• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    NinaCamilla skrev 2017-08-12 10:51:00 följande:

    Finee: I hysteroskopi görs endast borttagning av polyper och död vävnad inuti din livmoder i lätt narkos. Det är inte en operation så sättet. Då tar man inte bort något endometrios relaterad grejer så som endo-vävnad, blodcystor etc. Laproskopi är en större operation (titthålsoperation) och absolut ska du inte göra det om du vill använda dina egna ägg. Min äggreserv försvann när i Sverige opererades mina cystor och ingen sa att det finns risker för att förlora äggreserv. Därför gör vi ÄD från början. Det är bra att göra en hysto för att rensa och utesluta fysiska fel. I serum får du dvd från operation som du tittar tillsammans med kliniken vad har man hittat. Dr D gör oxå hysteroskopi om han tror att du behöver en. Jag har inte gjort hysto hos honom eftersom det har inte hjälp mig tidigare för att bli gravid. Vi kör på andra metoder.


    Okej, vad bra! Blev orolig att jag inte skulle få göra en hysteroskopi utan att ta bort endo-cystor. Beklagligt verkligen att du inte fick information om operationens påverkan på äggreserven Hoppas ditt nästa ÄD-försök funkar.
  • finee
    Niskan15 skrev 2017-08-14 22:58:06 följande:

    Wow, stort grattis! Jag är så rädd att misslyckas igen. Detta känns verkligen som vårt sista hopp och utväg innan vi börjar titta över adoption. Vi kommer att åka till Grekland i oktober och hoppas på positiva resultat. Är så less på detta och hoppet går som en berg o dalbana för varje år...


    Jag är precis i samma. Orkar inte heller med att bara fortsätta hoppas på att det ska funka med ivf i Sverige. Vi har gjort sju insättningar av fina embryon, bara minus, minus och ett par kemiska graviditeter/tidiga missfall Har precis mailat Dr D om att vi vill ha kontakt med kliniken. Kommer du ihåg om det rog lång tid innan han svarade på mailet?
  • finee
    UndrandeSökare skrev 2017-08-15 11:59:12 följande:

    finee- Normalt sett brukar Dr D svara snabbt på det första mailet. MEN nu är det augusti och i Grekland är det semesterstängt då. Dessutom driver han kliniken Life clinic helt ensam. Kliniken Serum har tex semesterstängt till 28 augusti 2017. Troligen har Life clinic liknande tider. Tänkte bara skicka en förklaring ifall det dröjer med svar på ditt mail.


    Åh, tack, det är bra att veta att det kanske kan dröja då!
  • finee
    lill111 skrev 2017-08-15 12:01:49 följande:

    Dr D svarar på mejl även nu under augusti! Självklart relevanta frågor dock;)


    Då kommer det säkert dröja lite. Det är ju i och för sig relevant att jag vill bli patient där, men det är ju liksom inget akut
  • finee
    pipperoni skrev 2017-08-15 18:27:48 följande:

    Jag mailade först vid min första kontakt, men fick inget svar, så då ringde jag istället och fick prata direkt med honom. Vet dock att han är bortrest den här veckan, så du kan ju avvakta till nästa vecka i alla fall innan du ringer.


    Tack för upplysningen om att han är borta den här veckan Annars hade jag nog börjat undra ordentligt om ett par dagar varför han inte hörde av sig. Svarar han inte någon gång nästa vecka får jag prova att ringa!
  • finee
    Mullvaden17 skrev 2017-08-17 10:26:58 följande:

    Hej!

    Jag öka åka till dr D i Aten för att ta prover och göra hysteroskopi. Nu började jag dock noja över multiresistenta bakterier och den typen av risker och fick massa svar på Google att Grekland är svårt drabbat. Se ex här: www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/varannan-bar-pa-resistenta-bakterier

    Nu vet jag inte om den typ av sjukvård vi får har samma risker men hysteroskopin ska iaf göras på ett sjukhus. Hur har ni andra resonerat? Har ni några erfarenheter kring detta? Vet ni om försäkringar osv täcker ev följder som sker "utanför" själva ingreppet? Så tacksam att få bolla lite med er som varit där/tänker åka dit eller erfarenheter kring detta. Har ingen läkare att få råd från kring detta.


    Jag har EXAKT samma oro!! Artikeln som du länkade till är från 2015, så det här har ju varit aktuellt ett tag. Svenska myndigheter avråder ju inte från att åka till tex Indien. Vad jag förstår så är det större risk att utsättas om man är på sjukhus som ligger lite mer "off", typ på någon turistö eller så. Men visst, man vet ju aldrig. Jag planerar hysteroskopi i mitten av september. Tror inte att jag kan bli med barn utan den, tyvärr, så jag kommer nog ta risken. Jag har också ställt frågan om reseförsäkring här i tråden, men inte fått något svar. Någon som vet nåt??

    Tror du man kan maila Serum kliniken och fråga om standarden på sjukhuset?

    Hur har ni andra tänkt som redan gjort hysteroskopin?
  • finee

    Stämmer förresten adressen till Dr D? Den adress som står angiven 2012 i trådstartarens inlägg. Hittar ingen adress på hemsidan, och har för mig att jag läst någonstans i tråden att Dr D har flyttat.

  • finee
    pipperoni skrev 2017-08-18 18:55:21 följande:

    Jag är i Aten nu för att göra min andra hysteroskopi för Dr D. Gjorde en för två år sedan. Operationen görs på ett stort sjukhus och det kändes då som de var väldigt noggranna med det mesta. Fick t.o.m göra EKG innan operation. Som jag har förstått det är risken för multiresistenta bakterier större om man hamnar i akutsjukvården och mer ute på landsbygden. Det här är ett jättestort sjukhus inne i Aten. Men visst finns det viss oro. De gödslar ju med antibiotika här på ett annat sätt än hemma. Jag har fått det både efter hysteroskopi och äggplock och vem som helst kan ju gå in på ett apotek och köpa antibiotika själv. Säker kan man ju aldrig vara, men jag bestämde mig för att ta risken. Om ni gör hysteroskopi tänk på att "fasting" betyder att du varken får äta eller dricka innan operationen. Jag trodde att det bara var äta man inte fick och fick en utskällning på grekiska av en ilsken sköterska när jag försökte ta ett glas vatten. Sen fick de skjuta på min hysto ett par timmar pga det.


    Precis så har jag också förstått det (som jag skrev ovan), att risken är stor om det är så att man blir matförgiftad på någon liten turistort och söker vård på något litet lokalsjukhus där de har dåliga hygienrutiner när de sätter näringsdropp typ. Har kommat in sjukhusets hemsida och det ser bra ut. Har läst på brittiska forum (typ fertilityfriend) där de diskuterar inför hysto i Aten och folk säger att på stora privata sjukhus i Aten där de brukar ta emot turister för planerad vård så är det bra. Självklart finns det alltid risker med operationer, så är det i Sverige också. I Grekland har de problem med antibiotikaresistenta bakterier, så är det. Störts risk att smittas är faktiskt då man går ut och äter typ sallad eller frukt. Först blev jag rädd angående det här med bakterier vid operstion i Grekland, men nu när jag läst på lite mer så känns det ändå värt att göra det.

    Jag har varit i kontakt med Serum nu i veckan och fått en tid för hysto den 20/9. Så ganska snart!!! Försöker få kontakt med Dr D också, vill ju träffa honom också när jag ändå är där.

    Lycka till pipperoni med din hysto! Berätta gärna hur det gick
  • finee
    NinaCamilla skrev 2017-08-18 19:43:25 följande:

    Jag har gjort op både i Sverige och i Grekland och jag kan säga att privata stora sjukhusen i Aten är mycket renare än stor sjukhus i Sthlm. Javisst kan man få multiresistenta bakterier men det kan få oxå i sjukhus i Sthlm utan att åka utomlands. I mitt rum i Aten såg jag städerskan flera ggr per dag - moppade golvet etc. Städerska på sjukhus i Sthlm tvättade handfatet med handsprit utan att moppa golvet och det var fortfarande smuts kvar efter förra patienten. Aten folket var mycket professionella och de har inte råd att förlora sitt rykte. Förstås op är alltid op oavsett var den görs. Min känsla att det är annat med allmänna sjukhus än privata i Grekland.


    Det här är min uppfattning också efter lite research.

    Är det någon som vet vilken narkos man får där? Får man muskelavslappnande också, eller bara sömnmedel (narkos) och smärtstillande?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!