• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    April, vilken resa, stackars er med allt arbete! Jag skulle vända mig till Dimitri för konsultation. Tog du immunmediciner under stimuleringen? STOR KRAM

  • TWH

    Snart Lycklig, håller verkligen tummarna och andan för att du ska få positivt besked! Vilaa, ring apoteket i Kista galleria, fråga dem hur de vill att ett utländskt receptska se ut och vad det ska innehålla. Säg att din grekiska lökare måste få veta det. De är hjälpsamma. Prata med butikschefen, ta hennes namn och be sedan att få tala med henne igen när du plockar ut medicinen. De är hjälpsamma och om de involveras innan du kommer m receptet så är det dem som har satt specifikationen. Jag gjorde det, men det var ju över ett år sedan.

  • TWH

    Efter lång tids frånvaro i tråden tittade jag in ikväll och ser den glada nyheten att Angla är gravid - Grattis!!! Fantastiskt att höra att du är i v15. Stort lycka till!

  • TWH

    Snart Lycklig, grattis till graviditeten!

    God Fortsättning till alla kämpar i tråden????

  • TWH

    Och grattis Zwillinge!! Mina frågetecken i inlägget ovan ska vara en julklapp och inte frågetecken...!

  • TWH

    Zwillinge, medicineringen är som du skriver individuell. Jag tog il intensivt de två första månaderna, sedan ca var sjätte vecka och de sista tre/fyra månaderna inget il alls. Kortison tog jag till ca v35 (D ville att jag skulle fortsätta men svenska läkaren sa nej till det), fragmin till två dgr innan snittet och trombyl detsamma. Lycka till nu!

  • TWH

    Tack Snart Lycklig! Vi har det bra tack. Viktor är 1,5 år nu! Hur går det för dig? Kram

  • TWH

    Jag la av med kortison i ca v 30-32 då svenska läkare rådde mig till det. D avrådde mig pga risken för havandeskapsförgiftning. Han hade ju rätt såklart så blodtrycket sköt i höjden och snittet fick tidigareläggas. Fragmin fram till dag innan snittet och trombyl samma sak????

  • TWH

    Lill111, jag har levaxin men behöver knapra själv också. Du kan få akut om du kan fixa tabl senare? Typ om en mån?

  • TWH

    Solkattan, stackars dig! Hoppas att du mår bättre. Utan att vara insatt i din behandling nu så tror jag nog inte att en/två dagars mediciner påverkar på ett avgörande sätt. När jag höll på med alla meiciner den graviditeten som lyckades så var jag till slut tvungen att köpa en dosör då jag glömde bort el kom inte ihåg om jag hade tagit mer el mindre varje dag.

  • TWH

    Grattis Sammet! Jag själv har precis satt igång m nytt försök, vi får se om det håller, vi är så lyckliga för vår Atenbebis. V fick nio missfall, för de som inte vet i tråden, och på tionde försöket med Ds ordinering lyckades vi på första försöket. Angående prednisolon - D ville inte att jag skulle sluta för han tyckte det var stor risk för havandeskapsfg. Svenska läkarna (Sös) beordrade mig att sluta runt v 33 (el liknande, kommer inte ihåg då det var 2013) - snart efter det steg mitt blodtryck o jag blev inlagd, precis enl Ds farhåga. Jag förlöstes m kejsarsnitt några dgr tidigare än planerat pga blodtrycket eskalerade. Jag kommer, om vi lyckas bli gravida igen (fyller 42 om 2 v) på naturlig väg att ta pred hela vägen. Pluss alla andra mediciner såklart. Trombyl, fragmin, levaxin, il o fiskolja. Jag tog trombyl till dagen inan snitt o framin två dgr innan. Läs gärna min presentation.

  • TWH

    I min journal står det att jag hade havandskapsfg då blodtrycket steg så mkt, kissade aldrig protein dock.

  • TWH

    Blåvinge, stort beklagande för dina mf. Hemskt. Vi hade nio missfall innan vi lyckades att få vår son. Jag hade för hög nivå cd56 celler i immuntesterna. Innan vi provade intralipider så hade vi fått immunbehandling i sverige bestående av pred, fragmin, trombyl o levaxin. Det var två saker som var nya i vårt sista lyckade försök och det var Dr Ds medicinering (intralipid) och att jag faktiskt fick en antibiotika en mån innan vi försökte. Jag fick antibiotikan av andra skäl - utslag runt ögonen, det hette okulär rosea el liknande. Jag hade aldrig ngn autoimmun sjukdom konstaterad men fick plötsligt dessa utslag. Jag knaprade dessa och vid nästa försök fick jag behandling med il. Jag vet inte egentligen vad som gjorde det. Vi hade också hjärtslag i många mf. Frågor; har du fått il innan ägglossning? Vad har du för autoimmun sjukdom? Har du fått kromosomanalys av embryon/a? Stor kram

  • TWH

    Lever på hopp, jag förstår att ni har gjort allt som finns att göra (el att det känns så iaf). Om jag förstår dig rätt så har ni inte hittat något fel i utredningarna. Vi hade ju en liknande situation, dock endast nio missfall, och D säger att med största sannolikhet så har vi en DQ alpha som stämmer mkt bra med varandras (mannen o min). Har ni testat er Dq alpha? Eftersom ni blir gravida så har ni stora chanser att få ett barn, när ni dessutom sett hjärtat slå. Har ni i graviditeterna mätt embryo kontra hinnsäckstorlek? I vårt fall så var embryot normalstor o hinnsäcken alltid för liten vilket tydde på immunattack men att embryot var normalt. I nästa graviditet så rekommenderar jag att ni mäter hcg varannan dag de första veckorna, utifrån det kan ni sannolikt avgöra om det är ngt fel på embryot el om det är immunförsvaret som spökar. Ge inte upp!!! Alla missfall måste leda till ngt gott. Stor kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!