• Walda

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag hoppar också in i denna tråd som jag läst under en peroid. Jag har läst både från början och från slutet men nog aldrig tagit mig igenom hela tråden.

    Jag är 33år, min sambo 39år. Vi har ett barn tillsammans som är fyra år. Vi har nu under snart två år försökt att få ett syskon till vår dotter och haft 5 tidiga missfall, två st MA. Vi har gjort en missfallsutredning och läkarna hittar ingen orsak till missfallen utan vi ska bara fortsätta försöka enligt dem. När jag hittade denna tråd kände jag att detta med immunproblem stämmer väl med min historia. Jag har en autoimmun sjukdom, Diabetes typ 1 och så har jag även reumatiska sjukdomar i släkten. Jag är sällan sjuk i övrigt. När andra i familjen är sjuka får jag högst ett munsår.

    Jag har precis beställt boken Is my body baby friendly och tagit kontakt med Dr D för att undersöka detta med immunproblem mer ingående. Jag tänkte att det kunde vara bra att gå med här för att få stöd och tips.

  • Walda

    April12- jag har tänkt att skriva i tråden och berätta hur det går. Hoppas så mycket på att det kommer att fungera. Men inser problematiken med att äta kortison och ha bra blodsockervärden. Det är ju mycket viktigt att de ligger bra när man är gravid. Vi får se vad Dr D säger. Berättade du om immunbehandlingen för din diabetesläkare och på specialistmödravården om du kom så långt?
    Du få gärna inboxa mig om du vill ha kontakt. Jag är lite ny på trådar på internet :)

  • Walda

    Hej alla kunniga!
    Jag har nu haft en telefonkonsultation med Dr D. Han tror att det kan handla om immunologisk problematik för mig med. Han pratade om att det kan vara bra att göra en hysterektomi för att på något sätt neutralisera immunförsvaret under några månader. Han beskrev att det inte är säkert att det kommer att behövas i mitt fall (jag blir lätt gravid men har haft 5 missfall) men att han sett att det har en positiv effekt vid immunologiska problem.
    Är det någon mer som fått det förslaget? Förstår inte riktigt hur den behandlingen ska påverka immunförsvaret?
    Det kostar ju en hel del. Tror ni att det är värt det? Nödvändigt? Är det någon som gjort det hos Dr D? Han sa att det kostar 900 euro men här i tråden har jag sett att andra betalat typ 1500 euro??
    Är det så att man inte kan göra det dagarna innan mens?

  • Walda

    Hystereskopi menade jag så klart :).

    Jag har gjort en missfallsutredning här hemma men en hystereskopi var inget som ingick i den. De hittade inga fel i utredningen och jag har lätt för att bli gravid, har en dotter sedan tidigare, så det var bara att fortsätta försöka enligt läkarna. Jag ska kolla om det är något jag får göra i Sverige. Är det något man behöver tjata sig till?

    Det kanske är bra att göra en sådan så att man har försökt med allt. Annars kommer jag säkert gå och undra om det var det som saknades om det inte fungerar.

  • Walda

    Jag har en fraga till er som varit i Aten. Jag ar dar nu och har besokt Dr D och fatt med mig intralipider hem. Nu undrar jag om jag kan ha dem i bagaget som checkas in. Det blir ju ratt kallt I bagageutrymmet. Jag kan t ex inte ha mina insuliner dar. Men det blir val svart att ta med droppet som handbagage? Hur har ni andra gjort?
    Tacksam for snabbat svar.

  • Walda

    Hej igen!

    Har nu fått provsvar från dr D och diskuterat resultatet. De grekiska resultaten var utan anmärkning dock så hade jag förhöjda cd 19 12,9, CD 19+cellsCD5 21,3. Jag hade även höga TNF-a på 35,6 IFN-g på 17,3. Alltså tydlig immunproblematik. Han var inte orolig över TNF värdet vilket jag var efter allt jag läst om höga sådana värden här i tråden. Han menade att det hade att göra med att jag vart sjuk stax innan jag tog proverna. Jag blev helt paff. Vad tänker ni andra som har mer kunskap om detta?

    Sedan har jag en fråga om FBC. Det finns ett privat labb i Uppsala som kan ta dessa prover men då behöver jag en remiss från en läkare. Det fungerade med en utländsk läkare. När jag frågade dr D om detta så ville han inte skriva en remiss. Han sa att det skulle vara alldeles för mycket jobb och att han inte behövt göra det för någon annan tjej från Sverige. Jag vet att jag kan använda mig av werlabs men de finns inte i Uppsala och det skulle vara skönt att inte behöva åka till Sthlm för FBC. Det kan väl inte vara så svårt att skriva en remiss. Någon som har några tips? Hur har ni gått tillväga?

    Har en fråga till. Behöver ens sista siffror stå med på ett EU-recept? Eller räcker det med DOB?

    Tacksam för svar! Känner mig trött redan nu över all logistik och beslut som måste tas. Är så imponerad över hur ni alla kämpar.

  • Walda

    Grattis alla som är gravida och har fått barn efter allt kämpande. Fascinerande att jag blir så glad fast jag knappt vet vilka ni är.

  • Walda

    Hej! Jag har nu börjat äta kortison och kämpar för att hålla mitt blodsocker på en bra nivå. Mycket stickande i fingret men funkar ganska bra. Jag har nu börjat fundera över mina prolaktinnivåer. Det är nämligen så att det kommer ut lite mjölkliknande vätska ur brösten när jag trycker på bröstvårtan och jag hade mkt sparsam mens sist. Jag har ett högt TNF alfa 35,6 och det kan ju påverka prolaktinet. Jag tror inte att jag tidigare testat mina prolaktinnivåer. Har haft lätt att bli gravid men fått många missfall. Är det någon som kan något om detta? Fungerar immunbehandling även mot detta om det hör ihop men högt TNF? Eller borde jag kolla upp det och behandla det separat?

  • Walda

    Jag har blivit ordinerad av Dr D att ta predisolon på eftermiddagen. I och med att jag har diabetes så är det bäst för mig att ta den kl. 13.00 eller kl. 22.00 då toppen vad gäller blodsockernivån kommer 8 timmar efter intag av predisolon och då behöver jag vara vaken så att jag kan korrigera blodsockret med mer insulin. Jag har själv tagit det kl. 22.00 och inte haft några problem med att sova. Finns det något mer argument varför man inte ska ta det så sent?

    Imorse fick jag ett plus på stickan och nu har oron satt igång. Dr D bad mig vara uppmärksam på en immunreaktion men jag upplever inte några symntom. Det tror jag inte jag gjort tidigare heller när jag fått missfall men har då inte varit så uppmärksam. Känner ni andra alltid av immunpåslag? Jag känner i och för sig av lite klåda ev svampinfektion men det är väl inget tecken på immunpåslag?

    Jag har tagit blodprover idag och väntar nu på svar. Jag har så svårt att koncentrera mig på jobbet just nu. Vill bara googla tidiga tecken men försöker avhålla mig. Nu startar oron igen....

  • Walda

    Grattis till plussen Missne och JZ79! Nu är det bara att hålla tummarna att immunförsvaret är lugnt.

  • Walda

    Grattis till alla som plussat och beklagar Ananda. Själv börjar jag förlora hoppet på denna graviditet. Jag tycker min hcg stegring är för långsam först 79, sex dagar senare 462 och sju dagar senare 1504. Progresteron föll från 51 till 26, 26 nu på senaste blodprovet i måndags. Jag är nu i vecka 5+5. Haft förhöjda leukocyter ca runt 10 och lite förhöjda neutrofilia 7,3 5,8 och i måndags 8,6. Dr D har ordinerat ett dropp i veckan vilket jag tagit. Jag har inte fått svar från honom på senaste blodproverna. Borde jag själv börja med progresteron utan att prata med Dr D?

  • Walda

    Det funkade inte denna gång för mig trots immunmediciner. Troligt MA men inte helt säkerställt ännu. Dr D trodde inte det var immunförsvaret denna gång då det var relativt lugnt. Allt känns så hopplöst. Jag som verkligen hoppades att detta skulle funka.

    Nu undrar jag en grej. Är det så nu att jag blir tvungen att betala pregnancy followup varje gång jag blir gravid? Det kan ju bli ganska mkt pengar om man får några missfall innan det lyckas. Orkar inte fråga Dr D så jag tänkte att någon här kanske vet.

  • Walda

    Tack för info Che. Med denna gång blir det sjätte missfallet. Vi blir gravida vanlig väg men får missfall hela tiden. Har ett gemensamt barn sedan tidigare. Tar nog en paus nu för att fundera över fortsättningen. Tack för alla varma ord.

  • Walda

    Jag har precis fått svar på testen på mitt mensblod som jag skickade till Serum. Allt var negativt förutom bacterial load. Jag har fått det beskrivet som obalans i underlivet och att jag inte ska ta någon antibiotika för det. Sen läste jag i tråden något om att bacterial load var bakteriell vaginos och då ska man väl ta antibiotika? Någon som vet? Jag känner mig lite förvirrad.

  • Walda
    xxx4 skrev 2015-12-07 17:40:55 följande:

    Någon som behöver köpa Intralipid så har jag både 100 ml o 200 ml över.


    Jag är också intresserad. Har inboxat dig igår men det kanske inte funkade?
  • Walda

    Hej! Jag har inte skrivit i tråden på ett tag. Men läst lite då och då. Grattis till alla graviditeter. Är själv gravid i vecka 31+4 med Dr Ds immunbehandling. 6 missfall innan. Mina FBC ligger stabilt nu inte tagit IL sedan vecka 20. Det jag undrar över är om någon fått en förklaring på varför man ska fortsätta äta pred 3 veckor efter förlossning och sedan trappa ner? Jag har inte frågat DrD ännu tänkte kolla här först. Har diskuterat förlossning med läkaren här i Sverige eftersom jag inte får gå över tiden pga diabetes. Hon sa något om att man måste höja pred dosen vid förlossning om jag fortfarande äter pred. Någon som vet något?

  • Walda

    Tack för alla svar. Jag äter bara 10mg kortison och funderar på om jag ska trappa ner innan förlossning. Har ett inplanerat kejsarsnitt pga diabetes och tidigare misslyckad igångsättning. Så om jag inte kommer igång av mig själv blir det kejsarsnitt. Det är inte så enkelt att äta kortison när man har diabetes heller så det påverkar lite. Ska kolla vad Dr D tycker. Grattis till dottern AnnC. Vad skönt att allt gick bra.

  • Walda

    Hej! Tänkte bara berätta att jag pratat med Dr D angående att behöva fortsätta med predisolone tills tre veckor efter förlossning. Han tyckte det var ok för mig att trappa ner innan så det har jag gjort. Började trappa ner i vecka 32. Har även fått resultat från FBC som såg bra ut. Det verkar som det är individuellt när man kan börja trappa ner predisolone. Jag går i och för sig på Specialistmödravården pga diabetes så de kollar efter havandeskapsförgiftning regelbundet. Jag har för mig att någon i tråden frågade om när man kunde börja trappa ner. Är nu i vecka 35+1.

  • Walda

    Jag har också lite mediciner över. Intralipider, fragmin, clexane, asprin och prednisolon. Skicka till min inbox om ni är intresserade.

  • Walda

    Grattis Pink lilly! Vi har också fått en dotter som är två och en halv vecka gammal. Har behandlats av dr D efter 6 missfall. Ett missfall med immunbehandling och sedan gick det vägen. Vi har ett barn sedan tidigare och blir gravida utan hjälp men kroppen vile inte behålla dem. Så tacksam för den här tråden för det var så jag kom i kontakt med dr D. Lycka till alla som försöker bli och är gravida.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!