• Foreverhope

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er alla fina tjejer! Jag skriver inte ofta här i tråden men jag läser regelbundet för att se hur det går för er och för att skaffa mig kunskap i min egen kamp. Och nu, nu är det äntligen min tur att få skriva dom magiska och efterlängtade orden: Jag är gravid!!!

    Efter över 10 års kamp, otaliga IVF:er och 3 misslyckade äggdonationer så har vi äntligen fått vårt första Plus. Detta på vårt 4:e ÄD-försök. Helt galet! Kyss Jag kan inte nog tacka dr D för att detta mirakel äntligen skett, han är otrolig! Och jag kan inte heller tacka er tjejer nog, som delar med er av alla erfarenheter och all kunskap. Det betyder oerhört mycket!

    Vi plussade igår och jag vet att det är långt kvar och mycket kan hända. Men jag har plussat för första gången i mitt liv, det är helt otroligt! HCG var 55 i tisdags, nytt HCG på måndag. Men först dags för IL hos fantastiska Anneli på Barnmorskehuset i Göteborg. Vilket stöd jag har fått av den kvinnan {#emotions_dlg.flower}

  • Foreverhope

    Tack snälla ni för alla grattis! Nu håller vi tummarna för att allt går väl hela vägen Babytrex20­13:Skönt att din blödning avtagit, håller alla tummar för dig!

    mom201­2: Vad ltröttsamt det är när man möts av sådan tråkig attityd. Lita på din gyn och på dina egna känslor och kunskaper.

    Ha en härlig helg allesammans!

  • Foreverhope

    Tack för alla gratulationer men lyckan verkar ha varit kort. Tog nytt HCG igår och svaret var 55, igen... precis samma som för 6 dagar sedan. Hur är det ens möjligt? Borde väl gått antingen upp eller ner? Svårt att veta hur man ska förhålla sig till detta, om svaret är pålitligt. Hur kan det bli 55 med 6 dagars mellanrum? Jag inser att det hela är över men har ändå svårt att förstå provsvaren....

  • Foreverhope
    mom2012 skrev 2016-03-22 21:02:40 följande:

    Foreverhope det verkar ju lustigt att hcg hcg va exakt samma. För mig som fick mf gick hcg ändå upp lite ända fram till vecka 10 då mf hönde och då hade det börjat sjunka. De har inte gett dig fel provsvar?


    Ja det är väldigt konstigt att det skulle bli exakt samma resultat. Första provet tog jag via Werlabs och andra via min barnmorska, men båda på samma lab så därför känns det extra skumt. Min barnmorska ska ringa Unilabs idag och höra lite hur de resonerar. Min sambo ringde Unilabs igår men de får inte prata om enskilda provsvar över telefon men höll med om att det lät lite konstigt att få exakt samma svar. Ska ta ett nytt HCG idag för att få lite mer svar så att vi kan gå vidare.
  • Foreverhope

    Tack alla för fina ord. Tyvärr har jag nu fått bekräftat att graviditeten är över, eller på väg iaf. Kontaktade SU och fick ta ett HCG där, det visade 90. Så alldeles för lågt då jag skulle gått in i v 5 idag. Ska på ultraljud på tisdag för att säkerställa att det inte är utomkvedes. Ska låta mig själv bryta ihop för att sen komma igen.  Måste försöka fokusera på att jag faktiskt lyckades bli gravid för första gången i livet, det är ju stort. VI har 3 embryon i frysen och förhoppningsvis ligger guldägget där och väntar på oss Hjärta

  • Foreverhope
    pipperoni skrev 2016-04-06 11:43:53 följande:

    Ann C - fantastiskt att du är i vecka 36 redan! 
    Aylak - härligt att höra att det går bra och att din kropp verkar lugn!
    Ananax - välkommen hit. Jag har också bara erfarenhet av Dr D och förutom att det är svårt att få svar ibland (vilket kan vara nog så nervpåfrestande) så är jag väldigt nöjd hittills. Gör IVF hos honom nu.

    Själv är jag på sprutdag 5 idag och har gjort första VUL som visade 3 större äggblåsor och 6-7 mindre. Lite tunn slemhinna tyckte läkaren som gjorde VUL, 4,7mm. Men Dr D verkade inte bekymrad, han sade att det är tidigt än och sänkte min dos Menopur från 225 till 150 enheter. Känns ovant och lite läskigt i jämförelse mot Carlanderska som bara höjde och höjde. Var uppe på 450 enheter på sista försöket. Men, jag tror att Dr D vet vad han gör och hoppas på bättre kvalitet på äggen den här gången! 

    Nytt VUL på måndag och preliminärt äggplock onsdag, torsdag eller fredag. Det är jobbigt och nervöst för ett kontrollfreak som mig att bara vänta och inte kunna boka resa än... :-/ Det är så många andra som är inblandade också - min sambo som precis har börjat nytt jobb och mina systrar som är standby som hundvakter. Men, jag får se det som en nyttig övning i att slappna av och ta en dag i taget... (svårt). 

    Har hittat en fantastiskt bra gynläkare i Göteborg som gör ultraljud. Hon hjälpte till och med till på en lördag när det behövdes. Hon frågade också i detalj vilka mediciner jag fick och var nöjd med att jag fick både kortison, trombyl och Fragmin. Hon hade själv fått Intralipider när hon var gravid för längesedan och tyckte inte att det var något konstigt heller. Hon pratade om Essentiale Forte (tillverkare Sanofi), som skulle vara någon motsvarighet till Intralipider, fast man tar dem oralt. Någon som har hört talas om det...? Zinfandel? 

    Nån som har några huskurer för att hjälpa till att bygga upp slemhinnan så får ni gärna tipsa! 


    Ann C: Underbart att du är så långt gången nu!

    Aylak: Härligt att veckorna rullar på och att det ser bra ut!

    Ananax: Jag har också gjort behandlingar via dr D och är mer än nöjd. Har gjort 2 ÄD med immunsupport och nu senast hade vi honom enbart för immunsupport när vi gjorde behandlingen på hemmaplan. Det är tack vare dr D´s engagemang i att hitta en behandlingsform som passar min kropp bäst som vi äntligen lyckades plussa efter alla dessa år. Nu slutade det ju tyvärr i missfall men vi är onekligen på rätt spår. Det stämmer dock att det ibland kan dröja med svar från honom, något som stressade upp mig oerhört i början. Nu har jag lärt mig att sitta lugnt i båten då jag upplever att han svarar snabbt om han anser det är viktigt men om hans svar dröjer så är det för att han inte är oroad eller bedömer det som akut. 


    pipperoni, vad härligt att du fått fatt i en så bra gyn i Göteborg. Vill du dela med dig av vart detta är? Även om jag har fint stöd hos Barnmorskehuset så är det alltid bra med en back-up vid akuta behov. Jag har också problem med tunn slemhinna, men blev ordinerad av dr D att använda Viagra (Sildenafil) vaginalt och det har hjälpt! Inga galna resultat men ändå bättre än innan.

  • Foreverhope
    OneLife skrev 2016-10-25 11:29:42 följande:

    Hej tjejer!

    Längesen jag var här inne nu..

    Vill ge er som kämpar lite hopp!

    7e september föddes ytterligare en Aten-bebis tack vare Dr.D´s professionella hjälp! En liten pojke kom i v 39 och var 53 lång till sina 3090 gram!

    Jag har Fragmin sprutor och prednisolon för er som är i behov!


    Stort grattis till er lilla pojke, fantastiskt! ????????????Jag är intresserad av medicinerna, har skickat pm. ????
  • Foreverhope

    Hej alla underbara tjejer!
    Har varit frånvarande i tråden sedan i våras då vi efter 10 år av misslyckanden äntligen lyckades bli gravida, men tyvärr fick ett tidigt missfall. Jag knäcktes totalt av att den totala lyckan rycktes undan så tvärt men samtidigt hade hoppet väckts till liv, jag kunde bli gravid! Jag hade aldrig lyckats blir gravid utan stöd och utredning av dr D. Efter att ha tagit en paus för att återhämta mig fysiskt och psykiskt har vi nu gjort ett nytt försök, och jag är gravid igen Kyss Jag kan tillägga att vi kör äggdonation, och det är tidigt ännu jag är idag i v 6+1 och glädje blandas med oro, som för de flesta.

    För att eliminera stressmoment denna gång valde vi att köra immunsupporten på egen hand utan kontakt med dr D. Han har tidigare behandlingar sagt att min kropp verkar lugn, och att han inte tror mitt immunförsvar är en stor bov i dramat och inte heller orsaken till missfallet. Men jag har nu lite svårt att veta hur jag ska agera framöver med behandlingen, har ju aldrig kommit så här långt. Jag vänder mig därför till er kloka och insatta tjejer i hopp om att få lite input på hur jag ska agera framöver.

    Jag tar dagligen Fragmin, 20 mg prednisolon och har tagit IL 1 gång per vecka. Tar även östrogen och progesteron. De senaste 3 veckorna, dvs sedan plus, har mina provsvar sett ut enligt följande:

    Leukocyter 9.6, 10.1, 11.9
    Neutrofolia 7, 7.4, 8
    Monocyter 0.4, 0.5, 0.7
    Lymfocyter 2, 2, 2.8 (innan behandlingsstart kring 1.7-2.1)

    Hur skulle ni tolka mina svar, och ökningen av dessa. Hade tänkt börja dryga ut på droppet lite men vet inte om jag vågar när Lymfocyterna ökat till 2.8. Överväger om jag ska kontakta dr D för fortsatt stöd men vet inte hur han ser på att man kört på egenhand... 

    Ni är så många här i tråden som är insatta och kunniga på detta, jag skulle bli så tacksam om någon hade möjlighet att ge lite input på hur ni ser på mina värden. Stort tack på förhand, och ha en härlig fredag! {#emotions_dlg.flower}

  • Foreverhope
    lill111 skrev 2016-11-25 12:36:50 följande:
    Grattis!! Vad underbart!! Gjorde ni ÄD hos dr D?
    Tack! Kyss Vi har gjort ÄD hos dr D en gång men fick tyvärr inget plus då. Nu har vi kommit fram i kön och gjort behandlingen inom landstinget.
  • Foreverhope
    Solkattan skrev 2016-11-25 12:43:30 följande:

    Foreverhope: Grattis till graviditeten!

    "Förstår" din stresskänsla över att fundera på provsvaren men också detta att få ihop kedjan med Dr D.

    Jag tog prover i veckan och mitt lpk: 10,1 (varit runt 9-10 senaste gångerna), neu: 8,8 (7-13 senaste gångerna) lymf: 0,8 (0.7 till 1,4 senaste ggr) samt mono: 0.4 ( 0.4 till 0.7). Våra värden hyffsat lika förrutom lymfocyterna då...

    Jag har inte tagit ett dropp sen i somras så han anser min kropp stabil med dessa värden. Håller på att trappa ner kortisonet. Körde 20 mg från början nu 15 och från o med imorgon 10mg. Är i vecka 21 så just nedtrappningen kanske inte är aktuell än för dig...

    Om jag inte minns fel så är det monocyterna och lymfocyterna som "styr" droppet..?

    Som jag uppfattat det så kan man typ inte överdosera droppet? Däremot kan det vara värre om man får för lite...?

    Att äntligen lyckas bli gravid så kanske det är värt att ta droppen..? Om ett par veckor så kanske det känns stabilare och du vågar klesa ut mer?


    Tack för feedback och tankar Solkattan! Håller med dig om droppet, hellre för många än för få. Skönt att din kropp verkar stabil nu och att det ser så pass bra ut så att du kunnat börja trappa ned Glad Funderar på att kontakta dr D och se om han vill stötta upp härifrån, kan ju inte få annat än ett nej Tungan ute
  • Foreverhope
    mom2012 skrev 2016-11-25 20:43:37 följande:

    Dr D tar en fast avgift för graviditetsstödet så det är nog inga problem. Grattis till plus! !


    Fick svar från dr D och han stöttar upp! Tack för uppmuntran att kontakta honom!
  • Foreverhope
    Solkattan skrev 2016-11-25 12:43:30 följande:

    Foreverhope: Grattis till graviditeten!

    "Förstår" din stresskänsla över att fundera på provsvaren men också detta att få ihop kedjan med Dr D.

    Jag tog prover i veckan och mitt lpk: 10,1 (varit runt 9-10 senaste gångerna), neu: 8,8 (7-13 senaste gångerna) lymf: 0,8 (0.7 till 1,4 senaste ggr) samt mono: 0.4 ( 0.4 till 0.7). Våra värden hyffsat lika förrutom lymfocyterna då...

    Jag har inte tagit ett dropp sen i somras så han anser min kropp stabil med dessa värden. Håller på att trappa ner kortisonet. Körde 20 mg från början nu 15 och från o med imorgon 10mg. Är i vecka 21 så just nedtrappningen kanske inte är aktuell än för dig...

    Om jag inte minns fel så är det monocyterna och lymfocyterna som "styr" droppet..?

    Som jag uppfattat det så kan man typ inte överdosera droppet? Däremot kan det vara värre om man får för lite...?

    Att äntligen lyckas bli gravid så kanske det är värt att ta droppen..? Om ett par veckor så kanske det känns stabilare och du vågar klesa ut mer?


    Jag kontaktade dr D och han stöttar upp. Känns så skönt, tack för uppmuntran att kontakta honom! Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!