• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ser att ni diskuterat progesteron...Jag tog vaggisar på eget bevåg v.16 ut (och fasade ut v.17-18) just för att jag fått en gång i tiden en artikel av Zinfandel som säger att immunpatienter ofta har lågt progesteron längre in i graviditeten. De svenska läkarna är så rädda för all medicin, även för vaggisarna och påstår att de kan ge fosterskador och allt är säkert möjligt men jag tror att risken är väldigt väldigt liten.
    Skogsbruden; om du har proggisar kvar så skulle jag köra ett antal veckor till om jag vore du...De hämmar faktiskt antal vita blodkroppar och kan vara en anledning till att dina nu höjts. Men mina leukocyter har också varit över gränsen flera gånger och Dr D brukar svara om man behöver akut IL. (annars kan du skicka ett påminnelse mail till honom). Lycka till och stor kram!
      

  • Cathy
    Skogsbruden skrev 2013-08-22 14:47:42 följande:
    Cathy: Ja jag börjar nog ta igen. Jag blir bara så ledsen att jag börjar få den här infon nu så nära efter att jag har slutat om det skulle ha orsakat något. 

    Jag gick in på din presentation och såg att dina bröst hade läckt och att det hade med prolaktin att göra. Jag bara insåg då att i samband med febern så läckte mina bröst och det har de varken gjort före eller efter. Tänkte inte så mycket på det då utan tänkte att det bara hade med graviditeten att göra och att det skulle fortsätta. Men det är konstigt att det slutar igen. Ja, ja min kropp verkar inte vara i superbalans i vilket fall.

    Mäter de progesteronvärdena på er andra? I USA verkar de hålla en väldig koll på det. Mig har de inte kollat en enda gång.
    Försök att inte oroa dig alltför mycket (vet att det är lättare sagt än gjort men säger det iaf Flört), jag tror inte att det är nån fara, bara fortsätt med progesteronet. Ja, mina bröst läckte (hade högt FSH då dvs lägre östrogennivå och förmodligen progesteron också men det vill ju svenska läkare ogärna mäta). Du kan ha fått en hormondipp när du slutade med progesteronet, att både östrogenet och progesteronet sjönk lite...Fortsätt med vaggisarna och ta en IL om du kan så får du mer balans i kroppen. Stor kram!
  • Cathy
    snartgravid skrev 2013-08-22 17:31:03 följande:
    Kul att det är många som har plussat i tråden!  I vilken vecka är du Cathy?
    Jag är i v.24 nu. kram {#emotions_dlg.flower} 
  • Cathy
    leah2012 skrev 2013-08-25 22:41:38 följande:
    Men någon som vet om lutinus eller progesteron mic är ngn bättre än den andra, i effekt alltså?
    Jag tror alla läkare har sin preferens..men en sa till mig att vaggisarna sugs upp bäst, crinone kan bli en klimp och då sugs det inte upp. Jag har använt vaggisar och tycker bäst om dem.
  • Cathy
    snartgravid skrev 2013-08-23 13:41:45 följande:
    Grattis! Du har kommit långt Cathy!
    Skogsbruden skrev 2013-08-23 14:41:34 följande:
    Cathy: Vad roligt att du har kommit så långt! Måste kännas fantastiskt. Då kanske det inte var något sammanträffande att brösten läckte precis när febern kom alltså. Hoppas verkligen inte den dippen förstörde graviditeten. Nu känns ju allt ok i kroppen igen, men efter att ha lurats innan med MA så litar jag inte på det. Om progesteronet hade sjunkit till farliga nivåer känns det ändå som om jag borde få spottings, men inget sånt i alla fall.  Åh så onödigt att spekulera, kan bara inte låta bli.

    Trevlig helg allihop! 
    Tack snälla! Jag tar en dag i sänder och hoppas på det bästa Skäms Men ja, det känns helt fantastiskt, utan Aten resan och mitt eget googlande om prolaktin skulle jag nog inte ha kommit så här långt. Jag har lärt mig att inte förlita mig på alla ref värden, gäller särskilt tsh och prolaktin.

    Skogsbruden: har inte hunnit läsa ikapp men tycke jag skrivit att du fortsatt med progesteron. Bra gjort!
    Och ja, du skulle nog säkert ha fått spottings om ditt prog sjunkit för mycket. Oroa dig inte! 

    kram         
     
  • Cathy
    Skogsbruden skrev 2013-08-26 22:04:47 följande:
    Tack Cathy! Jag lovar att sluta oroa mig nu. I dag på väg till dropp i Stockholm fick jag mirakulöst en återbudstid hos min gyn i Linköping. Så nu har jag sett att den lille lever verkar må bra. Jag fortsätter ändå med progesteronet till v 16. Vill inte vara med om något sånt här igen. Läkaren trodde det var en hormondipp jag hade. Just nu är jag väldigt trött och väldigt lycklig.
    Å, så skönt att höra att allt är bra! Och bra att du fortsätter med proggisarna, de gör nog ingen skada, tvärtom. Stor kram {#emotions_dlg.flower}
  • Cathy

    april: å, jag förstår din oro! Jag vet bara att dels mäter läkarna olika (tänk på att det är mm vi pratar om) och vissa är 'snåla' och mäter en eller två mm mindre än en annan läkare, dessutom är det skillnad på ultraljudsmaskinerna. De nyare har en bättre display som gör att läkaren mäter mer 'korrekt' (har hänt mig och en läkare med toppmaskin har sagt det här till mig). Jag skulle ta IL fort fort om jag vore du, det är vad du kan göra om det nu skulle vara immunförsvaret som ställer till det med tillväxten...Stor kram och lycka till!
     

  • Cathy
    aylak skrev 2013-08-30 07:45:58 följande:
    Det jag undrade var nog mer om det är någon som inte plussat tidigare som fått immunbehandling och efter det (med immunbehandlingen) blivit "spontant" gravid. Dr D trodde att det var en möjlighet för mig/oss utifrån det jag berättade, men jag har mest känt mig lite smådum som gått och varit typ "skendräktig" en del månader. Någon som lyckats eller fått samma hopp från sin läkare? 
    Dr D sa aldrig till mig att han trodde vi kunde lyckas själva (efter alla ivfer) men med immunbehandling så gjorde vi det! I mitt fall tror jag fortsatt på att mitt prolaktinvärde även spelade roll, inom ref värden men för högt för mig för att jag skulle ägglossa. Har fått ta IL i graviditeten med några veckors mellanrum, så starkt har mitt immunförsvar varit.   

    Toppen om CFC börjar med NK testning! Skulle vara intressant att höra vart de skickar proven för analys. USA?  
  • Cathy
    TWH skrev 2013-08-30 14:30:54 följande:
    Cfc svarade att jag kunde återkomma för att göra nk mätningar om en månad när de är på plats (svend Lindeberg). Han svarade inte på vem som gör analysen. Detta är verkligen ett framsteg
    Tjohoo! Detta är verkligen ett framsteg. Tänk om man kan ta proverna på CFC istället för att behöva skicka själv eller att åka till Aten/London.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!