Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Så skönt att det gick bra! :)
    Vi får vänta på 15 arbetsdagar, jääääätte länge.

  • Emmeliina

    Min chef nämnde idag att man i termin 5 får lov att jobba som assisterande sjuksköterska när där är någon annan leg.sjuksköterska i huset.

    Någon som har erfarenhet av det eller vet något om det? Hade ju vatt svin kul att få "prov" jobba lite innan man kommer ut i det verkliga livet fast utan att det är praktik :p måste ju se lite bättre ut på cv:t också kanske? Har aldrig hört om det förut eller sett det.

  • Emmeliina

    Skulle också säga på en medicinavdelning :) en del ingrepp görs ofta på själva avdelningen och man får då vara med som usk och assistera. Jag har tyckt det varit ledigt lärorikt när jag jobbar på medicin iaf :)

  • Emmeliina

    Vacker: oh kan du inte förklara lite vad man får göra då? Om du vet förstås. Mim chef hintade lite om det sist jag jobbade att jag kunde vara timmis som assisterande sjuksköterska i T5, men jag vet egentligen inte vad det innebär.

  • Emmeliina
    Momalicious skrev 2013-01-22 18:20:42 följande:
    Hej tjejer! Nu hoppar jag in här "på riktigt". Gjort min andra dag på T1 nu. Känns toppenbra! Läser på distans på LTU den här gången, förra gången började jag på en reguljär utbildning på en annan högskola och trivdes inte alls men det här känns bra. :)
    Härligt att du trivs :) Jag funderade på att läsa på distans förut också men sen när jag började "som vanligt" så märkte jag att det var det jag behövde. Men tur att det finns olika för olika behov :)

    Jag fick tillbaka min andra anatomi tenta i veckan. Underkänd... dock ingen överraskning men tråkigt ändå. Så nu sitter jag och skriver om njurarnas filtrationshastighet inför omtentan nästa lördag.
    Gjorde dessutom en tenta i fredags i farmakologi, immunologi och mikrobiologi, plus en omtenta två veckor innan det och innan det två andra tentor.
    Så nu har jag gjort tentor varannan vecka i lite över 2 månader snart. Börjar redan längta efter ett pluggfritt liv och då har jag precis börjat T2 :/

    Vilka terminer tycker ni har varit svårast? Har hört av många att dem har tyckt T4 var jobbigast.
    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina

    Fy det finns inget värre än när dem bara är negativa. Inför vår förra kurs började lärarna med att säga "okej, 60-70% av er kommer inte klara tentorna första gången" tack för peppandet! Sen att dem nästan hade rätt gjorde inte så mycket, man kan ändå va lite positiv och försöka stötta lite när dem vet att de flesta tycker det är svårt.

    Jasså T3? Usch det är ju så snart :p
    Vi har en valbar kurs i T3, är jätte kluven till vad jag ska välja där. I den ena läser man ledarskap och den andra läser man om samarbetet i Öresundsregionen så halva kursen hålla på en högskola i Köpenhamn. Den lockar mig helt klart mest eftersom jag jobbat i Danmark också, men så måste jag pendla så långt igen. Dessa val...

  • Emmeliina

    Skulle säga som de flesta andra här också säger att det beror lite grann på hur nära vården är. På VC är det ju som sagt inte nödvändigtvis så att man vet lika mycket om patienten som man kanske gör om den ligger på en vårdavdelning en längre tid eller så. Svårt det där!

  • Emmeliina

    Hej alla!
    Nu har vi precis fått reda på var vi ska ha vår första praktik och jag hamnade på ett äldreboende och såg att min handledare är usk. Nu har jag själv jobbat som usk i nästan 10 år och kände direkt att det var lite värdelöst om jag ska gå med en usk i 5 veckor, då skulle jag lika gärna kunna jobba istället och få mer pengar :p

    Är det jag som är lite gnällig och tänker helt fel? Hur har ni andra haft det med handledare under era praktiker?

  • Emmeliina

    Åh tack, då är jag inte helt fel ute då? :p

    Jag jag skrivit ett mail till min lärare och försökt förklara att det nog inte kommer ge mig så mycket om jag ska ha en usk som handledare. Får hoppas det bara blivit nåt fel eller nåt.

  • Emmeliina

    Fick svar från min lärare, det var skrivet lite fel och det är en ssk jag ska gå med :)

    Jag har inget emot att gå med en usk ett par dagar eller en vecka eller så för att lära mig avdelningen och brukarna men jag kan inte riktigt förstå varför man skulle göra det en hel vfu på 5 veckor?
    Tyckte du att du lärde dig mycket om sjuksköterskans jobb under den vfu:n fucktard (känns elakt att skriva fucktard haha, men det är ju det du heter :p) när du hade så mycket erfarenhet från innan?

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!