• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Astmatiker, jag har också tänkt den tanken men han har följt upp läkare som inte agerat enligt praxis/riktlinjer och problemet inom fertilitetsvården är ju att riktlinjerna saknas inom vissa delar och är eftersatta inom andra. 😨

  • TWH

    Jag har mailat kontakten jag fick (H. Wink) men hon har inte hört av sig....så jag blir inte med ikväll :( Går in o skriver frågor på deras chatt jag med.

  • TWH

    Min första fråga skickad; Efter att ha blivit diagnostiserad oförklarligt barnlös efter nio missfall och två stora missfallsutredningar i Sverige sökte vi hjälp utomlands. Vi fick snabbt en diagnos från USA att jag hade för höga nivåer nk celler. vi lyckades få vår son på första försöket med enkel, ofarlig intralipidbehandling. det finns många studier på detta läkemedel gjorda internationellt. medicinen är alla överens om att den är ofarlig, trots detta sprider svenska läkare information om att intralipider är farligt (jag har många exempel på detta). handlar det om okunskap eller är svenska läkarkåren rädd för nya metoder?

  • TWH

    Min andra fråga skickad; Jag fick nio missfall utan att få någon förklaring till detta. Jag blev mycket dålig vid varje graviditet (i samband med implantationen) vilket vi påpekade för olika svenska läkare men inte fick någon förklaring på. jag läste då på själv på nätet och fick mitt blod analyserat i USA, det var tydligt att jag har ett mycket överaktivt immunförsvar och med rätt behandling lyckades vi få barn på första försöket. Varför har inte svenska gynläkare djupare kunskap gällande immunologiska förklaringar till infertilitet?

  • TWH

    tredje frågan; Hur står sig svensk fertilitetsvård kunskapsmässigt jämfört med utomlands? Varför har Sverige fortfarande relativt låga åldersgränser för att få rätt till hjälp vid fertilitetsproblem? Vi anses ju vara ett jämlikt land och med jämlikhet kommer ju många ggr ge äldre födande kvinnor

  • TWH

    Fjärde frågan; Det finns många nya studier med entydiga resultat internationellt (går att finna i pubmed) som pekar på att intralipider har en enormt positiv effekt för att förebygga missfall (hos de med upprepade missfall) och för att hjälpa par att bli gravida (det finns också studier som visar på att de inte har effekt MEN de studierna har inte valt ut personer med immunologiska besvär vid studien). Intralipider är ju dessutom en mycket ofarlig medicin (näringslösning) som har testats under årtionden och gravida kvinnor har fått den ´för andra besvär lika länge. Varför finns det ett starkt motstånd till att använda dessa preparat i Sverige? Har vi för hårda regler vilket gör att utvecklingen hämmas och hamnar efter i Sverige?

  • TWH

    Bra Aylak o Hjärte - men vi ska ju veta att Clas o co förmodligen kommer att få veta om mängden av frågor som har skickats in i ämnet. Det är bra - de kommer vara tvingade att ta reda på mer info. Alla strån till stacken.

  • TWH

    Mammasusan, herregud 18 mf! Fantastiskt att ni orkar fortsätta. Har ni barn sedan innan? Jag håller verkligen tummarna för er✊

  • TWH
    mammasusan skrev 2014-03-24 21:31:51 följande:
    Ja vi har två barn födda -06 & -09 men det blir första via magen om det går vägen! Utan dem hade jag definitivt inte orkat.

    🌺
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!