• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-03-31 21:35:25 följande:
    Tack för alla era "råd" om ett eller två ägg... Känner ännu mer att jag verkligen vill testa två denna gång ! Gillar skarpt lott resonemanget.. :) Nån med råd om min fråga om att ta älsprutan "för tidigt"? Visst bör äggen vara runt 18 mm innan man tar älsprutan.. ? Kan verkligen blåsor på 12-13 mm växa tills sig redan tills imorgon kväll.. ?
    Jag har fått två tillbaka alla gånger utom mitt första ET och två FET. Alla gånger i Sverige på tre olika kliniker. Har aldrig varit nåt jag måst tjata mig till utan något jag blivit erbjuden. Tror kanske det beror på åldern och att jag misslyckats innan så de inte såg det som någon stor risk att jag skulle få tvillingar.
  • Missne

    Jag har en fråga om Agnus Castus. Har beställt dropparna på nätet men fortfarande inte fått dem, men köpte även piller i en hälsokostbutik så att jag kunde börja med det snabbt. Det var dock inte någon dosanvisning på burken och pillrena är verkligen pyttepyttesmå så det känns som att man kanske får i sig alldeles för lite. Är det någon som äter Agnus Castus D30 (som det står på burken) och vet hur många tabletter man bör ta? Hittills har jag bara tagit ett piller om dagen, men som sagt det känns som det är på tok för lite då de är så små. Varje tablett är bara som ett knappnålshuvud ungefär.

  • Missne
    Redan47 skrev 2014-04-01 00:47:32 följande:
    Innehåll per tablett:
    Vitex Agnus Castus 1000mg
    (som 100mg av ett 10:1 extract)
    Vid denna styrka: Max 1 tabl/dag.

    Det är inte storlek på piller som bestämmer antalet...
    Se fler alt sorter/ styrka o dosering. Detta är inget vatten lösligt vitamin, intas med varsamhet.
    Tror inte att jag kan använda ovanstående information för mina små piller (granuler). Den burk jag har står det inte Vitex på, utan bara Agnus Castus D30. Och det är inte den burk som finns på Vitaminbutiken.se. Den jag har är någon homeopatmedicin. Det står även granuler 20 g, vilket jag tolkar som att samtliga granuler väger 20 g tillsammans då de är så små. I burken finns säkert flera hundra granuler så varje granul väger kanske bara 0,1 gram dvs 10 st per gram. Om det skulle vara samma koncentration som i infon ovan så skulle jag kanske behöva 10 st granuler för att komma upp i samma dos som den du hänvisar till. Men dosen står som sagt inte att finna så jag kan inte veta vad varja granul innehåller. Det var en chansning att fråga här om dosen, hoppas att mina droppar kommer snart då jag vet hur dessa ska doseras iallafall.
  • Missne

    Nu har jag kommit hem efter 6 dagar i Aten (men oj vilken tid det tog att läsa ikapp när man varit borta så länge ). Gjorde en hysteroscopy i måndags, samt tog alla blodprover samt vanligt VUL och konsultationsmöte på onsdagen. Kändes positivt. Hysterscopyn var tydligen lyckad och allt såg bra ut enligt Dr D. (fick även en dvd-film från livmodern - kul att se hur livmodern ser ut inuti även om det var svårt att förstå vad man såg), synd bara att det var mitt i Äl-tid, men Dr D tyckte inte att jag skulle byta tid p g a det. VULet gick också över förväntan. Hade farhågor om att äggstockarna skulle ha förtvinat nu när jag är ett år äldre än senast jag gjorde VUL. Hade 3 stora Äggblåsor som troligen skulle släppa inom 24 timmar, trots att jag inte tagit några som helst mediciner eller tillskott sedan juni förra året. Han började prata om chans till trillingar eller tvillingar och frågade om det förekom i min släkt. Tråkigt dock att jag just gjort hysterscopyn och att det därför inte var någon bra miljö att fästa för äggen denna månad. Jag fick heller inte börja med några mediciner förrän efter att han fått svar på blodproverna och vi haft vårt telefonmöte då han skulle gå igenom mitt behandlingsprogram..  Han var dock ganska säker på att det kunde vara immunologiska problem som orsakar barnlöshet för mig, även om han även tryckte på att min ålder också har stor betydelse nu. Hade ju gärna fått ett första IL-dropp när jag var där, men det fick jag inte. Fick däremot med mig några påsar. Köpte även med mig prednisolon och pergotime och barnalbyl som han tyckte att jag skulle köpa. Han tyckte även att jag skulle ta Fragmin. Men eftersom jag är APC-recistent så menade han att min läkare i Sverige skulle skriva ut det till mig, att de inte kunde neka mig det då jag har en diagnos. (Får väl se om det går....). I övrigt får jag vänta på provsvaren.

    Apropå det ni skrivit om DHEA, så åt jag det under ett år på ordination av minhemortsläkare via Falun. På mig tror jag dock inte att det var bra. Började med 50 mg i ett par månader och fick massor med finnar på ryggen och gick upp flera kilo (muskler) och äl strulade. Sa till läkaren att jag trodde att jag fått för högt testosteron. Då togs ett testosteronprov och det var förhöjt så han sänkte dosen till 25 mg vilket jag fortsatte med resten av året. Slutade sen för tror inte det var bra för mig.Vill bara säga att det inte är något mirakelmedel som passar alla. Har man redan högt testosteron tror jag inte att det är så bra för fertiliteten.

  • Missne
    Solkattan skrev 2014-04-12 06:38:13 följande:
    Missne: vilken bra resa du tycks ha haft.. ! Jag har apc resistens och har efter det konstaterats inte haft problem att få Fragmin utskrivet. Sa även till läkaren att min mamma haft proppar i 30 års ålder och att det skrämde mig. Tog skruv och jag har fått Fragmin efter det... Känns skönt vid ivf:rena att vara blodförtunnad. Iom överstimulering symptom så känns det tryggt. Usch idag känner jag mindre... :(. Vill så gärna att ägget ska bo in sig. Ruvardag 5 på 3 dagars...
    Jag har kunnat få det utskrivet när jag gjort IVFer men inte därimellan förut då läkarna tyckt det varit onödigt. Men behöver ju ta det varje månad när man försöker själv. Får väl ta och argumentera lite mer. Min farmor hade många proppar och tog blodförtunnande för det. Håller tummarna för dig Solkattan att ägget bott in sig ordentligt.
  • Missne
    lill111 skrev 2014-04-13 08:09:41 följande:
    Härligt att det gick bra hos Dr d - kommer säkert gå brar med hans hjälp!

    Har en liten fråga om dhea då jag tänker börja med det nu

    Fick mens idag efter vår förstaIVF och vi fick endast 3 ägg och inget till frysen - nu vill jag boosta kroppen med dhea och melatonin...

    Ber jag bara min VC ta ett testosernonblodprov? Och på vilken cd börjar man med dhea isf?

    Ska givetvis rådgöra med dr d med....

    Tacksam för svar
    Tråkigt att mensen kommit . Undrar också om du kört immunbehandling vid detta IVF?(borde kanske veta "skäms"). DHEA äter man hela cykeln så det kan man börja med när som helst. Om du får DHEA utskrivet av läkare så kan du be dem om testosteronprov. Så var fallet för mig, men det var inget som de tog innan de skrev ut det vilket jag kan tycka var fel. Det var först efter att jag bad om det för att jag fick biverkningar, som jag fick ta det. Om du tänker ta det på eget bevåg så vet jag inte hur lätt det är att få ta, men prova med din VC.
  • Missne
    RobSab skrev 2014-04-12 21:55:04 följande:
    Jag fick avbryta mitt försök för min chef vägrade ge mig ledigt för att åka iväg. Min mens kom för tidigt och då föll hela min "planering".
    Vad trött man blir.
    Ni som gör i Falun, hur funkar det med ordinationer från Dr D för er? Är ni öppna med det och får alla blodprover och sånt från Falun eller måste ni småljuga och sen ändå fixa blodprover och ultraljud med hjälp av någon annan läkare?
    Om du gör ivf i Falun får du gärna inboxa mig om du inte orkar skriva här :)
    Vad tråkigt att allt föll för att du inte fick ledigt av chefen .

    Jag undrar också hur det funkar med Dr D:s ordinationer om man gör IVF i Sverige? Han är ju t ex emot de höga doser som man ger här av FSH. Vad skulle Falun säga om lågdosalternativet som han förespråkar. För mig tycker han att 75 ie vore den dos jag borde prova, vilket ju är ljusår ifrån de 450 som jag brukar få. Någon som har erfarenhet av det? Eller är enda alternativet att åka till Aten för varje äggplock?
  • Missne
    Veronica1 skrev 2014-04-15 09:33:10 följande:
    Oj, min fråga kom inte med. Har ingen erfarenhet av hysteroskopi, tycker ni att man ska ha med sig någon? Tänkte om man har ont eller är lite groggy... ska göra det imorgon kl 8. Äntligen....

    Ha en fin dag!
    Jag gjorde det förra veckan i Aten. Där blir man ju sövd, men jag mådde riktigt bra efteråt. Jag hade med mig min kille men det hade inte varit nödvändigt,men ändå skönt. Lite groggy kunde jag få känningar av då och då. ska du göra det i Sverige eller i Aten? Lycka till iallafall.

  • Missne
    Solkattan skrev 2014-04-17 12:12:25 följande:
    Åh jag är i shock!!!!
    Näj jag har inte testat... men fått ett mail ifrån hälso o sjukvårdsledningen i vår stad....

    Hej XXX! Jag kan glädja dig med att hälso- och sjukvårdchef  YYYYYY kommer att se till att du får hjälp. De kommer att kontakta dig.


     


    Hoppas du får en trevlig påsk!


     


    Med vänlig hälsning,


    ZZZZZZ

    Men ..fatta !! Jag kommer kunna få hjälp med droppet på min hemort...!!!
    Ni grinar jag!!! Herregud va glad jag blir....
    Tänk att det "kanske" (har ju inte sett resultatet än) att min "insats" att pressa lite politiker på kvinnodagen kunde ge resultat...!!
    Är alldeles skakis här...
    Wow, bra jobbat! Önskar att fler landsting tar efter ditt.

    Själv har jag inatt, kl 1.54 (alltså kl 2.54 fått mail från Mina med mina provresultat. Hon verkar jobba natt ofta ) Eftersom det är första gången för mig så har jag svårt att tyda många av resultaten, särskilt de som är på grekiska . Tänkte jag skulle läsa på lite mer i påsk, men ett värde %CD19+cells, CD5 är lågt (3 ref 5-10). Vad kan det betyda? och bero på? På IVIG 12,5 mg/ml, 50:1 resp 25:1 har jag 17,1 respektive 10,1 och det finns anmärkning: >10% reduction in killing at each effector/target ratio. Hur ska jag tolka detta. Någon som har lust att förklara?
  • Missne
    Solkattan skrev 2014-04-17 13:15:13 följande:
     Har du kollat på fertilitetsguiden?
    fertilitetsguiden.com/immunologi/immuntester....
    Här finns lite hjälp av tolka sina provsvar...!
    Jag har kollat en del nu. Jag förstod dock inte helt fullt när det gäller NK panelen. Mina värden på tex 50:1 är inom ref intervallet på labprotokollet men över 15 %  som anges som ref värden för fertilitet på fertilitetsguiden. Jag hade 17,9 vilket är lite mer än 15. Hur illa är det? Sen funderar jag även på hur man ska tolka värdena för IVIG och Intralipid för 50:1 resp 25:1. Är detta prov bara för att se vad man svarar bäst på? och är det bättre med ett lågt värde (<15 även där)? Hade där 17.1% respektive 15.5 % för IVIG respektive Intralipid på 50 :1. Någon som vet?

    Nu har jag försökt översätta det grekiska labprotokollet med hjälp av google translate. Allt kunde jag inte riktigt tyda men en hel del iallafall . Det jag då noterar är att mina lymfocyter verkar vara kraftigt förhöjda om man jämför med referensintervallen på fertilitetsguiden. Jag har 31.0 och referensintervallet är vad jag förstår 1.1-4.8 enligt fertilitetsguiden. Är det jättehögt? Någon som vet vad det kan betyda? och bero på? Jag var frisk vid blodprovstillfället och tog inga mediciner.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!