Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Nej jag är inte med i studentuppropet. Självklart tycker jag att alla förtjänar en bättre lön men jag har inte räknat med att få mer än 21000 i lön när jag är färdig ändå och har inte råd att tacka nej till jobb pga det.

  • Emmeliina

    Nej jag skrev också att jag tycker man ska ha mer men jag har inte den ekonomiska möjligheten att tacka nej till ett jobb bara för att jag inte får 24000 i lön. Jag räknade innan jag började utbildningen med en lön på 21000 och kan jag inte förhandla mig till mer och det inte finns nåt annat jobb att ta så får jag ta det.

    Självklart kommer jag inte säga att jag är nöjd med 21000 på en intervju, finns väl ingen som gör det men jag kommer acceptera det om där inte är något annat.

  • Emmeliina

    Ja nu skrev jag bara en summa :p jag vet att på en medicin avd jag jobbade på i Ystad för 2 år sen fick en ny ssk 20 000 i lön så därför har jag det i åtanke.

    Avocadoo: jo jag vet också vilket ansvar osv det är men jag började inte utbildningen med inställningen att jag ska ha 24-25000 i lön. Det är inte därför jag gör det.

  • Emmeliina

    För att då blir jag bara besviken :p självklart tycker jag att jag är värd 25000 minst, men ekonomisk klarar jag mig med 21-22000 så jag kommer inte kunna kämpa till den grad att jag tackar nej till ett jobb om jag inte får 24000.

    Man måste ju nöja sig nån gång. Varför ska man annars vara nöjd med 25000? Man kanske skulle begära 30000 istället?

  • Emmeliina

    Nej men det är ju så det är ju. Om man ändå inte är nöjd med 25000 så kan ju det också kvitta om man egentligen inte får det man vill ha.

    Jag säger inte att jag tycker att 21-22000 är en lön man ska vara nöjd med men jag får nöja mig med det för jag har inget annat val. Sen tycker jag självklart att man ska ha mycket mer men jag kan inte riskera att inte få ett jobb för det.

  • Emmeliina

    Läste förstås i höstas i tidningen om de som inte fått jobb efter att arbetsgivaren hört att dem tillhörde de som inte ville ha mindre än 24000. Och här i Skåne iaf så är det rätt tight just nu med massa anställningsstopp osv men det kommer säkert ändras tills jag är färdig och där kommer säkert finnas nåt jobb.
    Och klart risken kommer finnas att jag inte får jobbet om jag vägrar en ingångslön på under 24000.

  • Emmeliina

    Ja men ta det lugnt. Jag säger ju det hela tiden att det är klart jag kommer be om en högre lön än 22000, bara det att jag har inte råd att tacka nej om jag inte får det. Har jag sagt något annat? Har jag sagt att jag inte vill ha 25000 eller att man som ssk inte är värd det?

  • Emmeliina

    Ja om jag inte får mer så får jag ju göra det. Hellre det än att gå arbetslös även om den risken är liten. Men betyder det att jag inte skulle begära mer vid en arbetsintervju? Om du tror det så har du nog missuppfattat mig riktigt mycket eller läst fel.

  • Emmeliina

    Ja men jag har inte råd att tacka nej. Är det så svårt att förstå? Jag sitter inte i den ekonomiska sitsen att jag har råd att tacka nej till ett jobb för att jag inte får den lönen jag förtjänar. Det sätter inte mat på mitt bord att tacka nej till en lön för att någon gång i framtiden den ska kunna höjas. Jag hade jätte gärna velat kunna göra det för att det är vad man förtjänar och för alla andras skull, men mitt boende och barn går faktiskt före.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!