• Vviiccttoorriiaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack vare denna tråden sitter vi nu i startgroparna till att börja vår väg mot Grekland.

    Jag är ju lite av en kontrollmänniska och gillar INTE när jag inte när jag måste försöka planera upp såna här resor som jag har noll koll på egentligen. Det praktiska, hur har ni gjort med det? 

    Ledighet från jobb är inga problem, jag och min chef har en öppen relation om hur läget är och hon stöttar mig till 100%
    Men att boka flygresor till rätt ställe, hotell som ligger bra placerat och hitta till de olika klinikerna, jag få typ panik av att tänka på det. 

    Jag läser också om hur ni springer runt till de olika apoteken och hämtar mediciner, men hur sjutton gör ni för att få med allt på planet sen?
    Nä, hade verkligen önskat att någon kunde göra allt detta åt mig!

    Har precis skickat in frågeformulär till serum och har i mina tankar tänkt att göra ett mensblodtest samt hysteroskopi där. Jag väntar också på svar från Life clinic där jag vill göra ett immunologiskt test. 

    Alla era historier verkar liksom för bra för att vara sanna, hur har ni lyckats med allt detta? Nog för att kvinnor besitter någon form av superkraft, men det här är ju galet. Jag avundas er och hoppas innerligt att samma kraft finns hos mig och min man.

    Tack för alla era berättelser!

  • Vviiccttoorriiaa

    Tack! Vi bokade precis rum på ett av hotellen som kliniken rekommenderade. Billigt hotell som hade bra rekommendationer.


    PeeWee44 skrev 2018-01-29 09:05:06 följande:

    Vi bodde på Civitel Attik i somras när vi var där. Bra hotell men inte så mycket restauranger i närheten. Ok mat på hotellet. Lycka till.

    Nästa gång kommer vi bo runt Plaka.


  • Vviiccttoorriiaa

    [quote=78415695][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2018-01-29 22:19:08 följande:[/quote-nick]Dr D brukar rekommendera PAN hotel och något annat, men det finns massor med hotell att välja på i Aten. Vi burkar läsa vad tidigare boende på hotellen har sagt i omdömet på hotels.com

    Ska du både besöka Life clinic och Serum (för hysto) när du reser till Aten?[/ nej det blir bara life clinic denna gången.

  • Vviiccttoorriiaa

    Jaha Ojsan! Hade ingen aning om att det fanns två kliniker. Det får jag allt ta och kolla upp. Tack för tipset!

    Lycka till med ditt. Hoppas att det fungerar för dig.


    MoM11 skrev 2018-01-29 21:05:39 följande:

    Victoria - kolla vilken klinik du ska träffa Dr D på - han har en ny klinik inne i centrala Aten som han mer och mer växlar över till. Tror inte han påbörjar några nya patienter på den gamla kliniken i Marousi. Jag har embryon i frysen, därför fortsätter han med mig på det gamla stället för att slippa flytta dem.

    Jag är just nu i Aten och har idag transfererat en fryst och en färsk blasto. Denna gång verkar han inte tycka jag behöver IL utan att det räcker med Neupogen - och de andra medicinerna såklart.


  • Vviiccttoorriiaa

    Vi har precis fått svar från serum i Grekland på mitt mensblodtest. Det visade närvaro av klamydia, ureaplasma och mycoplasma.

    Någon som haft något liknande?

    Aldrig förr har jag varit så glad för några könssjukdomar, tänk OM det kan vara så "enkelt" att det endast behövs en antibiotikakur! Tänk om!

  • Vviiccttoorriiaa
    Tumvante skrev 2018-02-02 22:48:04 följande:

    Har du testats i Sverige för några bakterier också? Superskönt att du har en förklaring på infertilitet.. men då bör nog båda parter behandlas.

    Får jag fråga hur era problem yttrat sig? Svårt att bli gravid eller missfall/bio?

    Lycka till!


    Vet dock inte om detta är svaret. Tror det ligger mer bakom. Under snart fyra års tid har vi inte ens varit i närheten av en graviditet. 2 ivf och 2 ICSI har vi gjort och inget positiv utfall. Så det ligger nog mer bakom. Men det är iaf ett stort framsteg.

    Ja vi har gjort tester här med som inte visade något. Både jag och min man kommer påbörja behandling efter att vi kommit hem från life clinic i Grekland om två veckor.
  • Vviiccttoorriiaa
    UndrandeSökare skrev 2018-02-03 08:01:19 följande:

    Ja, det är många här som gjort mensblodtestet hos Serum,  och om man hittar något, som i ditt fall, så får man ett EU-recept från Serum på en dunderkur med antibiotika. I vissa fall flera olika sorters antibiotika. Maila Serum om det ifall du inte redan fått recept av dem.

    Både mannen och kvinnan måste ta antibitotikakuren samtidigt för annars bollar man bara infektionen emellan sig. EU-recept kan man lösa ut på svenskt apotek, men högkostnadsskyddet gäller inte.

    För att man inte ska få problem med magen under tiden man tar en lång och stark antibiotikakur så kan jag rekommendera att man tar Probiotika (finns att köpa receptfritt på Apoteket).

    Lycka till med behandlingen.


    Tack! Jag har kontakt med en galet bra läkare här i Sverige som hjälpt oss med receptet. Trodde jag skulle få det direkt av serum men det fick jag inte.

    Probiotika ska jag lägga på minnet!
  • Vviiccttoorriiaa
    UndrandeSökare skrev 2018-02-03 09:29:05 följande:

    Serum brukar rekommendera att om man får positivt på Mensblodtestet att man gör hysto hos dem. Prata med finee här i tråden, hon fick positivt på mensblodtestet och reste sen till Aten för både immunutredning hos Life clinic och hysto hos Serum under samma resa. 

    Serum är omvittnat mycket skickliga på hysto, de gör också inplanteringssnitt så att embryona lättare kan fästa.

    Probiotika finns av flera olika märken, men fråga efter det på apoteket så hjälper de dig.


    Jag har varit i kontakt med finee och fått massa bra tips. Vi åker till life clinic om två veckor med serum hade ingen tid då och jag orkar inte vänta. Haha! Så vi får helt enkelt åka två gånger...
  • Vviiccttoorriiaa
    UndrandeSökare skrev 2018-02-03 09:33:39 följande:

    Ville Serum att ni båda skulle ta varsin ca 1 månads (25 dar) antibiotikabehandling av Erymax och Flagyl? Har för mig att det är ordinationen om man hittar hidden clamydia, ureplasma och mykoplasma..


    Ja en 25 dagars men med andra mediciner. Det var så krångliga namn på dem men vi ska köra igång i mars tänkte vi.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!