• lill111

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2013-10-03 15:24:44 följande:
    Mina mf har skett, de flesta, i v 6-9, ett ma upptäcktes i v12 men det hade dött v 8.

    Tack för svar!! Har du gjort både skrapning och medicinsk behandling?
  • lill111
    aylak skrev 2013-10-04 10:06:53 följande:
    lill111: Kram till dig! Förstår att du känner dig orolig. Försök ta ett steg i taget och välj en läkare som du känner dig trygg med. Jag känner precis som du ibland, men försöker trösta mig med att jag faktiskt tar steg efter steg för att försöka komma tillrätta med problemen. Och att veta att jag gör det jag kan gör mig lite lugnare! KRAM

    Tack snälla du för omtanke - ja, just nu känns allt så otroligt jobbigt och hopplöst, vill bara emigrera....men jag har ju trots allt en familj att ta hand om, men längtan efter ett syskon värker i hela  mig, har så gjort i två år nu - som har varit ett rent helvete!! Men har idag fått mejl från Dr D så vi ska fylla i förfullt nu och skicka in dokumenten och förhoppningsvis åka till Aten i slutet av oktober....

    Hoppas att allt är bra med dig, eller ja, så bra det kan bli - är nu inne på min andra dag av blödning här - usch, så jobbigt - men skam den somger sig....Kraaam!
  • lill111
    aylak skrev 2013-10-04 17:16:03 följande:
    Tack lill! Det är bra med mig. Känns ju jättetufft ibland med barneriet och tröttheten, men på något sätt tycker jag att jag njuter av allt som är bra också. Vi har ju kämpat så länge, i ett årtionde, med både hälsoproblem och barnlöshet - tror inte jag skulle orka må dåligt varje dag. Tror jag kanaliserar det i lite ilska istället mot div läkare och vårdcentralschefer som inte vill hjälpa till och motarbetar.... Flört Hoppas du mår lite bättre och att du känner dig lite lugnare nu när du skickat iväg alla papper och får ett besök att se framemot! Stor kram
    Tack för mycket kloka ord!! Så underbart att ha er tjejer här!! Oj, vad det hjälpte mig att få det resonemanget som du ger här aylak, självklart så måste man vara nöjd och glad mellan varven och faktum är, att jag hade landat så  i sommras efter fjärde mf som jag fick förra hösten, och kännde att nä, det blir nog inga barn mer och hittade tillbaka till mina gamla intressen och var nöjd och glad igen, men så blev jag gravid i gen och får dessa jäkla förhoppningar om att nu bara måste det gå....ja, ja...tack igen för så bra tankar, tar verkligen med mig dessa!! Kram!!
  • lill111
    TWH skrev 2013-10-03 22:29:49 följande:

    Japp, flera skrapningar, några medicinska o några spontana
    Nu är jag här igen och frågar om rh-immunisering....fick du verkligen ingen spruta vid skrapningarna? För det argumentet använder de mot mig att om du inte gör ngn skrapning så behöver du ingen rh-profylax? Jag oroar ihjäl mig över detta....för till mig sade de att det om vår son hade varit positiv, så hade jag fått en spruta, annars hade jag och mannen aldrig kunnat få barn tillsammans igen....som sagt vet ju inte vilken blodgrupp mitt första MA var som skedde i v 12...känns så otroligt jobbigt detta...Kunde ju mkt väl varit positivt?? Och då borde jag fått rh-profylax eller hur?
    Vilken blodgrupp har er son? Hemskt ledsen om jag tjatar om detta, men kan verkligen inte släppa detta...hade kännts tryggt att få den där sprutan i torsdags då missfallet började, nu är det ju försent...pust och suck!!
  • lill111
    TWH skrev 2013-10-06 23:25:10 följande:
    Lill, man kan genomgå en hel graviditet med antikroppar i blodet, då mäter man dem under graviditeten. Vid din nästa graviditet så ska du be om att få detta kollat. Har du då antikroppar så kommer du under specialbevakning men inget händer med fostret förrän senare i graviditeten. Jag har aldrig fått sprutor vid mina missfall som har varit spontana eller medicinska. Jag har fått spruta vid skrapning. Jag hade inga antikroppar men fick en spruta i ca v25 då jag blödde. Sonen är positiv och det testas i tidig graviditet (typ v12 om jag inte minns fel). Jag fick en till spruta efter förlossningen.

    Tack, tack snälla för info!! Då ska jag be om ett tidigt blodprov vid nästa graviditet....ska bli intressant att även höra vad dr d säger m detta..... Tack igen för att du ger mig svar....det lugnar....måste fokusera framåt nu, planera in Atenresa väntar på svar från dr d ochntelefonkonsultation...planerar IVF i november, som min gyn här hemma föreslår....hoppas jag gör rätt bara med IVF , för vad jag förstått så kan det trigga immunförsvaret??
  • lill111

    Oj, måste mannen med....jag ska åka ner själv troligen på sö kväll....?? Dr D ordinerade mig AC kan man köpa det i hälsokostaffären?? Hinner inte beställa...tacksam för svar!!

  • lill111
    snartgravid skrev 2013-10-11 11:31:30 följande:
    Var inte nervös. Jag åkte dit själv. Åkte på morgonen och hem på kvällen. Jättesmidigt.

    Mumwannab. Gjorde du Ludmila Ondraseks dunderkur?

    Tack snälla för svar....hittar inga bra flyg som går tidigt och hem sent - så du menar att du bara flög över dagen...hann du med att handla eventuella mediciner? Jag tänker också om man ska få IL så man hinner med....

    Jag flyger från Gbg....
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!