• lill111

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag vill gärna med ta tnf alpha och Nk- cellorov i sverige... Någon som vet vart?? Tack igen alla!!

  • lill111

    Tack igen Zin för info🌺❤tror tyvärr att jag får leva i ovisshet vad gäller dessa prover har verkligen inte råd att ta dessa...usch för denna ovisshet... Men så får det väl vara... Känns som om att jag börjar närma mig ett beslut att det inte blir ngr syskon till våran son😞😞bara inse det... Ledsen nu i hela kroppen känner jag... Jag önskar så av hela mitt hjärta att ni får era små..det sim ändå har drivit mig är att vi har ju lyckats en gg varför inte nu liksom.... Undrar om du orkar Zin eller ngn annan klok kvinna här vet om spottings kan höra i hop med låg äggreserv? Vill så innerligt inte tro det, men det kanske är så😔hade ju 1,0 på mitt amh... Ja, ja... Stor kram alla fina!!

  • lill111

    Hej! Jag tar tacksamt emot boken, tror jag behöver den, tyvärr, är så glad för alla dessa fina människor här inne, tror jag hade gått under om inte ni funnits...tack Hjärte! Vi funderar på här hemma jag och min man att samla lite fakta och skicka till ngn tidning eller vända sig till högsta ansvariga nämnd för detta och påvisa att så här många kvinnor har fått bevisat att deras immunförsvar är överaktivt genom provtagning i Athen eller USA t ex....det hade därför varit i trekant att veta hur många kvinnor b la i denna tråd som fått det konstaterat via prover utomlands, som de vägrar ta i Sverige det vore väl evidens om ngt! Tack dr D för att du är innovativ och han om någon bedriver ju absolut forskning, det finns ju klara samband och bevis, nä nu jäklar måste det göras ngt. Jag ska även prata med Leif Matthiesen igen, jag har god kontakt med honom...usch att man ska behöva kämpa med att få ta alla prover som behövs för at få hela kartan lagd, det är helt otroligt så besvikna på Sveriges sjukvård i detta sammanhang! Hjärte jag inboxar dig om jag nu vet hur man gör dvs! Tack alla här inne! Det är verkligen en otrolig tråd,mom bara läkarna visste....kan inte fatta att se blundar för detta...vi är så må ga nu....suck och pust!

  • lill111
    Zinfandel skrev 2013-07-31 10:08:12 följande:
    Vilaa, kul att se dig igen  lustigt för jag tänkte på dig häromkvällen. Lill: tycker du ska kolla progesteron & prolaktin. Och börja ta rejält med Q10 Ubiquinol. 

    Tackar och bugar igen Zin! Jag har kollat progesteron och ena gången låg det på 35 och andra på 51 trots mkt spottings, då sade gyn att det ej var progesteronbrist....men, ja, det är ju med svenska mått mätt, kanske ändå lider av progbrist? Eller vad tror du om de värdena jag fick? Ska kolla vad prolaktinet låg på, minns inte nu, men tsh var på 2,1 vilket jag ansåg var för högt, men gyn vägrade mig levaxin..../ska genast köpa q 10...tack och åter tack!
  • lill111
    Skogsbruden skrev 2013-08-06 14:02:39 följande:
    Lully, vad tråkigt att det inte gick vägen. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag lider med dig. kram Ni som har problem med spottings, har ni kollat vitaminbrist? Min läkare trodde att jag antingen hade progesteronbrist eller b-vitaminbrist för jag har haft väldiga problem med spottings de senaste åren. Kan vara värt att kolla upp. TWH, om du har minskat med så lite som 1,25 mg/v, när började du nedtrappningen? Jag kan säkert inte minska snabbare pga mina binjurar och jag tar 20/dag nu. D ville att jag skulle fortsätta till efter förlossningen men det är jag inte pigg på. I dag var det en stor dag. Vi gjorde första UL utanpå magen och allt såg perfekt ut. Det är nästan 11 fulla veckor så nu känns det äntligen lugnt. Vi gör varken KUB- eller NUPP-test eftersom vi ändå inte hade velat vidta några åtgärder utifrån ett dåligt resultat.

    Härligt!! Grattis!! Har tagit progesteronprov som var 35 ena gg och 51 andra?? Kan det vara brist ändå?? Samma med b 12- brist har de kollat och det var toppvärden? Fattar inte varför?? Ngn som vet?? Tacksam för svar?! Kram
  • lill111

    Hej igen! Står nu i mitt femte mf/ma, har fullständig panik, utom mig av oro och sorg. Vill så gärna testa Dr D, men känner mig osäker efter allt ni skriver. Jag ska nu testa kortison, fragmin inför nästa grav, trombyl har jag kört de sista två, men hjälper inte.... Visst kunde man kontakta en klinik i Köpenhamn för nk-celler? Vore oerhört tacksam för länk till kliniken, någon som varit där?? Ber verkligen om er hjälp, fattar inte vad som hänt, en son inga mf/ma innan, nu 5 st, läkarna säger bara att det är äggen det är fel på, vad tror ni. Mitt tsh steg till 2,5 i v 6, då ville jag ha levaxin liten dos men fick det ej, kan det vara orsaken? Körde även crinone denna grav, men hjärtat kommer aldrig igång, de senaste mf har de stannat exakt i samma v och dag v 6+4, ingen hjärtaktivitet.... Frågan är när man ska ge upp.....så härligt att se att många är på G iaf, stort grattis Che, TWH och skogsbruden och övriga givetvis....men de är er jag kommer på så här...var ett tag sedan jag var inne, då jag trodde det skulle gå vägen denna gång. En sak till, jag har aldrig skrapats, tror ni att detkan hjälpa/förbättra, jag har två små myom, kanske skulle ta bort dessa samtidigt, hur hade ni resonerat, läkarn säger ju att dessa inta ska påverka, men man vill ju ha en ren livmoder, eller hur? Oerhört tacksam för kloka synpunkter och tankar....litar definitivt mer på er än läkarna! Kram, kram.

  • lill111
    che71 skrev 2013-09-29 07:25:28 följande:
    lill111 - så ledsen för din skull, det är så hemskt med missfall.
    Bra att du kan få Fragmin o kortison av din läkare o trombyl som du redan har.
    Jag hade provat barnalbyl (delat på 3) o sen Fragmin (pga Apc resistens) på flera graviditeter innan vi reste till Aten.
    Hur gammal är du eftersom de skyller på äggen?
    Läkarna skyller bara på mina ägg. Har haft 6 missfall sen jag var 39 år, är nu 42 år, en gång såg vi hjärtat slå för att sen få missfall i v 11...
    Efter det 5:e blev det Aten, o det 6:e blev ofostrig tyvärr, så då hjälpte ju inga mediciner i världen.
    Nu är jag gravid igen i v 7+5...har sen i Mars tagit 8 Intralipid dropp, det hoppas jag ska göra skillnaden denna gång, plus ett fint ägg förstås.
    VUL på tisdag o jag är så nervös. Om det går bra firar jag med IL dropp den kvällen!

    CFC är det som ska börja testa för immunförsvaret har jag förstått. Copenhagen Fertility Center.

    enligt Dr D (som TWH berättat) står IL droppet för 80 % av verkan o Fragmin för 15% o resten för 5%
    Jag har nu, förutom IL dropp när Dr D tycker att jag behöver det, 10 mg Prednisolon, Fragmin 5000, babyaspirin,
    fiskolja, tomatjuice o apelsinjuice.

    Hur gammal är din son?
    Något kan ju ha hänt med immunförsvaret efter den graviditeten?
    Har du några andra sjukdomar/symtom som kan tyda på immunproblem, som tex.eksem, ryggbesvär, inflammatorisk tarmsjukdom?
    Hoppas du får hjälp o att det ska lyckas för er snart.
    Kram
    Åhh, ni fattar inte hur glad jag blir mitt i all sörja för era snabba svar!! TACK!  Jag är 38 år och vi fick vår son när jag var 35, inga mf innan honom. Första ma var i vecka 10 och hjärtat hade börjat slå övriga v 6-7...Det är ju som du säger Che om IL-dropp står för så stor andel, så känns det som att det är det jag vill komplettera....samt övriga mediciner såklart. Ingen av de läkare här vill hjälpa mig med IL såklart....
    Eftersom CFCinte har ngn behandlingsplan känns det ju ändå som att Dr D är att föredra....trots ovisshet om att få svar....
    Vår som är 3 år....jag har inga andra åkommor är frisk och är normalt sjuk, får iofs ofta sonens förkylnig och influensa varje år, därav att jag ej trott att mina bekymmer beror på immunproblematik, men nu är jag ju givetvis tveksam....MEN, jag lider oftast av att jag får blåsor i munnen ganska många också särskilt en v efter äl ochnär jag var i tonåren så fick jag läggas in då alla mina slemhinnor blev angripna jag var runt 14 år, har inte efter det varit så angripen, men fått många blåsor i munnen mellan varven. Nu under graviditeten inte en blåsa. Jag blev kraftigt förkyld denna graviditet v 5 ungefär...Är så glad för eran omtanke och nu jäklar ska det gå bra för dig Che!! Jag lär återkomma. Tror vi drar iväg ett mejl till Dr D idag....Kram!!
  • lill111
    Angel00 skrev 2013-09-29 07:59:57 följande:
    Jag är otroligt ledsen för din skull. Många styrkekramar till dig!

    Det finns många duktiga tjejer här inne som kan mycket mer än jag, men jag kan berätta lite utifrån min egen erfarenhet.

    Det jag skulle tänka på om jag återigen skulle stå i början och just hittat immunspåret, är vilka behandlingar som de olika klinikerna kan erbjuda och hur många som har blivit hjälpta av dem.

    Du frågade om CFC. De ska precis starta upp sin testverksamhet och är ännu skeptiska till IL och har vad jag förstår ingen plan för immunpatienter. (rätta mig om jag har fel). Som första kontakt skulle jag nog vända mig till de som är mer erfarna, Dr.D, Penny eller Dr.G. Där du kan få en behandlingsplan utifrån din problematik efter konsultsamtal och ev undersökning.

    Om du är osäker kan du alltid maila de läkare som du väljer ut och eller ta en telefonkonsultation. Därefter kan du alltid välja den läkare som du får mest förtroene för.

    När det gäller myom skulle jag konsultera både en och två läkare innan jag skulle ta bort dem. Sitter de i livmodern eller i äggstockarna?  Om de sitter i äggstockarna så hur duktig kirurgen än är så kommer han ta bort ägganlag, vilket försämrar äggreserven. Och din problematik verkar inte vara att bli gravid utan att försöka behålla barnet när du väl blivit gravid.

    TSH tror jag inte ska påverka som enskilld faktor till ett MF. Cathy skrev tidigare om det, om jag minns rätt.

    Ge inte upp. Ge dig en chans att hitta rätt behandlingsplan utifrån din unika problematik.
    Tusen tack Angel!! Är du gravid nu? Stort grattis isf! Som jag känner vill jag ju testa nk-celler och TNF alpha och jag antar att ingen läkare i sverige är villig att ta dessa prover, eller skriva ut IL, för det verkar ju vare den medicin som ger störst skillnad , eller finns det ngn läkare i sverige som gör det isf vore jag tacksam för kontaktuppgifter för då har jag ju alla mediciner som behövs och kan köra dessa....
    Jag har konsulterat ett par läkare gällande myomen och alla är rörande överens om att dessa inte ska störa graviditet....de är dessutom mkt små...1, 5 cm och 8 mm...de sitter i livmodern...TSH kanske jag inte ska bry mig om då, släpper väl det....
    Är Penny och Dr D på samma klinik?? Vilka kliniker skulle du kontakta för olika behandlingsupplägg, ngn i Sverige?

    Tack för stöttande ord, allt känns bara så hopplöst, ja det vet ni ju alla här inne, det som driver mig så är att det har ju lyckats en gång, så varför inte nu då?

    Ni är guld värda här inne....jag hade inte klarat detta annars....Tusen tack igen!! Kram!
  • lill111
    Fidelia skrev 2013-09-29 07:25:15 följande:
    Lill111: många styrkekramar till dig! Det är många på detta forum som har mer kunskap än mig så jag låter dem dra slutsatserna, ville bara säga att jag känner med dig.

    Tack för omtanken!!!
  • lill111

    Nu kom jag på en sak till jag funderar jättemycket över. Jag är RH-negativ och fick inte någon immuniseringsbehandling när första ma konstaterades, trots att det skedde i v 11, visserligen medicinsk behandling, men jag har för mig att man ska få behandling om graviditeten är efter v 9-10, rätta mig gärna om jag har fel...
    Det kanske är så att jag stöter bort embryot för att jag inte fick någon immunisering? Kloka tankar och kunskap välkomnas....
    Läkarna hävdar att det bara ges vid skrapning, men jag vet kvinnor som fått behandlign för säkerhetskull och vem vill inte det, funderar ju på det nu med såklart....suck:((

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!