• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Sanna: Tråkigaste av allting är att jag tar nu cellgifter som kan hindra att lyckas med nästa gång. Jag trappade ner i 2 veckor: jag åt 20 mg per dag och första veckan minskade jag till halva 10 mg och sedan halva (5mg) igen. Det var trappning enligt Penny.

    Jag ska ha telefonkonsultation med Penny på fredag och jag ska kolla mina chanser i framtiden. Jag har graviditeten i bukhålan och får cellgifter just nu. Läkaren visste ingenting igår utan sa att vi testar det här först.  Penny skickade email til mig och sa att det har gått för långt och troligtvis biter inte cellgifter utan de måste göra magnetröntgen och ta bort med titthålsop. Sjukhuset hävdar att de måste göra öppen bukoperation, vilket jag strider nu. De vill inte heller ge mig magnetröntgen utan vill rota mina inre organ utan att veta säkert vart den sitter. Jag har dödsångest nu att något växer inuti mig som kan spricka när som helst. 3 veckor har gått och vi har inte kommit längre än det här. Jag ville att de skulle sterilisera min höger äggstock för att undvika det här men de gjorde inget - öppnade mig och stängde igen i onsdags. Jag har tagit kontakt med patientombudsmannen. Jag funderar på allvar om jag skulle åka till Grekland och ta den bort där med titthåls. Jag litar inte på läkare som säger på allvar " Jag vet inte vad är nästa steg!". Sveriges sjukvård är så j-a bra eller hur?!

  • NinaCamilla

    Sanna: Jag fick min 3 spruta igår och mår okej. På torsdag är det uppföljning och vet inte vad händer då. Sjukhuset är i Sthlm. Jag får väl hoppas på den bästa.... igen.

  • NinaCamilla

    Tackar: Jag kollar med Penny nu vad de kan göra. Laser och laproskopi i Grekland med MRI eller öppen bukoperation med manuella metoder i sjukhuset med en läkare som vet-ej-något. Det är ett lätt val!

  • NinaCamilla

    Tackar för alla! Glada nyheter idag. Hcg har sjunkit fr 13000 till 11000 så att cellgifter biter på utomkveds. Faran är inte över än och uppföljning 4 veckor väntar. Imorn bokade jag tel.möte med Penny och kollar nästa steg och hur cellgifter påverkar nästa försök. Vi ska köpa ficklampa och kompass till embryos nästa gång - bara att de inte hamnar fel! Kram till alla kämpare och styrka! Idag njuter av att andas lugnt och inte tänka på något alls.

  • NinaCamilla

    Puni: Bra att veta att Innohep motsvarar clexane och fragmib. Jag fick det utskrivet av läkaren. Det var väldigt smidigt att ta och sved inte lika mycket som clexabe. Redan: det finns EU-lagtext att utländsk recept får man ta ut ftån Apoteket. Lagen är ftån 25 oktober och vissa apotek hävdar att man jan inte hämta ut det men ge inte upp, endast verksamma ämnet behövs och klinikens och läkarens information. Jag kunde hämta Serum recept här i Sverige.

  • NinaCamilla

    Cooco: Jag har endo också och vi har bakom 4 misslyckade ÄD försök oss utan plus. Då fick jag både kortison och blodtunnande. Sista försök fick jag göra laproskopi innan för att avlägsna inflammerad äggstock som läckte vätska i livmoder och jag fick starka anti-inflammatoriska mediciner innan ET. De tog oxå bort muskelknutor som störde infästningen. Vi plussade på den 5 försök men fick utomkveds tyvärr. Du kan prova endast kortison men rekommenderar Grekland för att få hjälp mer. Lycka till!

  • NinaCamilla

    Solkattan: beklagar och kram! Intressant om nattsvettningar eftersom när jag plussade en månad sedan, svettades jag mycket så pass att jag fick ta en handduk till sängen. Jag fick dock utomkveds men svettning var för mig positivt i så här efterhand. Hoppas att du får bra svar och hjälp inför nästa försök.

  • NinaCamilla

    Zinfandel: skrämmande att han vet inget om endo. Tyvärr efter några ÄD försök har ingen klinik reagerat på endo utan säger att det har ingen betydelse ev graviditet. Grekland har helt annan syn om sjukdomen.

  • NinaCamilla
    trex2013 skrev 2014-05-26 12:53:59 följande:

    Bakslag för mig i dag.. Var på UL för att kolla hur nedreglerad jag är. Visade sig att endometrios cystan nu har växt sig så stor att de inte kunde se vänster äggstock.


    Läkaren var förvånad över att inte IVf kliniken sagt något om att cystan borde opereras bort. Risken finns att jag blir av med vänster äggstock om de opererar. Någon med liknande erfarenhet?


    =(


    Jag har endometrios också och blev av med min vänster äggstock i förra året. Jag har gjort flera ÄD försök utan att lyckas och jag misstänkte att det var endo som spökade. Enligt Serum är det viktig att bli av med inflammerad äggstock eftersom den läcker vätska i livmoder och förhindrar äggen att fästa sig. Innan dess har varken min IVF-klinik eller ÄD-klinik givit mig info att jag borde operera mig. Hoppas att du får hjälp nu och kan fortsätta vidare.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!