• lill111

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Blingbling skrev 2013-09-30 15:15:22 följande:
    lill111: Tror det är LIT du tänker på repro-med.net/repro-med-site2/index.php?optio...:lymphocyte-immunization-therapy&catid=2:pages-ett &Itemid=25 IVIG är en annan (dyrare?) variant av IL om jag inte har missuppfattat allt Vissa läkare använder IL medan andra använder IVIG, men principen är detsamma - man får det för att pressa ner immunförsvaret.

    Ok, tack för svar!! Då är det i princip samma sak...en djungel det här...men tack för klokt svar!
  • lill111
    Angel00 skrev 2013-09-30 13:49:27 följande:
    IVIG är en metod som mycket förenklat används då kvinnans immunförsvar attakerar embryot pga att det inte känner igen mannens arvsanlag. Finns en mer utförlig presentation på www.kabafusion.com/Patients/IVIG-in-Treatment...

    "Intravenous immunoglobulin (IVIG) is a treatment option for those who experience recurrent pregnancy loss due to autoimmune problems. It happens when your body's immune system becomes hostile to the embryo or fetus, mistaking it for a foreign body . There are many studies suggesting why IVIG therapy may work, but the exact mechanism of action is not entirely clear. It is thought that by receiving immunoglobulins in the form of a transfusion, the amount of natural killer (NK) cells in the woman's body are reduced, and/or antibodies that cause the body to attack the pregnancy might be absorbed or blocked. Thus, a woman's immune system is repressed to possibly allow embryos to implant following embryo transfer. "

    Vissa kvinnor kan få ett barn och sedan blir de helt enkelt inte gravida igen.Då kan IVIG vara ett allternativ för att "lära kroppen känna igen" mannes arvsanlag. Förenklat uttryckt förstås. Glad

    Dr.D använder mest IL i sina behandlingsplaner av vad jag förstått. De flesta av dessa fertilitetsläkarna har ställt in sig på en eller några behandlingar som de anser är mest verksmma. Någon kan kanske konfirmera, men Penny tror jag använder IVIG. Dr.G i London är nog den som hhar det största spectrumet på behandlingar.

    Jag skulle försöka kontakta den en eller två av ovan läkare, boka interjuv och sedan när du har mer fakta om ditt unika fall, skulle jag välja läkare efter vad du tror på, vad plånboken säger och den behandling som käns rätt för just dig.

    Själv valde jag Dr.D eftersom jag tyckte att IL var det minsta ingreppet och lågrisk. Fick ett mycket bra intryck av honom, och han har hafr rätt alla gånger som har har haft en åsikt om min IVF samt andra problem som uppkommit.
    Tusen tack för värdefull information!! Det känns som att vi kommer välja Dr D härmed...hoppas på att få iväg mejl ikväll...

    Behöver nu igen er expertkunskap, var nu uppe på gyn och de mätte fostret till v 7 plus 3, men såg ingen hjärtaktivitet...skulle ni vänta med att ta abortpiller eller är det bara att acceptera och gå vidare???

    Usch, mår så jäkla dåligt nu så jag går under av oro och förvirring....

    Gyn såg ett myom på minst 5 cm, hade ni tagit bort det...detta har kommit det sista året...!??

    Tacksam för svar och kloka tankar!!


  • lill111
    TWH skrev 2013-09-30 16:41:55 följande:
    Lill, beklagar, har du haft två läkare i två olika maskiner som har tittat på hjärtat? Vet du när du blev gravid? Dvs var det genom ivf?

    Tack TWH för omtanken, är så galet ledsen 5 mf/ma nu, vad ska jag tro liksom...ja det var två läkare inne idag och tittade....inge hjärtaktivitet är helt säker på min äl och mens, är som en klocka...tyvärr får jag väl säga i detta samanhang....
    Men undrar ju nu över myomet som är på 5 cm...det har tillkommit under det sista året...hur ska jag göra, blir galen på allt detta...
    Åter igen sa de att det 'är organen hos fostret som har felat, men 5 ggr, nä, tror inte det....är säkert immunförsvaret....
    Ångrar sååå att jag inte testade pred o fragmin denna gång, korkade jag.............Suck
  • lill111
    TWH skrev 2013-09-30 16:41:55 följande:
    Lill, beklagar, har du haft två läkare i två olika maskiner som har tittat på hjärtat? Vet du när du blev gravid? Dvs var det genom ivf?

    Glömde, har blivit gravid naturligt!
  • lill111
    Angel00 skrev 2013-09-30 17:18:10 följande:
    Beskriv ditt problem med myomet till Dr.D om det är honom du väljer att kontakta. Jag förstår att din sits är superjobbig just nu. Därför är de bästa råden du kan få från läkare. Både penny och Dr.D gör en titthålsop i livmodern där de kan åtgärda problem som de upptäcker, samt att de rispar, snittar i väggen, sk inplantations snitt. Om de anser att myomet ska åtgärdas så kommer du att få hjälp med det.

    Skicka iväg mailet nu och oroa dig inte.

    Många styrkekramar!{#emotions_dlg.flower}

    Tack!! Kan Dr göra det när vi åker dit på första besöket? Antar att det kostar mer eller ingår det i ordinarie undersökning??
  • lill111
    Snart lycklig skrev 2013-09-30 17:16:44 följande:
    Lill111, beklagar att du återigen får gå igenom ett mf/ma. Fråga Dr D om myomet, innan du gör något som eventuellt skadar.

    Tack för omtanken!!
  • lill111
    Zinfandel skrev 2013-09-30 18:06:06 följande:
    Beklagar verkligen Gråter Försök få dem att remittera dig till laporaskopi med tanke på myomet.

    Tack kloka Zin, men laparskopi vad är det? ska jag be gyn här hemma om det? Två gyn här hemma anser att myomet inte kan påverka graviditet, återigen förvirrad - hur hade ni gjort? Tagit bort det eller inte...?
    Vad kostar det att göra det hos Dr D? en förmögenhet antar jag....
  • lill111
    Angel00 skrev 2013-09-30 18:09:57 följande:
    Prata igenom med Dr.D vad ni vill göra och ta det därifrån. Jag antar att ni kan göra det på första besöket, men det ingår inte som en ordinarie undersökning då det är en operationsingrepp.

    En vanligt besök hos Dr.D brukar bli blodprovstagning, vul och sedan konsultation. Vill du göra en hysteroscopy (titthålsop i livmodern) kommer ni överrens om detta efter undersökning. Hos Dr.D kostar en hysteroscopy runt 10.000 kr. Beroende lite på hur euron står.

    Så gulligt av er!! Tack igen för all viktig info!! Men om man kommer överens om titthålsop, måste jag åka ner till Aten en extra gång?
  • lill111
    NinaCamilla skrev 2013-09-30 19:08:36 följande:
    Lill11: Jag är i Aten just nu och ska göra hysto imorgon via Peny. Jag har oxå myom men ingen läkare tycker att jag ska ta bort det. Jag har endo med. Imorn träffar jag Peny och hon ger mig instruktioner vad ska jag göra. Nervös inför imorgon.

    Åhh, lycka till, tack för att du delar med dig av info...hur mänga mf/ma har du? Hur stprt är ditt myom? Ska bli spännande att följa dig? Är Dr D och Peny på samma klinik? Kram, kram!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!