• UndrandeSökare
    anonymonymous skrev 2020-07-08 11:24:31 följande:

    Hej alla! 

    Vid antibiotikabehandling - vilken typ av antibiotika är det som gäller och vilken dos och behandlingstid för kvinnan och mannen? 


    Är det ivfSerums Mensblodtest du menar? Det är helt individuellt, allt beroende på vilka baciller som hittas.

    Läs mer om ivfSerums Mensblodtest genom att googla ivfSerum infection screening.

    Du behöver införskaffa 5 saker för att göra testet:

    1. En vadderad påse av minsta storlek

    2.Några frimärken

    3. Urinprovrör med Skruvkork

    4. Koksaltlösning (att späda blodet med lite i röret på väg till labbet, så det inte torkar in).

    5. Bruksanvisningen inkl adress att posta till som du hittar om du googlar ivfSerum infection screening.
  • UndrandeSökare
    Enkoppthe skrev 2020-07-29 12:52:15 följande:

    Hej. Läste att det finns en läkare som är specialist på infektioner. Vad heter den läkaren?


    Kliniken man skickar provet till heter ivfSerum.

    Det kostar 300euro för analysen. Googla på ivfSerum infection screening så hittar du mer info, inklusive adressen man skickar till.
  • UndrandeSökare
    bläckfiskmamman skrev 2020-08-02 14:26:47 följande:

    Hej 

    Är det någon av er som skickat in serum mensblodtest och fått som resultat att ni har får lite goda bakterier i livmodern? Vad fick ni för behandling?  Jag hade endast 19% av goda bakterier och det ska vara minst 90% och funderar därför på om det kan vara orsaken till vår barnlöshet. 2,5 år av otaliga ivf försök, och inte ett enda positivt graviditetstest. Känner sån hopplöshet och undrar om vi nånsin får uppleva en graviditet till. 

    Tack för en bra sida och lycka till alla kämpar.  


    Maila Katie på ivfSerum så svarar hon på dina frågor om Mensblodtestet och ditt resultat.
  • UndrandeSökare
    Tessaloniki skrev 2020-08-06 09:56:16 följande:

    Är det någon som har gjort utredning i Aten nu på distans under Coronatiden? Var det smidigt? 


    Menar du Immunutredning hos ivfSerum eller hos Life clinic?
  • UndrandeSökare
    Tessaloniki skrev 2020-08-07 08:39:55 följande:

    Åh, hur funkade det? Känns så krångligt där med FedEx-andet, bor ju en bit från Stockholm så det blir ju lite halvkrångligt men om allt annat är smidigt så känns det ju som ett bra alternativ!Life clinic :) 


    Bor du närmare nån annan flygplats så går det säkert att lösa det där också. Jag vet några för många år sen som löste det från Skåne.

    Men om du vill lösa det från Stockholm så ring och boka tid på Sophiahemmet så kan de dra blodet och lämna ut de fyllda rören till dig mot avgift. Du behöver då ha med dig papper från Dr D. Så se till att han skickar dig dem.först.

    Tänk också på att du måste dra blodet och skicka det till USA samma dag. Måste vara en måndag eller tisdag för att blodet ska nå fram till labbet innan helgen.
  • UndrandeSökare
    Smultronn skrev 2020-08-07 09:33:08 följande:

    Hej!

    Hur mycket kostar det att göra utredning hos life clinic?


    Ca 20.000kr kostade det för några år sen med enbart utredningen. Sen tillkommer medicinkostnader etc. Men maila Dr D och säg att du är intresserad av immunutredning så kommer han att maila dig sin aktuella prislista. Jag och min man valde att kombinera en semesterresa till Aten med ett besök på Life clinic för immunutredning.
  • UndrandeSökare
    Smultronn skrev 2020-08-07 09:38:08 följande:

    Får man göra hysto hos serum för att kolla infektion i livmodern? Skulle behöva göra det. Jag läste på deras sida att mensblodstestet bara testar för typ 11 infektioner.


    Jag brukar rekommendera att man först gör ivfSerums Mensblodtest och om baciller hittas så får både mannen och kvinnan varsitt antibiotikarecept av ivfSerum.

    Sen efter man ätit klart ev antibiotikakur, så bokar man tid hos ivfSerum för hysto för kvinnan och sperm dna fragmentationstest föt mannen, samt bokar tid hos Life clinic för immunutredning. Man kan göra allt under samma Atenresa.
  • UndrandeSökare
    Smultronn skrev 2020-08-07 20:44:40 följande:

    Okej. Får man göra hysto ifall mensblodstestet inte skulle visa något?


    Ja det får man. Mitt Mensblodtest visade inga baciller men jag valde ändå att göra hysto hos ivfSerum och är mycket nöjd med det.

    För mer info om ivfSerums hysto, gå in på deras hemsida och läs. Du kan också fylla i deras Questionaire (frågeformulär) och beskriva er fertilitetshistoria, så kommer Katie på Serum att svara på alla dina frågor.

    Det går nu direktflyg från Sverige till Aten sen 22 juli. Har ni tid, lust och möjlighet att stanna några dagar extra (vi stannade i en vecka) så finns det massor med sevärdheter i Aten. Dr D kommer ge er en lista på vilka mediciner ni kan köpa med er hem. Alla mediciner kan köpas utan recept på Apoteken i Grekland.

    Tänk bara på att både Life clinic och ivfSerum har semesterstängt hela Augusti månad varje år.

    Hör av dig om du vill ha Dr Ds mailadress (den i trådstarten gäller ej längre).
  • UndrandeSökare
    Smultronn skrev 2020-08-07 21:28:22 följande:
    Jag skulle vilja göra en hysto, men blivit nekad av flera läkare i Sverige även fast jag erbjudit mig att betala för den helt själv. Är det lättare att få göra den i Grekland om man betalar själv eller är läkarna så som i Sverige att de först bedömer om det är lämpligt annars får man inte?
    Jag inboxar dig.


  • UndrandeSökare
    Tessaloniki skrev 2020-08-11 11:42:51 följande:

    Har nu fått svar från mitt mensblodstest. Blev chockad faktiskt, och väntar på svar från deras gynekolog så att jag vet hur vi ska gå vidare. 

    "In the tested sample the result of the analysis is indicative of an apparent mixed aerobic anaerobic dysbiosis. The amount of Lactobacilli detected was 11%. The microorganism Candida spp., was detected"

    Någon som haft liknande och vet hur behandling ser ut? 


    Candida brukar orsaka svamp i underlivet. Har du symptom på det? Inte alla får symtom. Behandlingen mot det kan köpas receptfritt på svenskt apotek (kräm och vaggissar). Det finns 2 märken, Pevaryl och Canasten. Jag har haft erfarenhet av båda märken, men Pevaryl funkar inte för mig, så rekommenderar Canasten förpackningen med 3 vaggissar och en tub kräm. Följ bruksanvisningen. Hoppas du snart får svar från kliniken.
  • UndrandeSökare
    bläckfiskmamman skrev 2020-08-11 19:58:49 följande:

    Jag hade bara 19% goda bakterier i livmodern. Har väntat på recept från Grekland i en vecka nu, receptet som de skickade till min maill vägrar apoteken lösa ut. 

    Jag ska till gyn på torsdag och ev ska de då skriva ut receptet åt mig. Vi ska göra en frys återföring av ett embryo om ca 3 veckor så hoppas jag hinner behandlilngen innan så att miljön i livmodern blir bättre och chanserna att lyckas få till en graviditet förhoppningsvis ökar. 

    Någon som lyckats bli gravid efter antibiotika behandling? 


    Ja, det är många här i tråden tidigare som fått barn efter Mensblodtestet och behandling.

    Vanligtvis brukar både mannen och kvinnan behöva äta varsin antibiotikakur genom IvfSerum (iallafall är det så när tex hidden Chlamydia har hittats). Fråga kliniken om både du och mannen behöver varsin antibiotikakur i detta fall är mitt tips !

    Ytterligare ett bra tips är att köpa och äta probiotika under tiden du äter antibiotika (det skyddar magen). Finns receptfritt på Apoteket.

    Vilken antibiotika skulle du använda och hur länge? Det är väldigt olika kombinationer av antibiotika beroende på vad som hittas. Vid Hidden Chlamydia får de äta antibiotika i 25 dagar.
  • UndrandeSökare
    Tessaloniki skrev 2020-08-11 15:00:20 följande:

    Förr (innan jag började med menskopp och tygbindor) brukade jag få svamp varje cykel efter mensen, så det är logiskt. Kan ha småsymptom på det ibland och kör då med Canesten, då har det lugnat sig. Så just det fyndet var inte så förvånande (förutom att jag trodde att det var färdigbehandlat då). Jag blev oroligare för den andra delen, att jag hade så låg nivå av goda bakterier... är ju mitt i en stimulerad cykel nu och blev alldeles rådvill, vågar man satsa eller ska man misslyckas med flit denna omgång innan behandling liksom...


    Js, svamp kan ju tyvärr vara ett återkommande besvär.

    Fråga ivfSerum om de tycker du ska fortsätta eller avbryta och göra klart behandlingen först.
  • UndrandeSökare
    bläckfiskmamman skrev 2020-08-11 19:58:49 följande:

    Jag hade bara 19% goda bakterier i livmodern. Har väntat på recept från Grekland i en vecka nu, receptet som de skickade till min maill vägrar apoteken lösa ut. 

    Jag ska till gyn på torsdag och ev ska de då skriva ut receptet åt mig. Vi ska göra en frys återföring av ett embryo om ca 3 veckor så hoppas jag hinner behandlilngen innan så att miljön i livmodern blir bättre och chanserna att lyckas få till en graviditet förhoppningsvis ökar. 

    Någon som lyckats bli gravid efter antibiotika behandling? 


    När det gäller EU-recept så måste de vara utskrivna i färg, absolut inte i svartvitt för då ser de ut som kopior och då expiderar inte apoteken det.

    Man kan behöva besöka flera apotek, eftersom inte alla apotek känner till EU-recept och vet du inte hur de ska expidera det. Ett tips är att inte nämna att du fått det via mail, utan säg att du fått det skickat via vanlig post.

    Några tipsade här förr att apotekskedjan Llojds apotek skulle vara bättre när det gäller att lösa ut EU-recept. Vet inte hur det är nu, men kan vara värt att testa.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!