• UndrandeSökare

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    cooco skrev 2019-09-02 11:56:14 följande:

    Jag åker vid lunch imorgon. Kanske hinner jag handla då. Jag misstänker att jag kommer att vara trött efter.


    Kom ihåg att fråga Dr D om han vill att du ska ta någon antibiotika efter hyston ? Isåfall be att han skriver ner medicinens namn, styrka, och hur många tabletter du ska ta per dag, och i hur många dagar efter hyston på ett papper så du inte glömmer bort att köpa det på Apoteket i Aten.

    Tänk på att om du köper med dig vätska eller sprutor på flyget hem, tex intralipid eller Clexanesprutor, så måste de ligga i väskan som du checkar in. Inte i handbagaget!

    Det finns ett Apotek på flygplatsen också, men försök köpa på dig det mesta på Apoteken i stan. Speciellt runt Syntagmatorget i centrum finns verkligen massor med Apotek.
  • UndrandeSökare
    cooco skrev 2019-09-02 21:48:35 följande:

    Uppdatering från dagens event. Hyston och nedsövningen gick bra. Det kändes som lite löpandebandprincipen på sjukhuset, men dom fick jobbet gjort snabbt vilket var bra och jag hann inte oroa mig så mycket. Jag blev intuberad under ingreppet så jag vaknade upp med en slang i halsen. DrD förklarade att narkosläkaren ville vara på den säkra sidan ifall något skulle hända. Hans uppfattning var att vissa narkosläkare på sjukhuset, Mitera, gjorde så mer lättvindigt än andra. jag var inte beredd på det men eftersom det gjordes när jag sov märkte jag inte av det heller förrän jag vaknade. Jag fick penicillin efter och ett samtal om nästa steg. Trots att jag har fyllt 41 och aldrig blivit gravid naturligt tyckte han att vi skulle försöka hemma först innan nästa ivf. DrD är otroligt behaglig som person. Jag gillar honom.

    sammanfattningsvis en bra dag. Om någon tvekar på att åka så sluta tveka. Helt klart värt varenda öre, även om jag inte lyckas bli gravid. Jag har slängt så sjukt mycket pengar i sjön på försök i Sverige. Nu fick jag åtminstone en grundlig undersökning.

    Tack för all pepp innan! Utan den här tråden hade jag aldrig åkt.


    Skönt att höra att allt gick bra. Jag gjirde också hysto på Mitera via Serum i nov 2018.
  • UndrandeSökare
    Soffan19 skrev 2019-09-03 11:38:34 följande:

    Finns det någon läkare i Göteborg som erbjuder IVIG? Eller i någon annan stad för den delen?

    Vad är era erfarenheter av LIT? Jag har gjort LIT 2 ggr utan något som helst resultat och nu är jag gravid för första gången någonsin och Dr Gorgy vill att jag skall göra 2 LIT behandlingar till..

    Känns onödigt då jag inte fått någon effekt av de första 2 behandlingarna.

    Vad tycker ni? Skall jag bara köra på IVIG och hoppas på det bästa?


    Hej Soffan19 ! Kul att du också vänt dig till Dr Gorgy. Jag gjorde utredning hos honom 2018.

    Här kommer svar på dina frågor;

    1. Ja, Marie på Fertilitetplus i Stockholm sätter ivig (Privigen). Men du måste ha med dig medicinen själv, be Dr Gorgy om ett EU-recept som du kan lösa ut på svenskt Apotek.

    De sätter också ivig (Privigen) på Sophiahemmet i Stockholm (men då måste du ha med dig BÅDE läkarordination för dropp från Dr Gorgy på papper, och medicinen med dig i handen.

    2. Är det Paternal eller Pooled donor LIT du gjort?

    Paternal är endast med makens blod, pooled donor är med många personers blod. Oftast kommer inte ökningen efter 3e LIT. Jag har gjort 3 Pooled donor LIT och då ökade mina nivåer tillräckligt.

    3. Om du ska göra Dr Gorgys behandling så gör fler LIT om han vill att du ska göra det. Men du kan be honom att du får göra Pooled Donor LIT 3e gången.

    Du är välkommen till min Dr Gorgy tråd här på Familjeliv, där hittar du svar på en del annat praktiskt när det gäller behandlingen. Läs igenom hela den tråden, det är inte så många sidor. Den heter Vi som gör utredning på Dr Gorgys klinik.

    Lycka till med behandlingen !
  • UndrandeSökare

    Soffan19- Jag menar att oftast kommer inte ökningen FÖRÄNN man gjort minst 3 LIT. Det är för tidigt att testa efter 2a LIT egentligen. Så gör du fler LIT, men fråga om du inte kan få göra Pooled donor LIT i fortsättningen.

  • UndrandeSökare
    Soffan19 skrev 2019-09-04 10:44:09 följande:

    Tack för svaret UndrandeSökare!

    Jag har gjort 2st pooled donor LIT, men det gav inget resultat. Misstänkte att det inte skulle funka då jag inte fick någon allergisk reaktion som de flesta får.

    Jag har läst att IVIG har samma effekt som LIT, och eftersom jag enligt chicagotesterna reagerar bättre på IVIG än IL så tänker jag att jag kanske borde satsa på att få IVIG istället.

    Dr Gorgy skrev ut ett recept på IVIG 25g, men jag kan inte se att Privigen finns i den dosen. Skall jag köpa 2 förpackningar (20+5 g)? Eller hur har ni andra gjort?

    Behöver jag även ta med mig koksaltlösning om jag skall till Marie på Fertilitetplus?

    Är även lite orolig för att göra IVIG då jag läst att man kan få sllvarliga reaktioner, borde man ta några prover innan?


    Ok, inga kliande knottror alls på armen?? Det är väldigt ovanligt isåfall. På mig kliade det mycket, speciellt efter första gången.

    25g, då ska du köpa 1st 200mg och 1st 50mg av Privigen. Båda förpackningarna tas samtidigt vid varje dropptillfälle. Jag måste varna dig för att det är rejält dyrt med ivig(om du inte redan kollat prisläget). Priserna ser du på www.fass.se om du söker på Privigen. Eller gå in på Apoteket.se och sök på Privigen.

    Ivig ska tas RENT, dvs man späder EJ ut det med koksalt. (Det gör man bara med intralipid).

    Om du är orolig för allergiska reaktioner så ta det första ivigdroppet på Dr Gorgys klinik, där har de läkare och kan hjälpa dig direkt om du skulle få någon reaktion mot droppet.

    Nästan alla som finns här i Atentråden går hos Dr D och han använder ej ivig eller LIT (pgr av priset och för att det är blodprodukter) så de kan inte svara på dina frågor. Men du kan inboxa mig (skicka privat meddelande) om du har fler frågor om Dr Gorgys behandling.
  • UndrandeSökare
    Skogskantarellen skrev 2019-09-04 17:15:06 följande:

    Ni som fått IVIG dropp, vad har läkaren grundat ordinering av receptet på? Vilka blodvärden har inte varit inom referensområdet för att motivera droppet? Och har ni blivit hjälpta (gravida)?

    Tack för svar!


    Sök bakåt här itråden så hittar du Tumvantes inlägg, hon fick sitt andra barn i slutet av 2018 tack vare ivigbehandling i Danmark. Vet inte om hon är aktiv på Familjeliv längre, men du kan läsa hennes gamla inlägg.
  • UndrandeSökare
    Sommar2019 skrev 2019-09-04 19:15:41 följande:

    Hej ni som tänker åka ned till Aten, är det någon som skulle kunna köpa ut extra Clexane 40mg sprutor till oss?


    Ring och boka ett privat läkarbesök hos Dr Rika Hammarström, Stockholm. Hon tar 2000kr för att översätta utländska recept (enligt tidigare tips här itråden).
  • UndrandeSökare
    Skogskantarellen skrev 2019-09-06 18:33:52 följande:

    Är det någon här som helt skippat Dr Ds immunbehandling (för man helt enkelt lessnat) och lyckats bli gravid iaf?


    Ariellan försöker göra så nu.
  • UndrandeSökare
    Skogskantarellen skrev 2019-09-06 18:34:17 följande:

    Ni som fått IVIG dropp, vad har läkaren grundat ordinering av receptet på? Vilka blodvärden har inte varit inom referensområdet för att motivera droppet? Och har ni blivit hjälpta (gravida)?

    Tack för svar!


    Du får helt enkelt kontakta Dr Christiansen i Danmark eller Dr Gorgy i London för att få svar på det.
  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-09-07 12:51:45 följande:

    Här kommer en liten uppdatering från mig om tunn slemhinna och PRP-behandling. Jag har ju haft stora problem med min slemhinna länge. Den blir treskiktad tidigt, men blir aldrig mer än max 6 mm. Min blödning har också minskat från 3 dygn till 1 dygn. Jag har testat allt - hästdoser östrogen - oralt, vaginalt, plåster, viagra, neupogen, olika kosttillskott, endometriemassage, akupunktur mm. Inget har funkat. 

    Åkte till Dr D i fredags och lördag gjorde vi först ett VUL som visade en något bättre slemhinna, ca 6.5 mm. Vi gjorde PRP-behandling (platelel rich plasma), som innebar att han drog 4 rör blod från mig, skickade iväg dem till labbet och 45 min senare kom det tillbaka 5 ml plasma som han "inseminerade" i livmodern. Samma dag började jag med progesteron, vilket ju normalt sett får slemhinnan att falla ihop lite och bli mer kompakt och tunnare. Men, vid VUL innan transfer 5 dagar senare var slemhinnan 8.5 mm, trots progesteronet. Så det verkar som behandlignen fungerade på mig och jag ruvar nu på en blastocyst. Glad att det blev ett återförande efter att ha tragglat med slemhinnan sedan april 2018 då mitt senaste återförande var. Osäkerhetsfaktorn är väl vad embryot tycker om PRP-behandlingen. Dr D har inte testat det så mycket tidigare, men det verkar lovande. Så, nu är det bara att hålla tummarna. 

    Här kan ni läsa mer om PRP:

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5365202/

    www.fertstert.org/article/S0015-0282(17)30765-3/fulltext


    Superspännande Pipperoni ! Hoppas allt går bra nu med denna nya metod !

    Har du kvar ytterligare embryon i frysen hos Dr D nu?

    Lycka till !
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!