• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan: Jag och sambon åt 25 dagar tillsammans Ery-Max pga. tester i Serum. Läkaren där borta sa t o m att vissa fall får man ta antibiotika vid FET, ET behandling fram till testdagen. Jag kommer åka ner nu till FET på torsdag och äter en annan sort av antibiotika pga.inflammation i livmoder (gjorde hysto i nov-14). Jag skulle inte sluta med dessa innan jag testar men de är annan sort. Kolla gärna annan läkare om du kan vad är korrekt. Det är svårt att blir av med bakterier när man har fått dem.

  • NinaCamilla

    JZ: Välkommen hit. Vi har lite andra problem men har gjort flera ÄD i Åbo och nu den 2 ÄD i Serum. Problemet är att om din kropp är inte heller redo att ta emot embryos, kommer du inte bli gravid. Så var det med mig. Jätte fina embryos i Åbo men knappast någon support på endometrios och övriga inflammationer. Jag lyckades blir gravid ett år sen men fick utomkveds via Serum. Något har vi gjort rätt i Serum. Jag tar en hel rada anti-inflammatoriska innan och efter, prednisolon, IL och blodtunnande. Kollat mensblod och gjort hysteroskopi. Just nu ruvar jag 2 st efter veckans resa Hoppas att ni får hjälp och ang. Spermier har Serum senaste tekniken som jag tror Åbo inte har. Efter våra behandlingar och bortkastade pengar litar jag inte dem alls så att deppa inte än utan sök vidare!

  • NinaCamilla

    JZ: Neupogen har jag inte fått än så länge och troligtvis klarar jag mig med mildare varianter än så länge. Jag får vid insättning och varje annan dag 3 dagar Dexaton 4 mg som anti-inflammatoriska samt 20 mg kortison. Annars tar jag doxycycline antiotika och IL som jag ska självmedicinerar nu en vecka efter insättning. Serum tar inga blodprover som Dr D om man inte vill förstås. Annars ger Serum IL innan insättning och under och vecka 8 men eftersom jag mår så pass bra av det och inget farlig, tänkte jag boosta min kropp med extra IL. Jag känner att t o m mitt höga blodtryck balanseras av IL. Hoppas att ni får snart tid och kommer igång. Bäst är göra lista över frågor att inget glömt. Serum har mycket att göra just nu.

  • NinaCamilla

    Frk Röd: Jag har fixat TSH via VC och Serum har inte sagt om det utan bett mig att vända mot husläkare. T4 värde är indikator hur mycket hormon du har i kroppen, så att be VC ta oxå t4. Min VC läkare tycker att man ska ha under 1 vid ivf och sedan vid plusset ska man öka levaxin dosen direkt för att undvika missfall. Jag mår bäst under 1. Rekommenderar att ta värdet igen om du har 2,6 och diskutera med VC om du ska öka levaxin eller börja med det.

  • NinaCamilla

    Frk Röd :  Som Pink Lily säger - TSH berättar inte hela sanningen, utan man måste ta T4 hormonvärdet och göra flera tester.  Vårdcentralen kan vara strikta att om man ligger på referensnivå, får man inget hjälp. Eget välmående är bästa indikator hur man mår fysisk. Jag hade tsh 4 (hög) men t4 hormonvärde inom referensramen 14 pmol.  Även om jag tränade 2-3 ggr per vecka, sov jag otrolig mycket, tappade hår och gick upp i vikt. Även om jag var gränsfall, fick jag testa levaxin och idag mår jag toppen. Alla blir inte hjälpa av levaxin utan behöver mer stöd. Werlabs har bra sköldkörtelpaket som man kan ta (blodprov) om vårdcentralen nekar att ta värden.
     
    Normala referensvärden på sköldkörteln:


    TSH - högst 2,5 (Inte uppåt 3-4 som vissa har som normalvärde, anser doktor Bo Wikland.) T4, fritt, 9-22 pmol. T3, fritt, 2,5 - 5,6 pmol.

    För att se om autoimmun sjukdom finns i botten, kan ytterligare ett test göras för att se förekomsten av antikroppar.


    Normalvärden för antikroppar:


    TPOAK ska ligga under 5,6

    TgAK ska ligga under 4,8

    Hoppas att Serum kommer med feedback.

  • NinaCamilla

    JZ: det stämmer att du måste ha 1000 eur till kirurgen kontanter som delar det till hans anställda. 550 eur är "patientavgift" till sjukhuset och det kan man betala med kort. Jag har tagit kontanter på flygplatsen och det finns automater överallt. Mediciner köper serum direkt självkostnadspris och ge till Apoteket som jag har förstått. Det är lite läskigt att gå så mycket kontanter med sig men det är Grekland i nötskal. Lycka till hysteroskopi!

  • NinaCamilla

    Lillebob: Be Apoteket ringa nästa gång till Läkemedelsverket om patientrörlighetslagen och EU-recept. Jag bråkade om mina antibiotika i 1 år sedan som jag fick från Aten på recept och ringde då till Läkemedelsverket. Då vile inte Apoteket hjälpa till även om det finns EU-lag om det. Printa ut följande sida och då kan du gå tillbaka. Viktigt är att receptet är original och att verksamma ämnet finns med i receptet och läkarens kontaktuppgifter. www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/Nyheter-2013/Recept-kan-hamtas-ut-i-hela-Europa/. Annars är Lloyds mycket bättre på kundvård än gamla tröga Apoteket.

  • NinaCamilla

    JZ: Jag är överlycklig för er skull och tråkig att höra vad de hittade hos dig och mannen. Samma hände till oss några år sedan men livet har blivit bättre när man vet att vad är felet. Jag har gjort både hysto och lapro hos Penny. Ni är goda händer.

  • NinaCamilla

    JZ: Jag är ruvare på 2 st blastos sedan i måndags och hoppas den bästa. Tyvärr har jag samma erfarenheter om Åbo. Ingen reagerade på förstorad livmoder eller lyssnade om mitt endo och vi hann spendera stora pengar hos dom innan vi hittade den rätta - serum. Man lär sig på vägen men sur blir man ändå.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!