• singhali

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag undrar om någon i tråden inte tagit FBC under Neupogen behandling?

  • singhali

    Ni kunniga på Neupogen. Vet ni om den medicinen kan orsaka en flare och höja TNF alfan precis som Humiran?

    Läste i Agates faq: There is a concern that taking steroids on top of GCSF may not be helpful, so it is logical that unless you have very high TH1 cytokines, you would expect your doc to start you on GCSF injections first, then check your TH1:TH2 after a few days before deciding whether to start you on steroids - in case you have a reaction to the GCSF that pushes up your TH1 (so you want steroids) or pushes it down (so you want to avoid steroids).

  • singhali

    Zinfandel: Brukar Braverman behandla förhöjd TNF med neupogen och inte upplevt att den orsakar någon flare? Sätter han in prednisolon direkt tillsammans med Neupogen i syfte att förhindra en flare av TNFn?

  • singhali

    Vet någon om det kan finnas någon risk att TNFn höjs tillfälligt i början strax efter att man tagit intralipid så att man om man har förhöjd TNF inte bör ta intralipid alltför nära transfer?

  • singhali

    Tack zinfandel. Jag tror jag läst i tråden att dr D ordinerar intralipid så nära transfer som äggplocksdagen och minns inte att jag läst någonting om att han skulle undvika det på grund av förhöjd TNF, visst minns jag rätt nu?

  • singhali

    Jag är väldig konfunderad. På mitt recept från dr G så står det att jag ska börja med Neupogen 4 dagar efter transfer. Känslan rent spontant är att det känns för sent börja först så långt efter transfer och att man bör börja tidigare om man ska kunna förhindra en immunttack vid transfer. Hur har era ordinationer varit?

  • singhali

    Tar ni prednisolon under tiden ni står på Neupogen eller är det någon av er som ordinerats att inte blanda dessa för risk att trycka ner immunförsvaret för mycket. Jag läste detta och blev nu så orolig över om det kanske stjälper mer än det hjälper att blanda dessa, hur gör ni och vad har ni hört angående detta?  

    "I have high NKs and TNFa plus low LAD and Dr G's protocol for me includes steroids, neupogen, humira, lit, intralipids and poss ivig.  I asked him about over suppression after reading stuff on FF, and about having steroids and neupogen at the same time.  He asked where I got my information from and I said it was something I read (didn't say where).  He is definitely not of the impression that you can be over suppressed (in fact he wants me to have 40mg of prednisolone if I don't have the humira, and 25mg if I do, but still all the other txs).

    I've since spoken with Dr B and Penny at Serum who both say they wouldn't prescribe steroids and neupogen *to be taken at the same time*, but, in some cases pts are given steroids leading up to a cycle, but weaned off before starting the neupogen."

  • singhali
    Förlåt att jag bombarderar tråden märker jag. Måste bestämma mig idag om jag ska kombinera Neupogen och prednisolon eller bara ta det ena av de. Jag läste nedan och vet inte vad man ska göra i ett läge där man inte vet hur man reagerar på Neupogen eller prednisolon heller för den delen. Jag har förhöjd Th1 och 2 samt DQ match 50%. Kir alla receptorer saknas. Dessutom ingen att fråga hur man bör göra, får inga svar från dr Gorgy. Vill inte besvära Penny även om hon är så tillmötesgående så känns det fel då hon inte ordinerat medicinen åt mig.

    "I usually dont add prednisone as neupogen itself can lower the inflammatory cytokines by induciton of T regulator cells. In some patients the cytokines remain elevated due to a strong immune response or due to low sensitivity of the G-CSF receptors. Prednsione has been shown to potentiate those receptors so in those cases we have added prednisone to the neupogen . We follow our immune profile very carefully during neupogen treatment cycles and patients should also have an occassional CBC to check the WBC. Only those with expereince in both should be prescribing and following these patients.
    Dr. Jeffrey Braverman MD FACOG
    Medical Director
    Braverman Reproductive Immunology P.C."
  • singhali

    Jag får inget svar från kliniken i London men jag tror min undran misstolkades då det bara var lite input om andras erfarenheter om en medicin jag vet så lite om som jag egentligen önskade. Inte lätt skriva på rätt sätt när man är i ett pressat läge. I alla fall tack snart lycklig för dina lugnande ord.

  • singhali

    Hre: Jag tycker också det är skumt börja så sent med Neupogen. Jag blir rädd jag kanske missuppfattat ordinationen totalt för har inte hört en enda som börjat med Neupogen så sent. Det kan ju förstås ha att göra med att blivit ordinerad av olika anledningar och man kanse ska ta det olika då, jag är ordinerad för KIR resultatet mest tror jag men även DQn gissar jag. 

    Går det bra för dig i behandlingen med Neupogen och blodproven är bra? 

  • singhali

    zinfandel: du har så rätt jag är så besviken så det finns i nte ord på kliniken då jag frågat 5 ggr idag utan respons och behöver svar akut. Jag ska sätta in embryon imorgon och vet inte hur jag ska göra. gällande Neupogen. På mitt recept så står det four days from embryo transfer men det kanske egentligen är menat att stå every four days from the day of embryotransfer, det skulle verka mer logiskt i mina öron men det är ju en ordentlig skillnad och om jag missar rätt ordination på grund av en felkråka så gråter jag.

  • singhali
    Zinfandel skrev 2015-02-26 21:13:32 följande:

    Singall: det är skitdåligt av dem Skrikandes Riktigt, riktigt dåligt, Vi sätter all vår energi, tilltro och oftast sista pengar till dem för att de ska hjälpa. Och så gör de inte det. En del sätter faktiskt inte in Neupogen förrän implantation och är det 2-dagars (eller är det blastisar?) så kan det ju stämma ganska bra. En del får immunreaktioner just vid den tidpunkten och då sätter man inte det först då för att liksom "chocka kroppen" så att den inte har hunnit vänja sig vid medicineringen. Och en del sätter in det en veckan innan transfer och tom mer ibland. Finns många teorier och tillvägagångssätt. Hoppas det löser sig {#emotions_dlg.flower}

    Isbella: kortison brukar nog vara det vanligaste då.


    Då kanske det ska vara fyra dagar efter transfer då som det står på receptet. Har försökt lkolla på nätet om någon blivit behandlad med neupogen för KIR och om det i sådant fall inte sätts in förrän så sent så det kan vara därför men hittar inte så mycket information. 
  • singhali

    Är det någon som vet om man kan ha för lågt NK cell värde eller om det bara är farligt med att ha för högt?

    Det är det jag är lite rädd med att kombinera prednisolon med neupogen eftersom jag har under refernsvärde i normal fall och vill inte pressa ner det för mycket samtidigt som jag vill pressa ner min TNF men dessa verkar gå stick i stäv och svårt pressa ner det ena utan att det andra påverkas.

  • singhali

    Har någon av er någon aning om hur snabbt Neupogen börjar verka till att se någon förändring i FBC? Vilken dos har ni haft och hur långt efter första neupogen dos har ni testat FBC?

    Har ni tagit intralipider även efter transfer innan testdag menar jag? 

  • singhali

    Tack snart lycklig hur långt efter första neupogen dos var det du tog första FBC som det märktes en liten förändring?

    Hur långt innan et började du med Neupogen?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!