• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Om någon har prontogest över några boxar, köper jag gärna! Jag har boxar så att det räcker för vecka 8-9 men behöver några boxar till. .

    Jag har precis plussat tack vare Dr D! Det har tagit 7 år, 13 ÄD försök och några kronor fattigare innan vi är här. 

  • NinaCamilla

    Tackar  alla Det är fantastisk även om det är lååååång väg till ett barn. Delmål 1 uppnått!

    Jag gick på Serum tidigare och återförde flera riktig bra blastos (ÄD) från år 2013-2016. Jag fick ett plus år 2013 som slutade med utomkveds. Deras metod var att man ska fokusera på hysteroskopi, antibiotika, IL 100 ml mer sällan och 20 mg kortison. Sedan fick jag vid insättningen sätta in hcg-sprutor och Dexaton anti-inflammatoriska. När sista försöket förra året i augusti misslyckades, ville inte Serum hjälpa till utan rekommenderade dubbeldonation. Då vände vi till Dr D helt och hållet. Serum hade påbörjat med neupogen men doser var riktig låga - nästa obefintliga jämfört med Dr D. Jag har bara bra att säga om Serum men det funkade inte för oss.


    Dr D teori är att även om jag inte har några immunologiska stora problem (endo + sköldkörtel), börjar problemen vid insättningen. Då behöver jag dubbla doser neupogen och mer ofta IL-dropp för att hålla embryo och fästa. Flera ggr har jag känt mig gravid men sypmtomen har slutat 2 dagar innan TD. Nu tar jag IL-dropp varje 3-4 dag, äter 20 mg kortison och ta en ampull neupogen. Det verkade vara svaret även om det är långt kvar när veckor 12 avklarat. Enda som min kropp reagerar på är att progesteron nivåer droppar ordentlig efter insättningen och lymfocyter öka lite lite gran.

    Tidigare fattade jag inte nattsvettningar = immunattack. Nu vet jag bättre

  • NinaCamilla

    SaJoH: Han frågar om du har haft symptom så som att embryo har fäst sig t.ex. några symptom om graviditet som har avtagit innan testdagen. Om du har känt något annorlunda?

    Jag är nog bra exempel på hans metoder. Du kan läsa min profil. Många försök 12 ÄD och ett plus med utomkveds. Alla detta mer perfekta embryos med 6 olika donatorer. Jag blev inte gravid helt enkelt.

    I mitt fall har jag känt mig gravid vid nästan varje insättning (10 av 12 ggr med ÄD), symptomen har varit där (nidblödning, pirr i magen) och jag har varit säkert på implantation MEN något har hänt innan testdagen. Oftast 2-3 dagar innan alla symptomen försvinner.  När jag känt mig gravid, blir mensen extra kraftiga efteråt också och riktig ont gör det (nästan som missfallskramper). 

    Nu efter första försöket hos Dr D är jag äntligen gravid men starka mediciner att dämpa ner min kropp som försöker stöta bort embryo. Jag kan bara rekommendera hans metoder även om det låter ibland lite flummig.

  • NinaCamilla

    SaJoH: Vi hann aldrig göra några försök i Sverige eller komma till utredningen innan jag fyllde 40-år. Jag nämnde om mina sjukdomar , endometrios och sköldkörtel till finska ÄD-klinik som inte tog hänsyn till det alls. Sedan vände vi till Serum, Aten som gjorde inga tester på mig eftersom de sa att jag har redan immunologiska problem pga.endometrios och sköldkörtel. Det baserade det på endast mina sjukdomar. Jag fick direkt medicinering som skulle hämna det (kortison + anti-inflammatoriska).

    Första gången gjorde jag tester hos Dr D. Chigago prover visade att jag har NK-Killer celler - även om inte så högra värden som vissa har på denna tråden. Inga stora problem sa han då. Sedan gjorde vi 2 ÄD försök i Serum och Finland och lät Dr D analyser mina blodsvar. Det som vi hittade på var att mina progesteron värden sjönk hastig efter insättningen. Lymfocyterna ökade också. Jag tror nog att de flesta kan bli gravid med lite extra medicinering - kortison, IL-dropp och antibiotika men vissa - som jag - behöver regelbundna blodprover som tolkas att jag kan bli gravid och behålla det. Alla fall är olika. Jag visste bara att endometrios och sköldkörtel är sjukdomar som är immunologiska.

  • NinaCamilla

    Jag hade också gränsvärde på NK-celler (väldig lugn kropp) men jag kan säga att utan neupogen och immunologisk behandling hade jag inte blivit gravid. Min kropp reagerade på embryo så att gränsvärde kan ställa till det och då märker man det i efterhand - efter FET/ET i blodprover. Jag frågade om PGS från Dr D och det hade kostat 2000 eur extra. Enligt honom var det onödig om man får minst 5 st blastocyst på dag 5. Då är några av dem perfekta. Vi bestämde oss att inte göra PGS pga.extra kostnad. Det är att överväga för den finansiella. DNA-fragmantering borde man göra på simmare för att utesluta problemen där. Det gjorde i Serum.

  • NinaCamilla

    Pipperoni: Beklagar minus! Ni gör helt rätt att gå mot ÄD även om det är inte den lättaste beslut. Jag har gjort ÄD på båda Serum och Dr D. Lite olika upplägg på medicineringen men båda är bra - lite beror på vad har man problemet. Lycka till och hoppas på att ni kommer igång igen snart!

  • NinaCamilla

    Håller med Lill! Om jag hade lyssnat på Serum (armé med administrativ personal och bra kommunikation), hade vi gjort dubbeldonation eftersom de vägrade till slut hjälpa oss. Troligtvis hade vi lyckats på det sättet men vi vände oss till dr d istället. Vi ville ha en genetisk föräldrar eftersom vi har inga problem med simmare. Han har en teori att mannens simmare kan skapa immunattack efter insättning hos mig - problematiken var inte varken simmare eller min kropp utan immunologiska problem. Jag kan säga att javisst har han mycket att göra men när man har akuta problem, återkommer han med ett personligt svar. Bästa är att känna efter vad är problemet och sedan välja klinik. Tyvärr ska kliniker tjäna sina pengar oxå och de ger råd som funkar de flesta. Ibland får man gå genom några kliniker innan man hittar rätt (7 år, 13 insättningar och 6 donatorer, 4 hysteroskopi, 2 laproskopi). Det som passar mig, passar inte nödvändigtvis dig och tvärtom.

  • NinaCamilla

    finee: Jag har gjort ÄD både i Serum och hos Life Clinic hos Dr så att jag har erfarenheter om båda kliniker. Kliniker har olika fokus. Så lite beror vad du har problem, men båda är bra.

    Serum fokuserar mest på antibiotika, delvis immunologi och mer hysteroskopi. Jag tog också menstestet och åt antibiotika. Jag gjorde 4 hysteroskopier med implantationsnitt och använde 4 olika donatorer (ÄD). Problemet med Serum är att innan/under ruvningen får du ingen stöd om du har något immunologisk problem. De ger immunologiska mediciner automatisk men inte följer upp hur kroppen reagerar på dessa. De kör mest antibiotika (3 olika som jag åt), anti-inflammatoriska (2 olika) och liten del av neupogen om inget fungerar. Serum gör dock dna-fragmantering på mannens simmare och andra tester som kan vara aktuellt för mannen och dig. Du får också mindre påse IL-dropp hos oss vid insättningen om det behövs. Det finns många som har blivit gravida med deras metod. Dock är jag lite tveksamt att man skulle göra hysteroskopi efter varje misslyckad försök som kostar 2100 eur (jag gjorde en laproskopi för endo+ 4 hysteroskopier). 

    Dr D´s fokus är på dig och din kropp hur den mår innan insättningen och efteråt. Han gör inte hysteroskopi i första läget. Hans teori är att om man får minst 5 blastos med mannens simmare, är dna-fragmantering onödigt. Det kan vara stressande med att ta blodprover varje vecka (ibland flera gånger) och ta IL-dropp men jag värderar hans support. Jag tar IL-dropp vid graviditet varje 3-4 dag, annars tar jag 1 IL -dropp innan insättningen. Han analyserar symptomen och ge råd och justerar medicineringen. Vi blev första gången gravida med hans hjälp (även om missfall på vecka 8). 

    Jag gjorde också så att vi gjorde ÄD hos Serum med sista embryo som vi hade och använde Dr D för immunologiska medicinering. Det kan också funka. Alla kroppar och problemen är olika så att jag rekommenderar uteslutningsmetoden - ta reda på vad funkar och vad funkar inte. Chigago prover är värd att satsa pengarna på om man misstänker NK-killerceller i livmoder eller immunologiska problem.

    Lycka till!

  • NinaCamilla

    Finee: I hysteroskopi görs endast borttagning av polyper och död vävnad inuti din livmoder i lätt narkos. Det är inte en operation så sättet. Då tar man inte bort något endometrios relaterad grejer så som endo-vävnad, blodcystor etc. Laproskopi är en större operation (titthålsoperation) och absolut ska du inte göra det om du vill använda dina egna ägg. Min äggreserv försvann när i Sverige opererades mina cystor och ingen sa att det finns risker för att förlora äggreserv. Därför gör vi ÄD från början. Det är bra att göra en hysto för att rensa och utesluta fysiska fel. I serum får du dvd från operation som du tittar tillsammans med kliniken vad har man hittat. Dr D gör oxå hysteroskopi om han tror att du behöver en. Jag har inte gjort hysto hos honom eftersom det har inte hjälp mig tidigare för att bli gravid. Vi kör på andra metoder.

  • NinaCamilla

    Jag har gjort op både i Sverige och i Grekland och jag kan säga att privata stora sjukhusen i Aten är mycket renare än stor sjukhus i Sthlm. Javisst kan man få multiresistenta bakterier men det kan få oxå i sjukhus i Sthlm utan att åka utomlands. I mitt rum i Aten såg jag städerskan flera ggr per dag - moppade golvet etc. Städerska på sjukhus i Sthlm tvättade handfatet med handsprit utan att moppa golvet och det var fortfarande smuts kvar efter förra patienten. Aten folket var mycket professionella och de har inte råd att förlora sitt rykte. Förstås op är alltid op oavsett var den görs. Min känsla att det är annat med allmänna sjukhus än privata i Grekland.

  • NinaCamilla
    Vviiccttoorriiaa skrev 2018-03-03 08:26:10 följande:

    Laparoskopi mot endometrios eller inte? Dr D anser att en laparoskopi inte är nödvändig utan att jag ist ska ära någon form av malariamedicin för mina besvär vad gäller för tjockt blod. På der viset tror han att mina besvär med endometriosen även kommer att avta. Penny däremot, på serum, anser att endometriosen, som sitter i nedre delen av ryggen, behöver avlägsnas på grund av att den påverkar kvaliteten på äggen.

    Vem ska jag tro på? Hur ska jag göra?

    Även i Sverige har se sagt att endometriosen inte är ett hinder för en graviditet och därför inte behöver tas bort.

    Att utföra en laparoskopi i Grekland är inget jag hurrar för. Jag kan inte språket, engelskan är sådär och att dessutom behöva tillbringa en natt själv på sjukhuset gör mig livrädd. Jsg vill verkligen inte! Vi har dessutom kollar upp våra försäkringar. Det finns inga tilläggsförsäkringar som garanti för planerade operationer utomlands.

    Snälla någon här ute! Hjälp oss! Hur skulle ni gjort? Eller kanake är det någon som redan tagit ställning i liknande situation?


    Jag har gjort laproskopi via Serum för endometrios och fleratal hysteroskopier. Kirurgen som Serum använder är väldig bra och bättre än de flesta i Sverige så att du behöver inte oroa dig. Förstås är det alltid så att språket är annat och alla kan inte engelska  spec sjuksköterskor. Jag övernattade i deras privat sjukhuset och kan säga att standarden är mycket högre än i Sverige med tv etc. Mycket städad och utrustningen mycket bättre. Väldig bra omhändertagande och flera sköterskor som tar hand om dig. De har ett rykte som de måste tänka förstås. Som du skriver finns det ingen försäkring mot om det skulle hända något där nere. Operation är alltid operation men jag tog risken eftersom längtan efter barnet är så stark.  Jag mådde mycket bättre efter op i Grekland än i Sverige dock kirurgen var väldig ledsen över min skull eftersom Sverige hade struntat att göra ordentligt jobb. Jag måste också nämnda att nej jag blev inte gravid även om Serum ville att jag  ska göra hysteroskopi varje försök och stora doser av antibiotika. Till slut sa de bara att ED ska vi göra även om ingen manligt problem. Vi var där några år tills vi vände oss till Dr D.

    Vi går på hos Dr D och han tycker inte alls att jag ska rota där nere utan att man ska dämpa ner inflammationen som endometrios skapar. Operation är bara en tillfällig lösning säger han. Det blir en ond cirkel att du måste göra om op flera gånger. Nu tar jag neupogen och kortison istället att bli gravid och vi lyckades första gången hos Dr D men missfall i vecka 8. Vi gör dock ÄD. Mina egna ägg är redan förstörda på första lap i Sverige.

    Det finns dock de som har blivit gravid direkt efter laproskopi men inte alla. Serum och Dr D har olika syn på saken och det som funkar hos mig, funkar inte nödvändigtvis hos dig. Tyvärr är barnlösheten uteslutningsmetod. Man måste komma fram vad kan funka och ha tyvärr massor med pengar. 

    Hoppas att jag kunde hjälpa lite iaf.
  • NinaCamilla

    Penny och Serum har några bra behandlingar som funkar de flesta och jag vet flera genom åren som har blivit gravida där. Hon tycker att om man har fått diagnos endometrios, sätter hon hela medicinpaketet enligt det. Hon vet också att laproskopi är inte bra i Sverige vilket jag tror att hon vill rekommendera lapro hos dem innan man börjar försöken. Hysteroskopi är bra om man vill veta att inga fysiska hinder finns. Vi med endo vet att det finns redan problem. I min laproskopi i Grekland tog de bort en inflammerad äggledare som  läcker till livmoder och skapar en giftig miljö. Dr D kommer var ärlig om laproskopi behövs och gör inte det först. 

    Jag glömde dock att jag blev "gravid" direkt efter op men det var utomkvedshavandeskap i buken vilket är 1 miljon chans. Då räknar jag inte det som ett normalt graviditet utan något konstigt hände. Serum gjorde implantationssnitt på varje hysteroskopi som jag gjorde - 4 st totalt och jag blev inte gravid. 

    Vi ska göra den - huh - 15 ÄD försök nu om en vecka hos Dr D. Bara att vi blev gravida på första försöket hos Dr D bekräftar att vi är på rätt spår med medicineringen etc. Fy den som ger upp...

    Skönt att du fick lite hjälp! Jag brukar vara lite tyst här på trådarna efter alla åren och de flesta har blivit gravida på något sätt men läser då och då.

  • NinaCamilla

    Jag hoppar in här gällande Serum. Vi har gått både Serum (flera ÄD-försök) och Dr Dimitri. Jag kan säga att Serum är bättre på att svara och man får kontakt med Penny lätt. Dock jag känner inte alls att jag har fått genhör på mina immunologiska problem i Serum på samma sätt som hos Dr D. Penny tog inga som helst blodprover på mig utan litade på endast deras metoder: antibiotika, hysteroskopi och väldig lite neupogen.. Serum krävde laproskopi och flera hysteroskopier tills de sa att de inte kan hjälpa oss om vi inte kör dubbeldonation. Vi har ingen manligt problem. 

    Serum körde så liten dos av neupogen också utan att begära några blodprover under tiden att kontrollera om det är någon påverkan på neupogen. Sista försöket hos dem var bortkastade pengar.

    Även om Dr D kan vara ibland svårt att nå måste jag säga att jag har full förtroede för honom varför vi lyckades bli gravida på första försöket hos honom ÄD nr 13. Jag vet också att vissa har blivit sura till honom pga hans beteende ibland..

    Alla kliniker har sina teorier och vad passar till mig, passar inte alla men jag skulle inte säga att Serum är bättre än Dr D. Flera har lyckats hos Serum men om man försöker flera ÄD-försök som vi gjorde (4st ÄD) utan att lyckas, ska man gå vidare. Serum har inga goda kunskaper om immmunologiska problem utan kör lite mot standard metod.

  • NinaCamilla
    BusigaSyrran skrev 2018-09-13 21:09:17 följande:

    Om man är rädd för att ens vävnad i livmodern kan ha kommit tillbaka, hade ni åkt ner till Serum igen eller velat boka en hysterskopi via er gynekolog för att de bara ska kolla?

    Förresten har någon utav er hört att ni måste ta blodprov mm här i Sverige för att se att ni inte har resistenta bakterier då ni har gjort hysteroskopi som räknas som operation? En sjuksköterska som sa de till mig.


    Jag har gjort flertal hysteroskopier och en laproskopi i Serum/Dr D och jag vet att sjukhuset/vårdcentral i Sverige är noga med resistenta bakterier. Jag har varit i sjukhuset i Sverige efter op i Aten och då avskiljde de mig från andra patienter innan proverna var tagna. Annars har jag inte tagit dessa självmant. Sjukhuset topsade mig både i naveln och jag fick lämna avföringsprov. Inget blodprov fick jag ta. Jag har aldrig haft några och varje gång har jag ätit antibiotika efteråt. Roligaste med besöket i Sverige var att de behandlade mig som pest patient men en bekanta vid förlossningen fick resistenta bakterier i samma sjukhus utan att hon hade varit ens utomlands.    
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!