• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ann-C: Köp även med så att du har dropputrustning (nålar, slangar, sprutor etc). Det kan man köpa på speciella apotek.

  • Missne

    Ann-C:Jag köptedropputustningar och nålar etc på såna hjälpmedelsapotek och där fanns det stora lager och behövde ej beställas. Jag rekommenderar inte att du köper alla mediciner där. Tex IL är ju otympligt och tungt så det är bättre att hämta ut på recept du får från Dimitri på apotek i Sverige. Det  funkade bra för mig. De kostar 160 kr styck i Sverige.

  • Missne
    Frk Röd skrev 2015-05-16 13:45:51 följande:

    Tack snälla ni som håller tummarna för mig. Har värmevallningar sedan några dagar tillbaka och har tappat lite i vikt sedan jag kom hem från Aten. Låter inte direkt som graviditetssymptom. Penny är dock inte orolig så jag håller hoppet uppe.


    Jag tappade också i vikt. Väger nu 3,5 kilo mindre än när jag åkte till Riga trots att jag äter mer. Håller tummarna.
  • Missne
    Ananda Balaganapati skrev 2015-05-16 15:03:17 följande:

    Tack för alla grattis... Går genom värsta berg-och-dalbanan - från eurofori och glädje till oro och uppgivenhet. Haft immunattacker och fått åka ta dropp akut. Förhöjda leukocyter och neotrofilia. Mitt hcg är lågt (21), men hade dubblerats från onsdag till fredag, vilket var mot alla odds. Enl Dr D så kan lågt hcg bero på flera saker, antingen att embryot avstannat i utveckling eller att immunförsvaret "vunnit", det kan även vara så att ett aktiv immunförsvar hindrar embryot från att utsöndra hcg. Han har sett flera fall där hcg stegrats när immunförsvaret lugnat sig. I mitt fall så dubblerades hcg, vilket är positivt . Hoppas hoppas hoppas... Ska njuta av att jag lyckats bli gravid och vara glad för varje dag jag är det. Mina symptom, som var helt borta några dagar, har dessutom kommit tillbaka. Illamående och "växt/mensvärk" igår och idag.  Ser det som positivt! Nytt BHCG och FBC på måndag. Spänningen fortsätter... Kramar


    Förstår att det känns som berg och dalbana. Men vad bra att hcg fördubblats och att du fått tillbaka gravidsymptomen. Det är ju positivt. Troligen har droppet hjälpt. Får man fråga hur höga dina leukocyter och neutrofila är? Jag har själv dessa förhöjda sedan ET. Håller tummarna! 
  • Missne
    Ananda Balaganapati skrev 2015-05-16 18:33:58 följande:
    Innan ET låg leukocyterna kring 4, efter ET kring 10 och nu i veckan 15. Neutrofila låg på 1.9 innan ET och efter ET 6.5 till över 11 nu i veckan. Hade immunattacken i tisdagskväll, innan första hcg. 
    Ok, intressant. För mig har det inte ökat lika mycket, men från 5-7 innan ET till 11 efter ET för Leukocyter och från 4-5 före ET till 8,7 efter ET för neutrofila. Jag har dock inte känt av någon riktig immunattack heller. Bara lite milda nattsvettningar. Hur yttrade sig din immunattack? Sen har mitt Hb också stigit och ligger på 156. Vet ej vad det betyder.
  • Missne

    Ananda: Ja, det är skönt att ha Dr D  som har koll på värdena. Jag har dock inte fått ngn respons på blodprovsvaren jag skickade igår. Ibland svarar han supersnabbt och ibland tar det flera dagar. Antar att det inte är så bråttom när han inte svarar snabbt. De var ungefär som senast så jag misstänker att jag ska ta ett nytt dropp i början av veckan. Jag har precis gått in i v 6 (5+1 idag). I fredags var mitt hcg på 6814 (v 5+0). Fyra dagar tidigare på 1290 och ytterligare 4 dagar tidiagare på 220. Ska göra tidigt VUL på måndag (5+3) för att min gyn vill se och är nyfiken och sen den 28 maj för att kliniken i Riga vill. Så det känns bra med täta kontroller. JA jag har en del symptom, illamående, yrsel och knäsvaghet och molande värme i ryggslutet. Håller som sagt tummarna att du nu klarat immunattacken och att embryot kan få utvecklas i fred som det ska så att hcg ökar som det ska.

  • Missne

    Frk Röd: Stort Grattis här också . Äntligen! Vet precis känslan. Själv har jag kämpat i 11 år för detta plus, så ja det är en obeskrivlig känsla.

  • Missne

    xxx4: Tråkigt att du känner dig förbisedd, men ta det absolut inte personligt. Som andra redan skrivit så är det inte alltid man får svar av olika anledningar, t ex att de som läser inte kan svara och de som ev kan svara inte har tid just då eller missar frågan i flödet och sen hamnar det långt bak i flödet. Hoppas det gick bra idag på ET och håller tummarna att det ska lyckas denna gången nu när du kör immunsupport.

    AnnC: 250 ml påsarna IL tror jag är bra att köpa. Har aldrig hört nån som fått mer ordinerat.

    Själv var jag på mitt första VUL idag. Det är ju som sagt bara v 5+3. Det man kunde se var en hinnsäck med gulesäck. Doktorn tyckte även att hon kunde se en antydan av något mer (troligen ett tillbakabildat embryo). Det känns lite sorgligt att det inte är två, även om jag så klart också är sååå tacksam att allt ser bra ut än så läng. Storleken på hinnsäcken var större än normalt för min vecka, mer som v 7 sa hon. Undrar vad det kan betyda? Hoppas det inte är negativt.... Men det verkar i alla fall som att ett embryo har fastnat och håller på att utvecklas. Har bokat nytt VUL 29 maj (v.7+0) och då borde man se hjärta och embryo om allt utvecklat sig normalt.

    Hade inte fått någon respons från Dr D idag trots att jag skickade min follow up file i fredags så jag bokade in ett dropp idag som jag nyss avslutat. Nu kom hans svar äntligen där han skriver att jag är i god kondition men att min kropp ännu inte är 100 % "settled" och att jag ska ta ett dropp så snart jag kan, men att jag kan sänka dosen för första gången till 100 ml. Nu hade jag ju redan fått 200 ml, men det känns ju positivt att han tycker att jag kan sänka dosen  

  • Missne
    Ananda Balaganapati skrev 2015-05-19 21:03:05 följande:

    Tyvärr så håller jag på att få tidigt missfall... Hcg minskat samt att jag börjat få småblödningar och rejäl värk i ryggslutet. Vilken känslomässig berg-och-dalbana detta är. Hade ff inte hunnit smälta att jag lyckats bli gravid förrän det var över. I sorgen känner jag ändå tillit till att det kommer att funka. Jag lyckades ju faktiskt bli gravid för första gången i mitt liv och måste kunna bli det igen ! Samtal inbokat med Dr D imorgon. Hur har ni andra gått vidare?
    Tack alla ni fantastiska kvinnor som ger hopp att fortsätta kämpa!
    Kram


    Åh nej vad tråkigt Lider med dig. Men som sagt du har ju nu i alla fall fått kvitto på att du kan bli gravid och nu vet du att ditt immunförsvar verkar väldigt aggressivt och kan utifrån det tillsammans med Dimitri planera nästa försök utifrån det ni lärt er av hur din kropp reagerar med ännu mer immunsupport. Så även om det inte gick denna gång så kommer det att gå. Kram
  • Missne

    AnnC: Jag vet inte vad som finns nära Lifecinic då jag  bodde inne i centrum och där fanns det bland annat i ett speciellt område/torg som jag nu glömt vad det hette. IL är inte på hjälpmedelsapotek utan vanliga apotek, men beställningsvara. Bara utrustning på hjälpmedelsapotek. Du kan väl fråga Dr D om det finns något nära hans klinik. Be att få NaCl på recept av DrD så kan du hämta ut även det i Sverige på apotek. Går inte att köpa utan recept för sterilt och intravenöst. bruk.Det finns droppåsar för det precis som för IL. Antingen kan man koppla både NaCl och IL tilldroppnål med trevägskorsning eller kan man som jag gjort, suga ut 50ml IL ur 250ml-IL-påsen och spruta in 50 ml NaCl i IL-påsen och blanda. Då spar man en droppslang varje gång. De senaste gångerna har jag helt låtit bli NaCl då jag fick slut på stora sprutor att suga ur och spruta in med så det har också gått.... (men rekommenderas inte innan man vet hur man regerar.
    Lycka till på resan!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!