• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Sammet skrev 2017-05-31 21:06:16 följande:

    Någon som har intralipider att avvara? :)
    De kan ha utgånget datum, jag har kört med upp till halvåret utgångna utan att märka något negativt.
    Har själv Prasteron över om nån vill ha.


    Jag har ganska många, nästan hel låda som är utgånget. Kan kolla antal och datum när jag kommer hem från Riga om du är intresserad.
  • Missne
    Sammet skrev 2017-06-13 17:20:31 följande:
    Ja tack, jättegärna :)
    Har använt utgångna förut med gott resultat, bäst före är generöst satt :)
    Kolla gärna när du kommer hem , tack snälla!
    Ursäkta sent svar. Har inte varit inloggad på datorn pålänge. JAg har nu kollat och jag har en hel låda med 10 st 250 ml-påsar. De gick ut i mars 2017. Är du intresserad så skicka ett PM
  • Missne
    altea skrev 2017-06-27 14:50:03 följande:
    Hej Missne, hur går det för er?? 
    Jag är sällan här inne och skriver men är nu i v. 10 med nr. 2. 
    Längtar till om 2-3 veckor när vi närmar oss lugnet i andra trimestern. 
    Hoppas det går bra för er också! 
    Hej
    Såg att du skrivit PM också, men jag kan inte svara på PM med mobilen och är nu på semester och har bara mobil med mig.
    Mitt första syskonförsök som jag gjorde i slutet på mars blev minus, men jag gjorde ytterligare ett nu i juni och har på midsommar testat positivt????. Detta trots att slemhinnan bara var 7 mm vid insättning och inte treskiktad. Så jag var verkligen inte beredd på plus, även om jag hoppades så klart . Får hoppas bara att det går hela vägen bara. kul att du är gravid också. Förstår att du längtar till du passerat v 12. Själv blir första milstolpen när man får se ett hjärta. Får se om man får tag o någon gyn som ej har semester när det är dags....
    Håller tummarna att vi ska få våra 2:Or nu.
  • Missne
    pipperoni skrev 2017-06-29 07:56:52 följande:
    Grattis Missne! Det ger hopp för mig som också har haft problem att få slemhinnan mer än 7mm. Skockade PM till dig för ett tag sedan - undrade bara vilken dos Progynon och Estradot du tagit (och hur ofta du bytte plåstren)?
    Tack för grattis ! Ja det kan ju inge hopp att det gick med tunn slemhinna som ej var treskiktad. Hoppas det går för dig med . Jag har tagit 200 mikrogram Estradot som jag byter var tredje dag. Har bara haft tillgång till 75 mikrog så jag måste klippa och det blir att pussla för att få plats på magen eftersom man inte får sätta på samma ställe på 7 dagar. Progynon tar jag 8 mg per dag.
  • Missne
    UndrandeSökare skrev 2017-06-29 17:21:49 följande:
    Ring Kvinnokliniken på sjukhuset, där kan man ju alltid får ett vul om man ringer och bokar i tid. Går ju på högkostnadskortet också.
    Frikort eller 200kr tror jag det kostar nu.
    Ja det kanske går.... får kolla med dem.
  • Missne

    Igår gjorde jag vul och fick se ett hjärta slå. Så himla skönt. Nu kanske man kan slappna av under semestern, åtminstone fram till kub-testet.
    Verkar som mitt immunförsvar är väldigt lugnt denna graviditet. Behöver inget IL på länge nu ????vilket är skönt.
    Tänkte också bara berätta att det fortfarande går att ta FBC (blodstatus + b-celler) på werlabs även där de inte har eget lab. Jag kunde både beställa och ta proverna och få resultaten utan några kommentarer. ??? Iallafall i linköping .

  • Missne

    Idag har jag gjort KUB-test och allt såg bra ut. Gjorde ett ultraljud v 8 vilket också såg bra ut men har de senaste veckorna varit lite orolig för att fostret fortfarande ska leva. Har inte behövt ta dropp på nästan 2 månader då blodproven sett bra ut. Det har gjort att jag tvivlat en del och tänkt att immunförsvaret kanske tagit död på fostret ändå även om blodproverna inte visade på immunattack. Nu känns det så himla skönt att veta att allt är bra trots att jag inte tagit IL på så länge. Troligen behöver jag nog inte ta fler dropp nu så är det någon som behöver IL så har jag hämtat ut en massa påsar som troligen blir över om någon behöver.

  • Missne
    Zwillinge86 skrev 2017-08-28 14:25:51 följande:
    Grattis igen vännen :D
    Tack vännen. Hur går det för dig? Hur ser planen ut?
  • Missne
    Alfreda skrev 2017-09-04 16:48:48 följande:

    Hej! En fråga till er som fixar il-doppet här hemma. Hur fick ni ta på il? Fick ni med er recept från Dr D eller har ni en bra läkare i Sverige? Jag har frågat både vårdcentraler, min IVF-klinik och alla säger blankt nej. Man ska väl inte behöva åka hela vägen tillbaka till Aten? EU-recept skriver någon, undrar varför jag inte fick med mig det när jag ändå var där nere för två veckor sen. Någon som har ngt råd? Jag har bett Dr D att maila mig ett recept. Något jag ska tänka på som inte får gå fel för att få köpa det? Dr D borde veta förmodar jag men receptet jag fick på plats var handskrivet och en stämpel :) 


    Jag har massor med IL 250 ml över som jag inte kommer att behöva. Om du är intresserad kan du få köpa.
  • Missne
    Zwillinge86 skrev 2017-08-29 08:12:19 följande:
    ska till umeå för uppstart på tisdag, vet dock inte hur lång tid det sen tar tills vi är igång.
    Åh vad spännande. Lycka till där och berätta gärna hur det gick och hur tidplanen är när du vet.
  • Missne
    finee skrev 2017-09-26 16:29:46 följande:
    Okej, det låter ju bra att kunna göra det. Låter Dr D alla sina patienter fortsätta hela graviditeten, eller bara vissa?

    Kan en immunreaktion så sent i graviditeten orsaka ett jättesent missfall eller att fostret inte klarar sig. Känns ju som att graviditeten borde vara ganska ?robust? kring v 30 liksom. Men så kanske det inte funkar....
    Jag har fått trappa ner från 20 till 15 i v 13 och ska om allt ser bra ut trapp ner till 10 v 22 enligt Dr D.
  • Missne

    Hej
    Nu var det länge sedan jag skrev här, men jag ruvar just nu på syskonförsök. Var i Riga förra måndagen för FET. Det jag undrar är om någon har tips på var man kan köpa droppslangar? JAg har snart slut (en kvar bara) på de jag skaffade när jag var i ATen (+fått av läkare jag känner). Köpte ett extra när jag var i Riga med de tog 15 euro per styck så tyckte det var lite dyrt. jag har för mig att jag läst här tidiagre om att en del beställt droppslangar på nätet. Så har ni några tips på hemsidor tar jag tacksamt emot det.

  • Missne
    quintana7 skrev 2019-12-10 14:55:31 följande:

    Hej alla!

    Längesen sist. Skriver igen i för mig en väldigt kär tråd, det var denna tråd som hjälpte mig finna Dr D och via hans hjälp fick vi vår efterlängtade dotter. Innan dess gick det flera år utan att jag blev gravid och sen med pergotime blev jag det men då fick jag flera missfall. 

    Nu är vi lite i startgroparna till att försöka få ett syskon och jag har haft ett första telefonsamtal med Dr D. Funderar på att istället för att åka till Aten denna gång för blodprover att faktiskt ta dom härifrån och skicka till Chicago. 

    Finns det någon som har gjort det och att det har funkat fint? Något att tänka på? 

    Kram till alla som kämpar, det finns verkligen hopp!


    Jag gjorde så innan mitt första syskonförsök 2017. JAg lät ta proverna hos min läkare och beställde Fed-ex-transport till kliniken så de kom och hämtade proverna direkt när jag tagit dem. Jag bor  ca20 mil från Stockholm och det gick bra. Behövde inte åka till stockholm eller köra proverna själv till Arlanda. Fick alla papper av Dimitri som skulle fyllas i, för provsvaren ska ju gå till honom. Så börja med att kontakta Dimitri och säg att du vill ta proverna i Sverige så berättar han hur du ska göra.
  • Missne

    Vi gjorde ett sista syskonförsök med våra sista två embryon i december. Det blev tyvärr minus så nu får vi försöka acceptera att det inte blir fler barn. Vi tänker inte börja om med ny donator. Vi är otroligt glada och tacksamma för de två pojkar som vi fått med hjälp av Dr D, även om vi gärna skulle ha velat få fler.  Nu får vi dock acceptera faktum att det inte blir fler barn.
    Jag har en del mediciner kvar om någon är intresserad. Finns bl a 5 intralipid, östrogenplåster, progynon, prednisolon, lutinus, trombyl, fragmin. Skicka PM isåfall.

  • Missne
    Syskon2018 skrev 2020-01-07 23:25:44 följande:
    Åh vad ledsamt att det inte tog sig! Har också två barn via ÄD och har nu påbörjat syskonförsök. Försökte skicka PM till dig men det gick inte, står att din profil är privat Kan du skicka till mig?
    Åh, lycka till med ditt syskonförsök. Är det sparade embryon från samma donator som dina två barn eller ny donator? Konstigt att det inte går att skicka PM, har ju gått förut. Inställningarna måste ha ändrats. Ska försöka skicka till dig.
  • Missne
    Mickiisen skrev 2020-01-07 20:33:35 följande:
    Försökte skicka PM till dig men går inte!
    Ska försöka skicka till dig. Fattar inte varför det inte går. Inställningarna måste ha ändrats...
  • Missne
    PeeWee44 skrev 2020-05-14 09:18:51 följande:
    Jag har aldrig tagit lutinus själv men tror att vissa kliniker rekommenderar 2 tabletter åt gången.

    Du hade ju ganska bra progesteronvärde.
    I Riga har jag alltid blivit ordinerad 2x3 lutinus per dag.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!