föreläsningar som helst  Nu på sjukdomsläran ska vi också ha lite föreläsningar, seminarier och även då gå på en obduktion.



    Haha ja det har varit galet mycket föreläsningar denna kurs och verkar bli det nu den här kursen också.

    Jag har fått en bra sammanfattning på endokrina av en kursare så jag hoppas allt går in denna gång

    Läskigt med obduktion! Det tror jag inte vi ska vara med på och det är jag glad för hehe
  • minimera
    aijo skrev 2012-01-19 14:23:48 följande:
    Hallå, Jag hoppar med i tråden, kul med nåt ställe där man kan snacka med andra SSK-studenter =)

    Pluggar i Jönköping och påbörjar T2 nu på måndag.. tiden går så vansinnigt fort!
    välkommen!

    Vi skulle ha gått i samma klass om jag inte bytt till Örebro Trivs du bra?
  • minimera
    aijo skrev 2012-01-19 21:08:42 följande:
    Tack!
    Jahaa där ser man =) Vad kommer det sig att du bytte??

    Jag trivs kanonbra, jättebra skola, lärare och klasskompisar.. men lite trött med allt pendlande.. bor 10mil bort :(
    Har en jag känner som läser i Örebro, kanske går i din klass =)
    Jag är härifrån och kom in som reserv, så bytte är väl fel ord egentligen
    Jag kanske det. Går T2 nu, gör din kompis också det?

    Sen tycker jag det blev väldigt tråkig stämning så hoppas att ni kan sluta tjaffsa och hålla allt på en bra nivå där vi kan diskutera skolan
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!