• UndrandeSökare

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    cooco skrev 2019-09-16 22:33:03 följande:

    Tack! Fy nu fick jag ångest. Det känns bra att provsvaren visade något men samtidigt nervöst att antagligen börja medicinera med någonting nytt. Jag har tagit rätt mycket IL så det känns inte som att det kommer räcka med bara IL. Nu gäller det att hitta en bra läkare som kan/vill översätta. Jösses så ny jag känner mig trots att jag gjort sju ivf försök. Han skulle ringa mellan 18-21. Får se om han lyckas hålla det :)


    Förstår om du kanske är orolig, alla var vi nya i början och det är fullt normalt att bli orolig inför nya mediciner. Men fråga Dr D om han tycker du behöver någon av dessa mediciner först, och om svaret är ja, så be honom om EU-recept.

    När det gäller IL-droppsättning så sätter bland annat Marie på Fertilitetplus det mot betalning, hon gör det även på helger.

    Annars be Dr D om en läkarordination för  Intralipid dropp (droppsättning) så kan du få hjälp på andra ställen i Sverige med hjälp av den ordinationen. Alltså annat papper, inte samma sak som EU-receptet.

    Dr Rika Hammarstöm översätter recept, och när det gäller blodprover under Dr Ds behandling så köper vi blodprovsremisser genom
    t ex Werlabs.se och Blodkollen.se

    Här kan du läsa bipacksedeln för Humira:
    www.fass.se/LIF/product&userType=2

    Här kan du läsa bipacksedeln för Neupogen:
    www.fass.se/LIF/product&nplId=20010629000231

    OBS ! Innan du börjar använda Humira,  så måste du först ta ett Tuberkulosprov, Dr D kan berätta mer om det för dig !
  • UndrandeSökare
    Lunne skrev 2019-09-17 11:10:31 följande:

    Är det några speciella tabletter ni köpt utomlands då? Predisolon som man får i Sverige är pyttesmå, vet inte om de smakar något då de slinker ner så snabbt att man inte hinner känna något.


    Det är Prednisolon vi använder, köpt i Sverige.

    För vissa smakar det väldigt illa i munnen både när de ligger på tungan och man kan också få en eftersmak i munnen efter man svalt dem. Vi är alla olika känsliga för smaker.
  • UndrandeSökare
    Lunne skrev 2019-09-17 11:10:31 följande:

    Är det några speciella tabletter ni köpt utomlands då? Predisolon som man får i Sverige är pyttesmå, vet inte om de smakar något då de slinker ner så snabbt att man inte hinner känna något.


    Jag har både kortison köpt i Aten och i Sverige, och båda smakar LIKA IlLLA kan jag lova !
  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-09-18 09:19:54 följande:

    Hej alla, 

    Här kommer en liten uppdatering från mig. Jag är gravid...  PRP-behandlingen gjorde susen för slemhinnan och embryot har fastnat. Jag plussade redan på RD7 med kisstest. Tog hcg RD8 och det var 144. Nytt hcg RD12 låg på 896, så det stiger också som det ska än så länge. Särskilt skönt med tanke på att det vid min förra graviditet bara var 34 på RD9 och inte dubblerades som det skulle (mf i vecka 8). 

    Men, som alla med upprepade missfall har jag svårt att glädja mig än så länge. Plusset känns bara som första steget på en lång resa. Mina lymfocyter är på tok för höga och Dr D ordinerade nytt dropp (som jag tog i går, så lycklig att jag hittat en pensionerad sjuksköterska som kan hjälpa mig med nålen så att jag kan ta droppet hemma) och höjd Prednisolondos. Ska ta 25 mg nu. Har redan hjärtklappning av 20 mg och vaknar kl.4 på nätterna, så vi får väl se hur det går... Men om det hjälper vårt grekiska frö att hålla sig kvar så är det värt det. 

    Vill också berätta för er härinne att jag under 3 månader framöver kommer att blogga om ofrivillig barnlöshet på 1177 Vårdguiden, om någon vill följa mig. 

    www.1177.se/Vastra-Gotaland/personliga-berattelser/barn--gravid/ofrivillig-barnloshet-och-missfall-emelies-berattelse/


    Stort grattis Pipperoni till ditt plus !

    Hoppas allt går bra med Hcgutvecklingen denna gång.

    Så bra att Dr D lyckades fixa din slemhinna med PRP-metoden.

    Lycka till nu ;-D
  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-09-18 20:54:49 följande:

    Tack för alla grattis.  Hoppas nu att lymfocyterna sjunker efter höjning av kortisonet och fler dropp. 


    Vilken dos prednisolon åt du förut? Och hur mycket äter du nu efter höjningen?
  • UndrandeSökare
    Anonymochorolig18 skrev 2019-09-21 23:18:35 följande:

    ngnstans får jag ändå hopp i att så många fått ett barn i mellan missfallen ..

    även om varje missfall är så sorgligt. vi har själva bara fått missfall men hoppet det sista som lämnar. kram


    Jag brukar rekommendera att göra allt i denna ordning:

    1. IvfSerums Mensblodtest. Efter ev. Antibiotikakurer är uppätna gör punkt 2 och 3.

    2. Boka tid hos Life clinic för immunutredning och boka tid hos ivfSerum för hysto för kvinnan och Sperm dna fragmentationstest.

    3. Månaden efter (cykeln efter), gör man nästa försök med Dr Ds immunsupport.
  • UndrandeSökare
    Anonymochorolig18 skrev 2019-09-22 11:32:25 följande:

    varför rekommenderar du inte att testa en gång efter mensblodtestet att bli gravid?

    Jag förstod på SERUM att det kunde hjälpa bara detta och att inga andra tester behövde göras (än iaf) utan vi ska se hur detta hjälper oss först

    dock har jag fått en kunnig bild av dig och det är pga dig jag kontaktade serum.

    så vill gärna veta mer hur du tänker. kan inte infektionerna i sig vara anlednibgen till missfall?


    Serum rekommenderar att OM någon infection hittas vid deras Mensblodtest att man gör hysto pgr av att infektionerna skapar död vävnad i livmodern som gör att man får missfall. Så därför rekommenderar jag att man gör allt på en gång.
  • UndrandeSökare
    Anonymochorolig18 skrev 2019-09-26 07:33:37 följande:

    tack. jag fick utskrivet av gyn här i Sverige. däremot behöver min sambo få ut eu receptet på ngt vänster.

    har bett dem posta receptet. pga vi får samma utskrivet så började vi i veckan här ändå. eftersom jag fått ut en hel del.

    däremot spydde jag av doxyferm. ska man ta en till antibiotika tablett då eller hur fort tas den upp av kroppen?

    hittar inget om det på FASS eller annan källa


    Maila Serum och fråga vad du ska göa om du kräks.
  • UndrandeSökare
    cooco skrev 2019-09-29 11:56:21 följande:

    Är det någon som lyckats bli gravid naturligt med immunsupport? Jag har fått en plan av DrD som innebär medicinering med tabletter för att sänka tnf-a och sedan IL och kortison samt fragmin. Letrozol för att förstärka ägglossning och förhoppningsvis lossa två. Är det rimligt att tro att det kommer fungera? Jag ska såklart inte ge upp innan, men vill heller inte hoppas för mycket.


    Dr D vill att istort sett alla hans patienter (där det är fysiskt möjligt, även i vissa fall när kvinnan är över 40år och äggen kanske är för gamla) börjar med att försöka naturligt.

    Men nackdelen är att han inte undersöker mannen innan (även om paret haft många missfall), och det ledde till att jag blev gravid naturligt men fick missfall trots hans behandling (mitt 5e missfall). Så då reste vi vidare och gjorde Sperm dna fragmentationstest i Riga där dnafel på spermierna upptäcktes. Hade Dr D gjort Sperm dna fragmentationstest på min man så skulle han direkt ha insett att försöka naturligt var bara bortkastad tid i vårt fall. Vi gjick då vidare med dubbeldonation i Riga istället.

    Det är därför jag numera rekommenderar nya medlemmar i denna tråd som ska till Dr D, ser till att göra Sperm dna test hos IvfSerum i Aten direkt under samma resa som de besöker Dr D.
  • UndrandeSökare
    Marta87 skrev 2019-10-01 08:10:00 följande:

    Hej! 

    Jag har haft kontakt med Ole-Bjarne Christiansen i Danmark, som utreder och behandlar immunförsvaret. Vet att han inte behandlar med intralipid utan med ivig, och att det är dyrare. Är det någon hät som har erfarenhet av Dr Christiansen? Eller har behandlats med ivig? Hur dyrt är det?

    Lycka till alla!


    Jag inboxar dig.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!